Ιανουάριο στη Νέα Ζηλανδία

Καιρός και τι να δείτε και να κάνετε στη Νέα Ζηλανδία τον Ιανουάριο

Ο Ιανουάριος είναι ο πιο δημοφιλής μήνας για τους επισκέπτες στη Νέα Ζηλανδία . Ως χρόνος της κύριας θερινής διακοπής για τα σχολεία και τις επιχειρήσεις είναι επίσης το πιο πολυσύχναστο. Ο καλός καλοκαιρινός καιρός κάνει μια μεγάλη στιγμή για να γνωρίσετε τις καλύτερες της Νέας Ζηλανδίας σε εξωτερικούς χώρους.

Ιανουάριος Καιρός

Ο Ιανουάριος είναι η μέση του καλοκαιριού τον Ιανουάριο στη Νέα Ζηλανδία και είναι ο μήνας με (συνήθως) τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Στο βόρειο νησί ο ημερήσιος μέγιστος μέσος όρος είναι περίπου 25 C (77 F) και το ελάχιστο είναι περίπου 12 C (54 F).

Ωστόσο, μπορεί να φαίνεται πολύ πιο ζεστή λόγω της υγρασίας. Ο Ιανουάριος μπορεί συχνά να είναι αρκετά βροχερός και αυτό προσθέτει πολλή υγρασία στον αέρα, ειδικά στο Northland, το Όκλαντ και το Coromandel. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης πολλές καλοκαιρινές μέρες που βλέπουν τις ορδές των Νέων Ζηλανδών στην αγαπημένη τους παραλία.

Το Νότιο Νησί είναι ελαφρώς πιο δροσερό από το Βόρειο Νησί με ημερήσια μέγιστη και ελάχιστη τιμή περίπου 22 C (72 F) και 10 C (50 F). Ορισμένες περιοχές όπως το Queenstown, το Christchurch και ορισμένες περιοχές του Canterbury μπορούν να βιώσουν πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες, ωστόσο, συχνά στα μέσα της δεκαετίας του '30.

Και φυσικά θυμηθείτε να προστατευθείτε από τον ήλιο. Τα επίπεδα της αντανάκλασης και της υπεριώδους ακτινοβολίας είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο. Πάντα βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου και ένα αντηλιακό υψηλής αντοχής (παράγοντας 30 ή παραπάνω).

Πλεονεκτήματα της επίσκεψης στη Νέα Ζηλανδία τον Ιανουάριο

Μειονεκτήματα της επίσκεψης στη Νέα Ζηλανδία τον Ιανουάριο

Τι είναι τον Ιανουάριο: Φεστιβάλ και Εκδηλώσεις

Ο Ιανουάριος είναι ένας πολυάσχολος μήνας για δραστηριότητες και εκδηλώσεις στη Νέα Ζηλανδία.

Νέο Έτος: Οι περισσότεροι Νέας Ζηλανδίας επιθυμούν να γιορτάσουν την άφιξη του νέου έτους σε ένα πάρτι ή μια κοινωνική συγκέντρωση.

Υπάρχει επίσης συνήθως δημόσιος εορτασμός σε πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη χώρα, με το μεγαλύτερο μέρος να είναι στο Auckland και στο Christchurch.

Άλλα φεστιβάλ και εκδηλώσεις τον Ιανουάριο:

Βόρειο Νησί

Νότιο Νησί