Απειλούνται με εξαφάνιση τα ορανγκουτάνοι στη Νοτιοανατολική Ασία

Γεγονότα, Διατήρηση και Πού να Βρείτε Ωραντζούτες στη Νοτιοανατολική Ασία

Η λέξη οραγγουτάγγο σημαίνει "δάσκαλοι" στο Bahasa Malay και το όνομα ταιριάζει καλά. Με ανθρώπινους σφοδρούς και συγκλονιστική νοημοσύνη, οι ουραγκοτάγκοι θεωρούνται ένα από τα πιο έξυπνα πρωτεύοντα στον κόσμο. Τα ορανγκουτάνοι είναι γνωστό ότι κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν εργαλεία για το άνοιγμα φρούτων και φαγητού. ομπρέλες διαμορφώνονται από φύλλα για να κρατήσουν τη βροχή μακριά και επίσης ως ενισχυτές ήχου για επικοινωνία.

Τα ορανγκουτάνοι έχουν ακόμη και μια κατανόηση για τη χρήση της φυσικής ιατρικής. τα λουλούδια από το γένος Commelina χρησιμοποιούνται τακτικά για δερματικά προβλήματα.

Η γνώση της φυσικής θεραπείας έχει περάσει από γενιά σε γενιά!

Δυστυχώς, η ακραία νοημοσύνη δεν σημαίνει εξαιρετική επιβίωση. Τα ορανγκουτάνα, το επίκεντρο για πολλούς επισκέπτες στο Μπορνέο, γίνονται ολοένα και πιο δύσκολο να βρεθούν σε άγρια ​​κατάσταση. Παρά τις καλύτερες προσπάθειες περιβαλλοντικών ομάδων σε ολόκληρο τον κόσμο, η απώλεια φυσικού οικοτόπου για τους αραγκουατάγκους που απειλούνται με εξαφάνιση αυξάνεται ταχύτερα από ό, τι η συνειδητοποίηση του προβλήματος.

Γνωρίστε το Ωραντζουτάνο

Μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα για τους συναρπαστικούς ορανγκουτάνους της Νοτιοανατολικής Ασίας:

Τα απειλούμενα με εξαφάνιση Ωραντζούτα

Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) έχει τοποθετήσει οραγγουτάνους στον κόκκινο κατάλογο για τα θηλαστικά, γεγονός που σημαίνει ότι ο υπόλοιπος πληθυσμός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Τα ορανγκουτάνα βρίσκονται μόνο σε δύο μέρη του κόσμου: στη Σουμάτρα και στο Βόρνεο . Με ταχέως μειούμενα νούμερα, τα ορανγκουτάνα της Σουμάτρας θεωρούνται κρίσιμα απειλούμενα.

Απειλούνται με εξαφάνιση ορανγκουτάνοι στην άγρια ​​φύση

Η συμπλήρωση ενός ακριβούς αριθμού εργαζομένων από ένα τέτοιο ζώο δεν είναι εύκολο έργο. Η τελευταία μελέτη, που ολοκληρώθηκε από την Ινδονησία το 2007, εκτιμά ότι έχουν απομείνει λιγότερο από 60.000 οραγγουτάγες στην άγρια ​​φύση. Τα περισσότερα βρίσκονται στο Βόρνεο . Ο μεγαλύτερος πληθυσμός των αραγκουατών που απειλούνται με εξαφάνιση θεωρείται ότι βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Sabangau στο Ινδονησιακό Καλιμαντάν στο νησί Μπόρνεο. Περίπου 6.667 οραγγουτάνοι υπολογίστηκαν στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, ενώ περίπου 11.000 μετρήθηκαν στην κατάσταση της Σαλαχίας στη Μαλαισία.

Όπως και αν η απώλεια βιότοπου δεν ήταν αρκετά κακή, οι ουραγγανοί θεωρείται ότι απειλούνται από το παράνομο κυνήγι και το υπόγειο εμπόριο κατοικίδιων ζώων. Το 2004, στην Ταϊλάνδη βρέθηκαν πάνω από 100 οραγγουτάγια ως κατοικίδια ζώα και επέστρεψαν σε κέντρα αποκατάστασης.

Αποψίλωση και καταγραφή στο Βόρνεο

Οι αριθμοί των ορανγκουτάνων συνεχίζουν να μειώνονται με ανησυχητικό ρυθμό, κυρίως λόγω της απώλειας οικοτόπων από την καταγραφή των τροπικών δασών και την αχαλίνωτη αποψίλωση σε όλο το Βόρνεο - ιδιαίτερα στη δυτική κατάσταση του Σαραουάκ. Η Μαλαισία - το σπίτι για πολλούς οραγγουτάνους - έχει τη φρικτή φήμη ως την πιο γρήγορα αποφθαρμένη τροπική χώρα στον κόσμο.

Ο Οργανισμός Επισιτισμού και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι το ποσοστό αποδάσωσης στη Μαλαισία έχει αυξηθεί κατά 86% από τη δεκαετία του 1990. Συγκριτικά, το ποσοστό αποδάσωσης της γειτονικής Ινδονησίας αυξήθηκε μόνο κατά 18% κατά την ίδια περίοδο. Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι τα δάση της Μαλαισίας καταγράφονται σε τέσσερις φορές ταχύτερα από το βιώσιμο ποσοστό.

Τα τροπικά δάση δεν καθαρίζονται μόνο για ξυλεία. οι μεγάλες φυτείες φοινικόδεντρου - οι ακατάλληλοι βιότοποι για τους οραγγουτάνους - καταλαμβάνουν τώρα πρώην περιοχές με τροπικά δάση.

Η Μαλαισία και η γειτονική Ινδονησία παρέχουν το 85% του φοινικέλαιου στον κόσμο, το οποίο χρησιμοποιείται στη μαγειρική, τα καλλυντικά και το σαπούνι.

Προβολή απειλούμενων με εξαφάνιση ορανγκουτάνοι

Παρατηρώντας τα οραγγουτάγια είναι το επίκεντρο για πολλούς επισκέπτες στο Μπορνέο. Τόσο το Κέντρο αποκατάστασης ορανγκουτάνος ​​Sepilok στην Ανατολική Σαμπάχ όσο και το λιγότερο διάσημο κέντρο αποκατάστασης άγριας ζωής Semenggoh έξω από το Kuching είναι εξαιρετικά μέρη για μια συνάντηση. Και τα δύο κέντρα έχουν εκδρομές με οδηγό που προσφέρουν μια τυχαία αβίαστη συνάντηση, ωστόσο ο καλύτερος χρόνος για να φωτογραφίσετε τους αραγκουατάγκους που απειλούνται με εξαφάνιση είναι κατά τους καθημερινούς χρόνους σίτισης.

Εάν οι οραγγουτάγες είναι η πρώτη προτεραιότητα στο ταξίδι σας, ελέγξτε με τα κέντρα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εποχών φρούτων. Τα ορανγκουτάνοι είναι λιγότερο πιθανό να χαράξουν ένα φράγμα των τουριστών για τα φρούτα που απομένουν σε μια πλατφόρμα όταν μπορούν να επιλέξουν το δικό τους στο δάσος!

Μια άλλη επιλογή για την επισήμανση των ουραγγουτάνων σε ένα πιο φυσικό περιβάλλον είναι να κάνετε μια κρουαζιέρα με πλοίο στον ποταμό Kinabatangan από το Sukau στο Sabah, Borneo. τα ουραγγουτάκια και άλλα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση παρατηρούνται τακτικά κατά μήκος των τραπεζών.