Ημέρα Κρατικής Υπαίθρου Αριζόνα - Η 48η Πολιτεία Γιορτάζει

Το 48ο κράτος γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1912

Στις 14 Φεβρουαρίου 1912, η ​​Ταφτ υπέγραψε την προκήρυξη που καθιστά την Αριζόνα το 48ο κράτος και το τελευταίο από τα συνεχόμενα κράτη για να γίνει δεκτός στην ένωση. Ήταν το τελευταίο από τα 48 συνεχόμενα κράτη για να γίνει δεκτός στην ένωση.

Χρειάστηκαν περισσότερα από 50 χρόνια για να δοθεί στην Αριζόνα κρατική υπόσταση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ. ήταν ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος. Τέλος, στις 11 Αυγούστου 1911 η Βουλή των Αντιπροσώπων υπέβαλε την HJ

Res. 14, να αναγνωρίσουν τα εδάφη του Νέου Μεξικού και της Αριζόνα ως κράτη στην Ένωση, να αναγνωριστούν επί ίσοις όροις με τα υπάρχοντα 46 κράτη. Ο πρόεδρος William H. Taft άσκησε βέτο τέσσερις ημέρες αργότερα. Η διαμάχη αφορούσε το γεγονός ότι το σύνταγμα της Αριζόνα επέτρεπε την ανάκληση δικαστών. Από τότε που πίστευε σε μια ανεξάρτητη δικαστική εξουσία. Την επόμενη μέρα, το Κογκρέσο πέρασε το SJ Res. 57, επιτρέποντας στα εδάφη του Νέου Μεξικού και της Αριζόνα ως κράτη να εξαρτάται από την ψήφιση εκ μέρους των ψηφοφόρων της Αριζόνα μιας τροποποίησης στο σύνταγμα, με την οποία θα καταργείται η διάταξη περί δικαστικής ανακλήσεως. Ο Πρόεδρος Taft ενέκρινε το ψήφισμα στις 21 Αυγούστου 1911. Οι ψηφοφόροι της Αριζόνα απέρριψαν την διάταξη ανάκλησης. (Πηγή: Εθνικά Αρχεία.)

Ο πρώτος κυβερνήτης της Αριζόνα ήταν ο George WP Hunt. Ήρθε στην Globe, Αριζόνα το 1877 στην ηλικία των 18 ετών και αργότερα έγινε ο πρώτος δήμαρχος της Globe. υπηρέτησε επτά θητείες ως κυβερνήτης.

Περισσότερα για τον George Hunt από την Ένωση Εθνικών Κυβερνήσεων.

Η ιστορία της εδαφικής Αριζόνα, καθώς και η άνοδό της στην κρατικότητα και πέρα ​​από αυτήν, παρουσιάζονται με ενδιαφέρον στο Μουσείο του Καπιτώπου της Αριζόνα στο συγκρότημα κυβέρνησης του Downtown Phoenix. Εδώ είναι ένας χάρτης. Είναι ελεύθερος να επισκεφθείτε! και το συστήνω ιδιαίτερα!

Ενώ βρίσκεστε εκεί, μπορείτε επίσης να σταματήσετε απέναντι από το Wesley Bolin Memorial Plaza, αφιερωμένο σε πολλά άτομα που έχουν συμβάλει σημαντικά στο κράτος. Το Memorial 9-11 της Αριζόνας βρίσκεται επίσης εκεί.

Το 2012 εκατονταετηρίδα της Αριζόνα γιορτάζεται όλο το χρόνο, με προγράμματα, εκθέματα και εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες σε σχέση με την κληρονομιά, τις τέχνες και τον πολιτισμό του κράτους.

Καθώς γιορτάζουμε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου κάθε 14 Φεβρουαρίου, λέμε επίσης "Happy Birthday" στο κράτος μας στην Ασιατική Πολιτεία!