Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Σαγκάη

Τη στιγμή της συγγραφής, ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της τέχνης είναι ένα από τα λίγα κτίρια που βρίσκονται στην τοποθεσία Shanghai World Expo 2010, η οποία έχει επανατοποθετηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του μουσείου, το κτίριο χτίστηκε αρχικά το 1897 ως σταθμός ηλεκτροπαραγωγής Nanshi. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, χρησίμευσε ως το περίπτερο του μέλλοντος του κόσμου. Η υψηλή καμινάδα 165 μ., Που τώρα χρησιμοποιείται ως θερμόμετρο για την πόλη, δείχνει τη θερμοκρασία της ημέρας.

Το κτίριο άνοιξε ξανά τον Οκτώβριο του 2012 ως μουσείο σύγχρονης τέχνης και ενώ δεν έχει καθόλου μόνιμα εκθέματα, φιλοξενεί μερικές ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Πληροφορίες επισκεπτών

Όνομα στα κινέζικα:上海 当代 艺术 博物馆
Τέλος εισόδου: γενικά - δωρεάν. Οι ειδικές εκθέσεις έχουν αμοιβές συμμετοχής. Ελέγξτε τον ιστότοπο PSA για συγκεκριμένες εμφανίσεις και εισαγωγές.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή 9:00 π.μ. - 5:00 μ.μ. (τελευταία είσοδος στις 4 μ.μ.). Κλειστά τη Δευτέρα εκτός από τις εθνικές αργίες.
Διεύθυνση: 200 Huayuangang Lu, κοντά στο Miaojiang Lu | 花园 港 路 200 号, 近 苗 江 路
Να φτάσετε εκεί: είναι δύσκολο. Ακολουθήστε τις οδηγίες μεταφοράς του PSA.

Εγκαταστάσεις

Αναπηρική καρέκλα / καροτσάκι;

Ναι, οι αναπηρικές καρέκλες και τα καροτσάκια μπορούν να φτάσουν σε όλες τις περιοχές του κτιρίου και το μουσείο προσφέρει δωρεάν αναπηρικά καροτσάκια στο επίπεδο του εδάφους.

Ενημερωθείτε στο γραφείο πληροφοριών.

Σχόλια οδηγού

Την πρώτη φορά που επισκέφτηκα το μουσείο ήταν να δω ένα εκθετήριο Andy Warhol. Πήραμε τα παιδιά μας (ηλικίας 3 και 8 ετών) και οι δύο απολάμβαναν την τέχνη και το χώρο. Υπάρχει ένας μεγάλος μεγάλος ανοιχτός χώρος για τα παιδιά να τρέχουν γύρω και αν είστε τυχεροί, ίσως να είστε εκεί όταν η δραστηριότητα των παιδιών είναι ενεργοποιημένη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου, το μουσείο ήταν ανοιχτό λιγότερο από ένα χρόνο και μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια καλή μόνιμη έκθεση για να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες. Τούτου λεχθέντος, οι δύο εμφανίσεις που βρίσκονταν ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες.

Πραγματοποιήσαμε μια επίσκεψη στο καφέ του ισογείου και απολάβαμε την εμπειρία. Σε αντίθεση με άλλα μουσεία στη Σαγκάη, αυτό το καφέ είναι αρκετά αναβαθμισμένο που σημαίνει ότι ο καφές είναι καλός (illy) και έχει ωραίο φαγητό και σνακ.

Συνολικά, με τα παιδιά σε ρυμούλκηση, περάσαμε περίπου μιάμιση ώρα στο μουσείο και αυτό ήταν αρκετό.