Σαν Φρανσίσκο σε έναν προϋπολογισμό

Όταν πρόκειται για την επίσκεψη στο Σαν Φρανσίσκο, οι δαπάνες μπορούν να συσσωρευτούν αρκετά γρήγορα. μετά από όλα, το Σαν Φρανσίσκο είναι μια από τις πιο ακριβές πόλεις της Αμερικής. Ως αποτέλεσμα, η μάθηση για να ταξιδέψετε στην περιοχή του κόλπου με έναν προϋπολογισμό είναι ένα ουσιαστικό μέρος του σχεδιασμού του ταξιδιού σας στην Καλιφόρνια φέτος.

Όπως και με τα περισσότερα τουριστικά meccas, το Σαν Φρανσίσκο προσφέρει πολλούς εύκολους τρόπους να πληρώσετε μεγάλα χρήματα για πράγματα που δεν θα ενισχύσουν πραγματικά την εμπειρία σας.

Αντ 'αυτού, θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί για δωρεάν και φθηνά γεγονότα, δραστηριότητες και αξιοθέατα στην πόλη - συμπεριλαμβανομένων πολλών από τα ορόσημα και τα τουριστικά αξιοθέατα που κάνουν το Σαν Φρανσίσκο διάσημο.

Ανεξάρτητα από την εποχή που επισκέπτεστε το Σαν Φρανσίσκο, θα θέλετε να θυμηθείτε να φέρετε ένα ελαφρύ πουλόβερ καθώς οι νύχτες είναι συχνά ψυχρές και ομίχλες στην περιοχή του Κόλπου - ειδικά εάν μένετε στις περιοχές Richmond ή Sunset. Ακόμη και στα μέσα του καλοκαιριού, τα μικροκλίματα του Σαν Φρανσίσκο μπορεί να το κάνουν να αισθάνεται σαν το φθινόπωρο ή το χειμώνα. Πολλοί πρώτοι χρονομετρητές παραγνωρίζουν τις κλιματικές προκλήσεις - ένα από τα οκτώ κοινά λάθη που έκαναν οι επισκέπτες του Σαν Φρανσίσκο .

Τρώγοντας και ύπνο σε SF σε έναν προϋπολογισμό

Το Σαν Φρανσίσκο προσφέρει αρκετά μενού με προϋπολογισμό και εστιατόρια με μέτρια τιμή για τους επισκέπτες του, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τα "100 κορυφαία εστιατόρια" που παρουσιάζονται στο SFGate. Περίπου 20 από αυτές τις επιλογές είναι εστιατόρια με προσανατολισμό του προϋπολογισμού.

Το κινεζικό φαγητό είναι πολύ καλό στην πόλη και τείνει να είναι λιγότερο ακριβό από άλλες επιλογές.

Για μια φιγούρα, σκεφτείτε το Pesce, ένα ρομαντικό εστιατόριο στο 2223 Market Street. Παρά το γεγονός ότι θεωρείται ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, τα εισιτήρια είναι κάτω από $ 20 εδώ.

Όταν πρόκειται για φθηνά καταλύματα, το Σαν Φρανσίσκο είναι από καιρό μια πόλη που προσελκύει τους νεότερους επισκέπτες και έχει ένα ισχυρό δίκτυο ξενώνων, οι ξένοι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για πολύ φθηνότερα από τα ξενοδοχεία.

Τα κρεβάτια κοστίζουν συνήθως $ 25 έως $ 35 ανά διανυκτέρευση και μερικές φορές περιλαμβάνουν πρωινό. Αν αναζητάτε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, υπάρχουν επίσης εξαιρετικά οικονομικά ακίνητα όπου μπορείτε να βρείτε γρήγορα βολικές συνδέσεις με τη μαζική μεταφορά και τα αξιοθέατα της περιοχής.

Το ξενοδοχείο Argonaut στο Fisherman's Wharf είναι συχνά πολύ δαπανηρό για μια επίσκεψη προϋπολογισμού, αλλά συνδυάζει ταξιδιωτικά προϊόντα και μερικές φορές προσφέρει χαμηλότερες τιμές από ό, τι θα περίμενε κανείς για μια τέτοια προνομιακή τοποθεσία. Επιπλέον, η Airbnb προσφέρει κάποια καταλύματα στην πόλη, αλλά μερικές φορές παρέχει μια ευρύτερη ποικιλία επιλογών εκτός του Σαν Φρανσίσκο σε μέρη όπως το Sausalito στο Marin County στο βορρά ή το Berkeley, το σπίτι του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Και τα δύο αυτά μέρη είναι επίσης ωραία τοποθεσίες για κάποια εξερεύνηση με τα πόδια εάν χρειάζεστε ένα διάλειμμα από την πόλη.

Ταξιδέψτε σε μια δεκάρα

Όταν πρόκειται να περάσετε γύρω από τον κόλπο Bay - ειδικά όταν φτάνετε από το Διεθνές Αεροδρόμιο San Fransico (SFO) - cabs και ακόμη και οι υπηρεσίες κοινής χρήσης ποδηλάτων μπορούν να φτάσουν αρκετά ακριβά μάλλον γρήγορα. Ευτυχώς, το Σαν Φρανσίσκο έχει ένα αρκετά μεγάλο σύστημα διαμετακόμισης γνωστό ως Bay Area Rapid Transit (BART) που συνδέει τα πάντα από το Sausalito στο Σαν Χοσέ μέσω μιας σειράς τρένων και λεωφορείων.

Τα εισιτήρια στο BART λειτουργούν σαν χρεωστικές κάρτες και οι ναύλοι βασίζονται στην απόσταση που έχει ταξιδέψει, πράγμα που σημαίνει ότι η BART δεν πωλεί ημερήσιες ή απεριόριστες διαδρομές ταξιδιού όπως μπορείτε να βρείτε σε άλλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη ή η Φιλαδέλφεια.

Ωστόσο, μπορείτε συχνά να βρείτε εκπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους και παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.

Μπορείτε να προγραμματίσετε το ταξίδι και τον προϋπολογισμό σας για το κόστος με μια ηλεκτρονική αριθμομηχανή. Η BART παρέχει υπηρεσίες τόσο στα αεροδρόμια του Σαν Φρανσίσκο (SFO) όσο και στο Oakland (OAK).

Φτηνά αξιοθέατα μέσα και γύρω από τον κόλπο

Το San Francisco Walking Tours παρέχει δωρεάν οδηγούς για να εξερευνήσετε περισσότερες από 70 περιοχές της πόλης. Παρόλο που είναι δωρεάν, συνιστάται να συμβουλεύετε τον οδηγό σας στο τέλος της περιοδείας και να βοηθήσετε να στηρίξετε αυτόν τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Επιπλέον, η αγορά City Pass επιτρέπει εισόδους, βόλτες με τελεφερίκ και κρουαζιέρες με κόλπο για χαμηλότερο κόστος από την πληρωμή για αυτά τα αξιοθέατα χωριστά.

Η πρώην νησιωτική φυλακή που είναι γνωστή ως Alcatraz είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο για τους τουρίστες στο Σαν Φρανσίσκο. Δεν υπάρχει τέλος εισόδου (το Alcatraz λειτουργεί από την υπηρεσία του Εθνικού Πάρκου) αλλά η είσοδος στο νησί συνεπάγεται την αγορά ενός εισιτηρίου πορθμείων.

Οι περιοχές της πλατείας Union και του Fisherman's Wharf είναι επίσης αγαπημένες επισκέψεις, όπου μπορείτε να ψωνίσετε προσεκτικά για εκδρομές στο Alcatraz: Υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσφέρουν αυτή την περιοδεία και πολλοί θα το συνδυάσουν με το Muir Woods, το Angel Island ή οποιοδήποτε άλλο μέρος σε διάφορες τιμές.

Το Εθνικό Μνημείο του Muir Woods, ακριβώς βόρεια της πόλης, διαθέτει μια στάση παραλιακών δέντρων. Η είσοδος είναι δωρεάν για άτομα κάτω των 16 ετών και μέτρια για όλους τους άλλους. Βόρεια, οι κοιλάδες Napa και Sonoma είναι γνωστές για τις αμπελοοινικές τους βιομηχανίες. Στα νότια του κόλπου, το Monterrey και το Carmel-by-the-Sea προσφέρουν γραφικές παραθαλάσσιες απόψεις όπως η διαδρομή 17 μιλίων. Περαιτέρω, μπορείτε να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Yosemite σε λιγότερο από μια μέρα με το αυτοκίνητο, αλλά είναι ίσως καλύτερα να σταματήσετε εκεί στο δρόμο σας μέσα ή έξω από το Bay Area καθώς ημερήσιες εκδρομές από το Σαν Φρανσίσκο μπορούν συχνά να βιαστούν και να κοστίζουν.

Μοναδικές εμπειρίες στο Σαν Φρανσίσκο

Αν είναι η πρώτη σας επίσκεψη στον κόλπο, δεν θα θέλετε να χάσετε μια βόλτα με ένα τελεφερίκ, το οποίο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που είναι vintage SF και σχετικά φθηνή. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν επί του πλοίου ή σε περίπτερα δρόμου. Για να αποφύγετε τις μεγάλες περιόδους το καλοκαίρι, δοκιμάστε την γραμμή Καλιφόρνια St., η οποία εκτείνεται ανατολικά-δυτικά από την αγορά και την Καλιφόρνια στη λεωφόρο Van Ness.

Η καλύτερη θέα στο Σαν Φρανσίσκο θα μπορούσε να βρίσκεται στο Twin Peaks: Από τις 17 και τις οδούς Clayton, πηγαίνετε νότια στο Clayton και στη συνέχεια δεξιά προς το Twin Peaks Blvd. Μπορείτε επίσης να πάρετε βόρεια Twin Peaks από το Portola Drive. Ακολουθήστε το προς τα πάνω και θα πάρετε μια σαρωτική θέα όταν δεν καλύπτεται από ομίχλη.

Επιπλέον, μια βόλτα στη γέφυρα Golden Gate είναι εντελώς δωρεάν και μόνο μια πυκνή ομίχλη μπορεί να χαλάσει την υπέροχη θέα από το κατάστρωμα αυτού του αριστουργηματικού έργου. Πολλοί άνθρωποι οδηγούν σε όλη τη γέφυρα χωρίς να μπορέσουν να απολαύσουν τις απόψεις, αλλά εάν επιβιβαστείτε στα λεωφορεία # 28 ή # 29, τα οποία και σταματούν ακριβώς στην πλατεία διοδίων γεφυρών, μπορείτε εύκολα να εξερευνήσετε αυτό το αξιοθέατο με τα πόδια.

Εκπτώσεις και ευκαιρίες αποταμίευσης

Αν θα περάσετε αρκετές ημέρες εδώ, σκεφτείτε την αγορά μιας κάρτας Go San Francisco. Αυτή είναι μια κάρτα που αγοράζετε πριν από το ταξίδι σας και στη συνέχεια ενεργοποιήστε την κατά την πρώτη χρήση. Μπορείτε να αγοράσετε κάρτες μιας έως πέντε ημερών για δωρεάν είσοδο σε δεκάδες τοπικά αξιοθέατα. Σχεδιάστε το δρομολόγιό σας προτού σκεφθείτε μια αγορά Go San Francisco για να διαπιστώσετε αν η επένδυση θα σας εξοικονομήσει χρήματα για εισόδους.

Υπάρχουν επίσης δύο τρόποι για να αγοράσετε εισιτήρια θεάτρου με έκπτωση: Μέσω του TheatreBayArea μπορείτε να παραγγείλετε online έκπτωση για διάφορες εκδηλώσεις ή να επισκεφθείτε το γραφείο Union Square. Ορισμένες εμφανίσεις είναι διαθέσιμες μόνο στο διαδίκτυο, ενώ άλλες είναι διαθέσιμες μόνο στο Union Square. Κάποιοι μπορούν να αγοραστούν σε κάποια θέση.

Επιπλέον, το Discovery Kingdom είναι δημοφιλές στις οικογένειες που επισκέπτονται την περιοχή Bay. Για να εξοικονομήσετε χρήματα, εκτυπώστε εισιτήρια ή περάσματα για το πάρκο Six Flags κοντά στο Vallejo πριν φύγετε από το σπίτι.