Περιπέτειες στη Βόρεια Καρολίνα - Μια επίσκεψη στο Jackson County

Τα δυτικά κράτη της Αμερικής μπορούν περισσότερο από το δίκαιό τους μερίδιο της προσοχής όταν πρόκειται για ενεργητικά ταξίδια. Τοποθεσίες όπως το Κολοράντο, η Γιούτα και η Μοντάνα είναι δημοφιλείς προορισμοί για όσους θέλουν να κάνουν πεζοπορία, κατασκήνωση, αναρρίχηση ή ποδήλατο βουνού. Αλλά, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλά μέρη για να πάρετε την υπαίθρια περιπέτεια σας στο ανατολικό τμήμα της χώρας επίσης. Στην πραγματικότητα, ο νομός Τζάκσον της Βόρειας Καρολίνας μπορεί να μην έχει βουνά αρκετά ψηλά με αυτά τα μέρη, αλλά εξακολουθεί να έχει πολλά να προσφέρει εκείνους που αναζητούν μια περιπετειώδη διαφυγή.

Εάν είστε επικεφαλής της περιοχής, εδώ είναι μερικά πράγματα που σας κρατούν απασχολημένα ενώ βρίσκεστε εκεί.

Ενεργές περιπέτειες

Πηγαίνετε πεζοπορία ή ορεινή ποδηλασία
Τα Smoky Mountains της Βόρειας Καρολίνας είναι μια υπαίθρια παιδική χαρά σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη. Οι ατέλειωτες γραμμές κορυφογραμμών και οι πλαγιές που καλύπτονται από δάση είναι ωραίες να δούμε, ιδιαίτερα το φθινόπωρο όταν τα δέντρα φλεγμονώνονται σε πορφυρό, χρυσό και πορτοκαλί. Αυτά τα ίδια βουνά προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία, με διάφορα μονοπάτια μικτής χρήσης. Για παράδειγμα, κατευθυνθείτε προς την κοιλάδα Panthertown όπου μπορείτε όχι μόνο να μπορείτε να ακολουθήσετε κάποια από αυτές τις δραστηριότητες, αλλά να έχετε την ευκαιρία να κάνετε ιππασία και κάμπινγκ. Το χειμώνα, τα μονοπάτια αυτά είναι ιδανικά για χιονοδρομικές πίστες ή για σκι αντοχής, ανοίγοντας τις δυνατότητες περιπέτειας όλο το χρόνο στην περιοχή.

Χρειάζεστε ένα ποδήλατο για την off-road περιπέτεια σας; Οι εκλεκτοί στο Play On Adventures που εδρεύουν στην πόλη Sylva έχουν ένα κατάλογο ενοικίασης ποδηλάτων βουνών και μπορούν να προσφέρουν οδηγούς για πεζοπορία και ποδηλασία.

Πηγαίνετε για ψάρεμα
Το Fly fishing είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα υπαίθρια αθλήματα στις ΗΠΑ και το Jackson County είναι ένα φανταστικό μέρος για να το πάμε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η περιοχή είναι το σπίτι της Δυτικής Βόρειας Καρολίνας Fly Fishing Trail, η οποία ιδρύθηκε για να προωθήσει τις μεγάλες ευκαιρίες για ψαράδες στην περιοχή.

Το μονοπάτι είναι το πρώτο του είδους στις ΗΠΑ και διαθέτει 15 μεγάλες τρύπες για να τραβήξει το ουράνιο τόξο, το ρυάκι και την πέστροφα. Οι χάρτες του μονοπατιού διατίθενται τοπικά στο Εμπορικό Επιμελητήριο ή μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο εδώ.

Εάν είστε εντελώς νέοι στο άθλημα ή απλά χρειάζεστε έναν οδηγό για να σας παρουσιάσουμε, ο τοπικός εμπειρογνώμονας Alex Bell είναι μια καλή επιλογή. Ήταν καθοριστικής σημασίας για την καθιέρωση του Trail Fly Fishing Trail και κατέχει την AB Fly Fishing. Κοιτάξτε τον πριν βγείτε έξω στο νερό.

Πηγαίνετε στο Ziplining
Το Ziplining έχει γίνει τόσο δημοφιλές σε όλο τον κόσμο που μπορείτε να το κάνετε σχεδόν οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε αυτές τις μέρες, και το Jackson County δεν αποτελεί εξαίρεση. Το θέρετρο Sapphire Valley - που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη Sapphire - είχε μια διασκεδαστική μικρή πορεία φερμουάρ που σας μεταφέρει μέσα από τα δέντρα σε απόσταση άνω των 60 ποδιών στον αέρα. Όπως και με τις περισσότερες περιηγήσεις γραμμής φερμουάρ, σίγουρα θα πάρετε μια υγιή δόση αδρεναλίνης στην πορεία. Αλλά αυτό είναι ένα μάθημα γραμμής φερμουάρ που είναι διασκεδαστικό για όλη την οικογένεια, και δεν θα είναι πάρα πολύ για τα μικρά - ή γιαγιά - να χειριστεί.

Go (Foot) γκολφ
Εκτός από την περιοδεία με φερμουάρ, το Sapphire Valley διαθέτει ένα υπέροχο γήπεδο γκολφ που περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ για ποδόγια που λειτουργεί παράλληλα με την τυποποιημένη έκδοση. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το γήπεδο ποδοσφαίρου, βαθμολογείτε με τον ίδιο τρόπο όπως το κανονικό γκολφ, αλλά χρησιμοποιήστε μια μπάλα ποδοσφαίρου που πρέπει να κλωτσήσει σε μια υπερμεγέθη τρύπα.

Είναι πολύ διασκεδαστικό και αφού το γήπεδο γκολφ και ποδιών γειτνιάζει μεταξύ τους, ολόκληρη η οικογένεια μπορεί να παίξει είτε αθλήματα μαζί.

Πάτε για σκι
Εκτός από την προσφορά θερμών καιρικών δραστηριοτήτων, το Sapphire Valley διαθέτει επίσης πλήρη πίστα σκι για χρήση και το χειμώνα. Οι εγκαταστάσεις του θέρετρου έχουν τη δυνατότητα να κάνουν άφθονο τεχνητό χιόνι, αν χρειαστεί, αλλά δεδομένου ότι η περιοχή βλέπει αρκετή φρέσκια δύναμη κάθε χρόνο, έχει συνήθως μια ωραία φυσική βάση. Ιδανικό για αρχάριους ή για όσους θέλουν να εντείνουν τις ικανότητές τους, αυτός είναι ένας ακόμα καλός λόγος για να επισκεφθείτε τη Βόρεια Καρολίνα.

Που να μείνω

Υπάρχουν πολλά ορεινά θέρετρα που βρίσκονται σε όλο το Jackson County, και φυσικά το VRBO είναι πάντα μια επιλογή. Αλλά το πιστεύετε ή όχι το τοπικό Hampton Inn αποπνέει πολύ γοητεία και άνεση. Είναι επίσης σε κεντρική τοποθεσία, σε προσιτές τιμές, και έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει ακριβώς στην αισθητική βουνό της Βόρειας Καρολίνας.

Που να φάω

Δεν υπάρχει σίγουρα καμία έλλειψη εξαιρετικών θέσεων για να φτάσετε στο Jackson County, με μερικές εκπληκτικά νόστιμες επιλογές για να διαλέξετε. Για παράδειγμα, αρπάξτε το μεσημεριανό γεύμα στο Cornicopia in Cashiers ή στο High Hampton Inn για κάποια καύσιμα που θα σας κρατήσουν εν κινήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και στο τέλος του βράδυ, θα θέλετε να δειπνήσετε στην κουζίνα Canyon (ανοιχτό εποχιακά) στην Lonesome Valley ή το The Orchard in Cashiers. Και τα δύο έχουν καταπληκτικά μενού που θα ικανοποιήσουν και τις πιο εξελιγμένες παλέτες.

Πού να Πίνετε

Asheville, Βόρεια Καρολίνα έχει κάνει ένα όνομα για τον εαυτό της κατά τα τελευταία χρόνια για να είναι κατ 'οίκον σε μερικά από τα καλύτερα βιοτεχνικά ζυθοποιίες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ενώ η πόλη δεν είναι μακριά από Jackson County μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια εξαιρετική μπύρα χωρίς πρέπει να οδηγούν εκεί. Επικεφαλίστε στην καινοτομία Brewing στη Sylva για να δοκιμάσετε μερικές από τις καλύτερες τοπικές μπύρες.

Πότε να πάτε

Jackson County έχει πολλά να προσφέρει όλο το χρόνο, αν και πραγματικά ζωντανεύει μεταξύ της άνοιξης και του φθινοπώρου κάθε χρόνο. Το καλοκαίρι είναι όταν η περιοχή είναι πιο πολυσύχναστη, οπότε αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη που ίσως θέλετε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια των εποχών του ώμου. Πτώση είναι μια ιδιαίτερα ωραία στιγμή για να επισκεφθείτε, ωστόσο, καθώς οι γύρω βουνό πλευρές καλύπτονται από δέντρα που εκθέτουν τα χρώματα της εποχής.

Για τους πραγματικά περιπετειώδεις, ο χειμώνας είναι επίσης μια επιλογή. Όπως αναφέρθηκε, υπάρχει σκι στην περιοχή, και πολλά μονοπάτια πεζοπορίας μπορούν να χιονοπέδιλα επίσης. Εάν δεν σας πειράζει λίγο ψυχρότερες θερμοκρασίες και άφθονο σκόνη, είναι μια καλή στιγμή για να πάτε. Οι επισκέπτες είναι στο ελάχιστο, αλλά η ομορφιά της περιοχής παραμένει. Απλά να γνωρίζετε ότι πολλά από τα τοπικά καταστήματα και τα εστιατόρια κλείνουν για την εποχή, αν και ανοίξουν ξανά την άνοιξη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Jackson County και όλα όσα έχει να προσφέρει, ανατρέξτε στην επίσημη ιστοσελίδα του τοπικού τουριστικού συμβουλίου. Θα βρείτε κάθε είδους προτάσεις για πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε ενώ εκεί, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων θέσεων για φαγητό, ένα ημερολόγιο εκδηλώσεων και μια ευρύτερη επιλογή από μέρη για πεζοπορία, ψάρεμα ή ορεινή ποδηλασία. Θα βρείτε επίσης οδηγίες για τον εντοπισμό μερικών από τους καταπληκτικούς καταρράκτες που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και μερικές πληροφορίες σχετικά με την επερχόμενη ηλιακή έκλειψη που θα λάβει χώρα τον Αύγουστο του 2017. Ο Jackson County είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στην ολόκληρη τη χώρα να βιώσει αυτό το ουράνιο γεγονός.