Τανζανία Ταξιδιωτικός Οδηγός: Βασικά στοιχεία και πληροφορίες

Ένας από τους πιο εικονικούς προορισμούς σαφάρι της ηπείρου, η Τανζανία είναι ένα καταφύγιο για όσους θέλουν να βυθιστούν στο θαυμασμό του αφρικανικού βουνού. Στεγάζεται σε μερικά από τα πιο διάσημα αποθέματα της Ανατολικής Αφρικής - συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Πάρκου Serengeti και του Ngorongoro Conservation Area. Πολλοί επισκέπτες ταξιδεύουν στην Τανζανία για να δουν την ετήσια Μεγάλη Μετανάστευση του wildebeest και της ζέβρας, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι για να μείνετε.

Από τις ειδυλλιακές παραλίες της Ζανζιβάρης μέχρι τις χιονισμένες κορυφές του Κιλιμάντζαρο , αυτή είναι μια χώρα με απεριόριστες δυνατότητες περιπέτειας.

Τοποθεσία

Η Τανζανία βρίσκεται στην Ανατολική Αφρική, στις όχθες του Ινδικού Ωκεανού. Συνορεύει με τη νότια Κένυα και τη νότια Μοζαμβίκη. και μοιράζεται τα χερσαία σύνορα με το Μπουρούντι, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Μαλάουι, τη Ρουάντα , την Ουγκάντα ​​και τη Ζάμπια.

Γεωγραφία

Συμπεριλαμβανομένων των παράκτιων νησιών της Ζανζιβάρης, της Μαφίας και της Pemba, η Τανζανία έχει συνολική έκταση 365.755 τετραγωνικά μίλια / 947.300 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Είναι λίγο περισσότερο από το διπλάσιο του μεγέθους της Καλιφόρνιας.

Πρωτεύουσα

Dodoma είναι η πρωτεύουσα της Τανζανίας, αν και το Dar es Salaam είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και το εμπορικό της κεφάλαιο.

Πληθυσμός

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ιουλίου του 2016 που δημοσιεύθηκαν από το CIA World Factbook, η Τανζανία έχει πληθυσμό περίπου 52,5 εκατομμυρίων ανθρώπων. Σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού πέφτει στην ηλικιακή ομάδα 0-14 ετών, ενώ το μέσο προσδόκιμο ζωής είναι 62 ετών.

Γλώσσες

Η Τανζανία είναι ένα πολύγλωσσο έθνος με πολλές διαφορετικές γηγενείς γλώσσες . Το Σουαχίλι και τα Αγγλικά είναι οι επίσημες γλώσσες, με το πρώτο να ομιλείται ως το lingua franca από την πλειοψηφία του πληθυσμού.

Θρησκεία

Ο Χριστιανισμός είναι η κυρίαρχη θρησκεία στην Τανζανία, που αντιπροσωπεύει μόλις το 61% του πληθυσμού.

Το Ισλάμ είναι επίσης κοινό, το οποίο αντιπροσωπεύει το 35% του πληθυσμού (και σχεδόν το 100% του πληθυσμού της Ζανζιβάρης).

Νόμισμα

Το νόμισμα της Τανζανίας είναι η Τανζανία. Για ακριβείς συναλλαγματικές ισοτιμίες, χρησιμοποιήστε αυτόν τον online μετατροπέα.

Κλίμα

Η Τανζανία βρίσκεται νότια του ισημερινού και συνολικά έχει τροπικό κλίμα. Οι παράκτιες περιοχές μπορεί να είναι ιδιαίτερα ζεστές και υγρές και υπάρχουν δύο ξεχωριστές εποχές βροχών . Οι βαρύτερες βροχές πέφτουν από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο, ενώ μια βραχύτερη εποχή βροχών συμβαίνει μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου. Η ξηρή περίοδος φέρνει με αυτό ψυχρότερες θερμοκρασίες και διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο.

Πότε να πάτε

Όσον αφορά τον καιρό, ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε είναι κατά τη διάρκεια της ξηρασίας, όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο ευχάριστες και οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες. Αυτή είναι και η καλύτερη στιγμή για την προβολή των παιχνιδιών, καθώς τα ζώα στρέφονται στις υδροβόλες από την έλλειψη νερού αλλού. Αν προγραμματίζετε να παρακολουθήσετε τη Μεγάλη Μετανάστευση , θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή. Οι αγέλες Wildebeest συγκεντρώνονται στο νότιο Serengeti στην αρχή του έτους, κινούνται προς βορρά μέσα από το πάρκο πριν τελικά περάσουν στην Κένυα γύρω στον Αύγουστο.

Βασικά αξιοθέατα:

Εθνικό Πάρκο Serengeti

Το Serengeti είναι αναμφίβολα ο πιο διάσημος προορισμός σαφάρι στην Αφρική.

Για μέρη του έτους, είναι το σπίτι των τεράστιων αγριόχορτων και των αγελών της Μεγάλης Μετανάστευσης - ένα θέαμα που παραμένει η μεγαλύτερη κλήρωση του πάρκου. Είναι επίσης δυνατό να δούμε τα Big Five εδώ και να γνωρίσουμε την πλούσια κουλτούρα των παραδοσιακών φυλών Maasai της περιοχής.

Κρατήρας Ngorongoro

Τοποθετημένος μέσα στην περιοχή συντήρησης Ngorongoro, ο κρατήρας είναι η μεγαλύτερη άθικτη καλντέρα στον κόσμο. Δημιουργεί ένα μοναδικό οικοσύστημα γεμάτο άγρια ​​φύση - συμπεριλαμβανομένων των γιγαντιαίων ελέφαντες, των μαύρων λιονταριών και του μαύρου ρινόκερου που απειλείται με εξαφάνιση. Κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών, οι λίμνες σόδας του κρατήρα φιλοξενούν χιλιάδες φλαμίνγκο με τριαντάφυλλα.

Όρος Κιλιμάντζαρο

Το εικονικό όρος Κιλιμάντζαρο είναι το ψηλότερο ελεύθερο βουνό στον κόσμο και το ψηλότερο βουνό της Αφρικής. Είναι δυνατό να αναρριχηθείτε στο Κιλιμάντζαρο χωρίς κάποια εξειδικευμένη κατάρτιση ή εξοπλισμό και πολλές εκδρομικές εταιρείες προσφέρουν πεζοπορίες με κατεύθυνση στη σύνοδο κορυφής.

Οι περιηγήσεις διαρκούν μεταξύ πέντε και 10 ημερών και περνούν από πέντε διαφορετικές κλιματικές ζώνες.

Ζανζιβάρη

Βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών του Dar es Salaam, το νησί μπαχαρικών της Ζανζιβάρης είναι γεμάτο ιστορία. Η πρωτεύουσα, Stone Town , χτίστηκε από αραβικούς εμπόρους σκλάβων και εμπόρους μπαχαρικών που άφησαν το σήμα τους με τη μορφή περίτεχνης ισλαμικής αρχιτεκτονικής. Οι παραλίες του νησιού είναι ευτυχισμένες, ενώ οι γύρω υφάλους προσφέρουν άφθονες ευκαιρίες για καταδύσεις.

Να πάρει εκεί

Η Τανζανία έχει δύο κύριους αερολιμένες - το Διεθνές Αεροδρόμιο Julius Nyerere στο Νταρ ες Σαλάμ και το Διεθνές Αεροδρόμιο Κιλιμάντζαρο κοντά στην Αρούσα. Αυτά είναι τα δύο κύρια λιμάνια εισόδου για τους διεθνείς επισκέπτες. Με την εξαίρεση μιας χούφτας αφρικανικών χωρών, οι περισσότερες εθνικότητες απαιτούν θεώρηση εισόδου για την είσοδο στην Τανζανία. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση εκ των προτέρων στην πλησιέστερη πρεσβεία ή προξένου σας ή μπορείτε να πληρώσετε για μία κατά την άφιξή σας σε διάφορους λιμένες εισόδου, συμπεριλαμβανομένων των προαναφερθέντων αερολιμένων.

Ιατρικές απαιτήσεις

Υπάρχουν αρκετοί εμβολιασμοί που συνιστώνται για ταξίδια στην Τανζανία, συμπεριλαμβανομένης της ηπατίτιδας Α και του τυφοειδούς. Ο ιός Zika είναι επίσης ένας κίνδυνος και, ως εκ τούτου, οι έγκυες γυναίκες ή όσοι προσπαθούν να συλλάβουν πρέπει να συμβουλευτούν έναν γιατρό προτού σχεδιάσουν ένα ταξίδι στην Τανζανία. Ανάλογα με το πού πηγαίνετε, η προφύλαξη κατά της ελονοσίας μπορεί να είναι απαραίτητη, ενώ η απόδειξη εμβολιασμού με κίτρινο πυρετό είναι υποχρεωτική εάν ταξιδεύετε από μια ενδημική χώρα με κίτρινο πυρετό.