Οδηγός για το Golden Train Chariot της Ινδίας

Το τρένο Golden Chariot παίρνει το όνομά του από το πέτρινο άρμα στο ιστορικό Hampi, ένα από τα πολλά μέρη που επισκέπτεται καθώς ξεκινάει από το κράτος της Karnataka. Θα ταξιδέψετε όλη τη νύχτα σε διαφορετικές τοποθεσίες και θα έχετε την ημέρα για να τις εξερευνήσετε. Το τρένο, το οποίο εκμεταλλεύεται η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης της Καρνάτας και ξεκίνησε στις αρχές του 2008, είναι μία από τις νεότερες προσθήκες στα πολυτελή τρένα στην Ινδία.

Το λογότυπό του αποτελείται από μυθολογικό ζώο με κεφαλή ελέφαντα και σώμα λιονταριού.

Χαρακτηριστικά

Υπάρχουν 11 μοβ και χρυσά επιβατικά αμαξίδια με συνολικά 44 καμπίνες (τέσσερις σε κάθε πούλμαν) και συνοδός για κάθε καμπίνα. Κάθε μεταφορά έχει πάρει το όνομά της από μια δυναστεία που κυβέρνησε την Καρνάτακα - την Καντάμπα, τη Χοσιάλα, τη Ραστράκοτα, το Γκάνγκα, την Χαλκούκια, τη Μπαχαμάνι, την Αδιλσάχη, τη Σανγκάμα, τη Σαθαβάσνα, τη Γιουδουλά και τη Βιγιαναναγκάρ.

Το τρένο διαθέτει επίσης δύο εστιατόρια ειδικότητας που σερβίρουν ινδική και ευρωπαϊκή κουζίνα, ένα lounge bar, επιχειρηματικές εγκαταστάσεις, γυμναστήριο και σπα. Ένα από τα κυριότερα σημεία είναι οι παραστάσεις τοπικών καλλιτεχνών στο Madira Lounge Bar του τρένου, το εσωτερικό του οποίου έχει σχεδιαστεί ως αντίγραφο του παλατιού Mysore.

Διαδρομές και χρονοδιαγράμματα

Το Golden Chariot έχει δύο διαδρομές: "Η υπερηφάνεια του Νότου" διέρχεται από την Καρνάτακα και τη Γκόα, ενώ η "Νότια Λάμψη" είναι μια διευρυμένη διαδρομή που ενσωματώνει το Ταμίλ Ναντού και την Κεράλα.

Και τα δύο είναι για επτά διανυκτερεύσεις και λειτουργούν από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους.

Η διαδρομή "Η υπερηφάνεια του Νότου"

Υπάρχουν 1 ή 2 αναχωρήσεις ανά μήνα, πάντα σε Δευτέρα. Το τρένο φεύγει από τη Μπανγκαλόρ στις 8 μ.μ. και επισκέπτεται το Μισώρ, το Καμπίνο και το Εθνικό Πάρκο του Ναγκαρχολ , τον Χασάν (για να δείτε το γιγαντιαίο άγαλμα του Τζέιν Άγιτ Μπαχουμπάλι), το Χάπι , το Badami και τη Γκόα.

Το τρένο επιστρέφει στη Μπανγκαλόρ το επόμενο Δευτέρα το πρωί στις 11.30

Είναι δυνατό να ταξιδέψετε με το τρένο για μέρος της διαδρομής, εφόσον εγγράφονται τουλάχιστον τρεις νύχτες.

Διαδρομή "Southern Splendor"

Υπάρχουν 1 ή 2 αναχωρήσεις ανά μήνα, πάντα σε Δευτέρα. Το τρένο φεύγει από το Μπανγκαλόρ στις 8 μ.μ. και επισκέπτεται τη Chennai, το Pondicherry, το Tanjavur, το Madurai, το Kanyakumari , το Kovalam, το Alleppey και το Kochi .

Το τρένο επιστρέφει στη Μπανγκαλόρ το επόμενο Δευτέρα το πρωί στις 9 το πρωί

Οι επιβάτες μπορούν να ταξιδέψουν με το τρένο για μέρος της διαδρομής, εφόσον έχουν εγγραφεί τουλάχιστον τέσσερις νύχτες.

Κόστος

"Η υπερηφάνεια του Νότου" κοστίζει 22.000 ρουπίες για τους Ινδιάνους και 37.760 ρουπίες για αλλοδαπούς ανά άτομο, ανά διανυκτέρευση, με βάση τη διπλή κατοχή. Το σύνολο για επτά διανυκτερεύσεις είναι 154.000 ρουπίες ανά άτομο για Ινδιάνους και 264.320 ρουπίες ανά άτομο για αλλοδαπούς.

Το "Southern Splendor" κοστίζει 25.000 ρουπίες για τους Ινδιάνους και 42.560 ρουπίες για αλλοδαπούς ανά άτομο, ανά διανυκτέρευση, με βάση τη διπλή κατοχή. Το σύνολο για επτά διανυκτερεύσεις είναι 175.000 ρουπίες ανά άτομο για Ινδιάνους και 297.920 ανά άτομο για αλλοδαπούς.

Οι τιμές περιλαμβάνουν διαμονή, γεύματα, περιηγήσεις στα αξιοθέατα, εισιτήρια εισόδου σε μνημεία και πολιτιστική ψυχαγωγία.

Οι χρεώσεις για υπηρεσίες, αλκοολούχα ποτά, σπα και επιχειρηματικές εγκαταστάσεις είναι επιπλέον.

Θα πρέπει να ταξιδέψετε στο τρένο;

Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να βλέπετε τη νότια Ινδία άνετα, χωρίς οποιεσδήποτε παρενοχλήσεις. Η διαδρομή συνδέεται στενά με τον πολιτισμό, την ιστορία και την άγρια ​​φύση, με το δρομολόγιο που περιλαμβάνει στάσεις στα εθνικά πάρκα και πολλούς αρχαίους ναούς. Οι εκδρομές είναι καλά οργανωμένες. Τα κύρια μειονεκτήματα είναι η δαπανηρή τιμή του αλκοολούχου οχήματος και το γεγονός ότι οι σιδηροδρομικοί σταθμοί δεν βρίσκονται πάντα κοντά στους προορισμούς. Παρόλο που πρόκειται για πολυτελές τρένο, δεν υπάρχει επίσημος κώδικας ενδυμασίας.

Κρατήσεις

Μπορείτε να κάνετε μια κράτηση για το ταξίδι στο Golden Chariot με την επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Karnataka Tourism Development Corporation. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες κάνουν επίσης κρατήσεις.