Πόσο συχνά πεθαίνει κάποιος σε ένα πάρκο θεματικών πάρκων;

Η πραγματικότητα της ασφάλειας θεματικού πάρκου

Έχει πεθάνει ποτέ κάποιος σε ένα θεματικό πάρκο; Είναι σπάνιο, αλλά συμβαίνει.

Τον Ιούλιο του 2017, ένα άτομο πέθανε και έξι τραυματίστηκαν όταν η βόλτα του Fireball βρήκε δυσλειτουργία στην Κρατική Έκθεση του Οχάιο. Αυτός είναι ο τελευταίος θάνατος που σχετίζεται με βόλτες στο πάρκο ψυχαγωγίας.

Τον Αύγουστο του 2016, ένα 3χρονο αγόρι πέθανε αφού πέφτει από το Rollo Coaster, ένα παλιό ξύλινο τρενάκι στο θεματικό πάρκο Idlewild στην Πενσυλβανία. Μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, ένα 10χρονο αγόρι αποκεφαλίστηκε στο Verruckt , ένα υδροπλάνο που τιμολογήθηκε ως η ψηλότερη νεροτσουλήθρα στον κόσμο, στο υδάτινο πάρκο Schlitterbahn στο Kansas City του Κάνσας.

Το Verruckt έκτοτε έκλεισε μόνιμα.

Το 2015, ένας άνθρωπος που προσπαθεί να ανακτήσει το κινητό του τηλέφωνο σε μια περιορισμένη περιοχή χτυπήθηκε από το ρόπαλο Raptor στο Cedar Point στο Sandusky, Ohio. Επίσης, το 2015, ένα 10χρονο κορίτσι πέθανε αφού έχασε τη συνείδηση ​​μετά από μια βόλτα στην Επανάσταση στο Six Flags Magic Mountain στην Καλιφόρνια. Ο ιατροδικαστής του Λος Άντζελες έκρινε αργότερα ότι η κοπέλα πέθανε από φυσικές αιτίες που δεν σχετίζονται με το περιπέτεια.

Το 2013, μια γυναίκα που επισκέπτεται το Six Flags Over Texas έπεσε στο θάνατό της από το Texas Giant, το οποίο τιμολογείται ως το πιο απότομο ξύλινο τρενάκι του κόσμου. Την ίδια μέρα, μια βάρκα στο γύρο Σκοποβολή του Rapids στο Cedar Point αναστρέφεται, τραυματίζοντας έξι άτομα.

Οι επικεφαλίδες όπως αυτές (και οι καλές εκτελέσεις) κάνουν πολλούς να αναρωτιούνται για την ασφάλεια των βόλτες θεαμάτων πάρκων θεάτρου, συμπεριλαμβανομένων των κυλίνδρων κυλίνδρων που φαίνονται να γίνονται ψηλότερα, ταχύτερα και πιο απότομα με κάθε περνώντας έτος.

Στατιστικά στοιχεία για τον θάνατο του κυνηγού

Η Διεθνής Ένωση Πάρκων Ψυχαγωγίας και Ατραξιώσεων (IAAPA) επισημαίνει ότι οι θάνατοι με κυματοθραύστες είναι εξαιρετικά σπάνιοι. Περίπου 335 εκατομμύρια άνθρωποι όλων των ηλικιών ολοκληρώνουν με ασφάλεια περίπου 1,7 δισεκατομμύρια διαδρομές θεματικών πάρκων στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων 83 εκατομμυρίων επισκεπτών σε 1.000 θαλάσσια πάρκα.

Αυτό σημαίνει ότι η πιθανότητα να τραυματιστούν σοβαρά σε μια βόλτα σε ένα σταθερό πάρκο στις ΗΠΑ είναι περίπου 1 στα 24 εκατομμύρια.

Το 2014, το τελευταίο έτος για το οποίο η IAAPA ανέφερε δεδομένα, υπήρχαν περίπου 1.150 τραυματισμοί που σχετίζονται με τη βόλτα σε σταθερές βόλτες. Ο αριθμός αυτός μειώθηκε σημαντικά από τους 2.044 τραυματισμούς το 2003. (Η IAAPA δεν κάνει διάκριση μεταξύ βόλτα σε υδάτινα πάρκα και παραδοσιακά πάρκα αναψυχής).

Σύμφωνα με μια μελέτη του Κέντρου για την Έρευνα και την Πολιτική Τραυματισμού στο Νοσοκομείο Παίδων για το Νοσοκομείο, οι τραυματισμοί της κεφαλής και του τραχήλου ήταν οι πιο συνήθεις (28%), ακολουθούμενοι από όπλα (24%), πρόσωπο (18%) και πόδια (17%). . Οι τραυματισμοί των μαλακών ιστών ήταν επίσης οι πιο συχνές (29%), ακολουθούμενες από παραμορφώσεις και διαστρέμματα (21%) και 20% από θραύσματα οστών (10%).

Κανονισμοί ασφαλείας θεματικού πάρκου

Ενώ η Επιτροπή για την Ασφάλεια των Καταναλωτικών Προϊόντων ρυθμίζει τις φορητές βόλτες όπως αυτές που συναντάτε στις εκθέσεις κρατικών και νομαρχιακών εκθέσεων, δεν υπάρχει ομοσπονδιακή επίβλεψη σταθερών βόλτων σε θεματικά πάρκα. Ενώ οι βόλτες θεματικών πάρκων ελέγχονται τακτικά από κρατικούς και τοπικούς επιθεωρητές, ο κλάδος είναι σε μεγάλο βαθμό αυτορρυθμιζόμενος.

Όλα τα θεματικά πάρκα με μόνιμες βόλτες, ωστόσο, πρέπει να αποκαλύπτουν τραυματισμούς που σχετίζονται με βόλτες και απαιτούν άμεση παραμονή στο νοσοκομείο τουλάχιστον 24 ωρών.

Τα θεματικά πάρκα διαπραγματεύθηκαν αυτή τη ρύθμιση για την αυτοπροβολή, προκειμένου να αποφευχθούν οι συνήθεις επιθεωρήσεις. Ακόμα χειρότερο, ενώ υπάρχουν βιομηχανικά πρότυπα, δεν είναι νόμος σε κάθε κράτος.

Οργανισμοί όπως το Κέντρο για την έρευνα για τραυματισμούς και πολιτικές, που μελετά τους τραυματισμούς των παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ζήτησαν τη δημιουργία μιας εθνικής βάσης δεδομένων ή ενός εθνικού συστήματος, ώστε να μπορέσουμε να εντοπίσουμε και να αποκτήσουμε μια πραγματική εικόνα των κινδύνων των κυνοδρομίων .

Παράγοντες κινδύνου κυλίνδρου

Τα περισσότερα κυνοδρομίες και οι συγκινήσεις συγκίνησης έχουν προειδοποιήσεις ότι οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα που έχουν καρδιακές παθήσεις ή άλλα προβλήματα υγείας δεν πρέπει να οδηγούν. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για τα κυλινδροκεραγωτά και τον κίνδυνο ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.