Η πορνεία στο Χονγκ Κονγκ

Οι περιοχές του κόκκινου φωτισμού του Χονγκ Κονγκ φημίζονται σε όλο τον κόσμο χάρη σε όσους αγαπούν τον Suzy Wong και εκατοντάδες ναυτικούς που επισκέπτονται. Πολλοί επισκέπτες φθάνουν στην πόλη πιστεύοντας ότι οι περιοχές του κόκκινου φωτός του Χονγκ Κονγκ και οι πόρνες είναι νόμιμες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το Άμστερνταμ και η απάντηση είναι λίγο λασπώδης.

Η περιοχή του Κόκκινου Φωτός

Η κύρια περιοχή του κόκκινου φωτός του Χονγκ Κονγκ, ή η ιστορική περιοχή του κόκκινου φωτός είναι ο Wan Chai, στο νησί του Χονγκ Κονγκ .

Ήταν εδώ που ο Suzy Wong ήταν τοποθετημένος και όπου αμερικανοί ναύτες στην ακτή αφήνουν σωρό. Γνωστά ως μπαρ κοριτσιών, σήμερα ο Wan Chai έχει πολύ λιγότερα από αυτά τα καταστήματα νέον, αλλά η περιοχή έχει αρκετό για να διατηρήσει μια ανθυγιεινή φήμη.

Η πορνεία είναι νόμιμη στο Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο, σχεδόν όλα τα σχετικά με αυτό δεν είναι. Έτσι, η αναζήτηση σεξουαλικής εκμετάλλευσης, η διαμονή από τα «ανήθικα κέρδη» και το σεξ διαφημιστικών μηνυμάτων (αν και αυτό φαίνεται να αλλάζει) είναι παράνομες.

Η λειτουργία ενός ομοσπονδίου είναι επίσης παράνομη, οπότε με την είσοδο σε οποιοδήποτε από τα ιδρύματα του Wan Chai, ενώ η δραστηριότητα στην οποία σκοπεύετε να συμμετάσχετε μπορεί να είναι νόμιμη, τεχνικά παραβιάζετε το νόμο. Στην πραγματικότητα, οι οίκοι ανοχής στον Wan Chai είναι σε μεγάλο βαθμό ανεκτοί, με την αστυνομία να εμπλέκεται μόνο όταν τα φάρμακα βρίσκονται στην εικόνα.

Η στάση του Χονγκ Κονγκ απέναντι στην πορνεία είναι ότι όσο γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες, μπορεί να συνεχιστεί χωρίς εμπόδια. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι Τριάδες του Χονγκ Κονγκ ασχολούνται έντονα με την πορνεία στην πόλη και τα χρήματα που παραδίδετε πιθανότατα βοηθούν τις τσέπες τους.