Πρόβλεψη Fare - KAYAK.com Αγορά συμβουλών

Λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις των ναύλων που έγιναν μέσω του KAYAK.com, επιχειρείται η απάντηση σε μια βασική ερώτηση.

Οι μεσίτες αποθεμάτων και οι ταξιδιώτες με προϋπολογισμό το έχουν στα χείλη τους - πότε πρέπει να αγοράσω;

Όπως οι τιμές των μετοχών, οι αεροπορικές πτήσεις αυξάνονται και μειώνονται με ελάχιστη ή καθόλου προειδοποίηση. Η πρόβλεψη των ναύλων είναι δύσκολη, επειδή οι μεταβολές των τιμών συχνά δεν έχουν νόημα.

Πριν από το Διαδίκτυο, οι περισσότεροι ταξιδιώτες ακολούθησαν αυτή την απλή συμβουλή: αν είναι λογικό αεροπορικό εισιτήριο, το βιβλίο αυτό.

Αυτή είναι ακόμα πολύ καλή συμβουλή σήμερα. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς εξακολουθούν να θέλουν την καλύτερη δυνατή τιμή για πτήσεις. Λίγοι θέλουν να αγοράσουν εάν οι τιμές πέφτουν. Θέλουμε να περιμένουμε μέχρι το κόστος να φτάσει στο βάθος.

Η KAYAK.com είναι μια μηχανή αναζήτησης ταξιδιών που επιτρέπει στους καταναλωτές να ψωνίζουν για ταξιδιωτικά προϊόντα και στη συνέχεια παρέχει συνδέσεις για την πραγματοποίηση τελικών αγορών.

Παρόλο που ανήκει στην ομάδα Priceline , συνδέεται με πολλές αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχειακές αλυσίδες, εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, κρουαζιέρες και άλλους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Το KAYAK διαθέτει ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό γνωστό ως Explore, το οποίο επιτρέπει στους ταξιδιώτες να βλέπουν χαμηλό ναύλο ανά προορισμό και να συγκρίνουν το κόστος εναλλακτικών αερολιμένων .

Είναι ένα ηλεκτρονικό εργαλείο που έχει χρησιμοποιηθεί εκατομμύρια φορές. Έτσι, όταν η KAYAK βάζει τα δικά της δεδομένα και αρχίζει να συνάγει συμπεράσματα σχετικά με το πότε θα αγοράσει εισιτήρια ή όπου οι τιμές είναι πιθανό να πάνε, ένας ταξιδιώτης του προϋπολογισμού θα πρέπει να δώσει προσοχή. Τα ευρήματά τους δεν θα είναι άψογα, αλλά βασίζονται στην πολύχρονη εμπειρία στην αγορά.

Οι ταξιδιώτες έχουν κάνει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ερωτήματα αναζήτησης σε διάφορες τοποθεσίες του KAYAK.

Προβλέψεις τιμών KAYAK

Πριν από μερικά χρόνια, το KAYAK.com ξεκίνησε ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Διερεύνηση ότι επιχειρεί να συμβουλεύει τους αγοραστές αεροπορικών εισιτηρίων σχετικά με την εν λόγω σημαντική ερώτηση αγοράς καθώς ξεδιπλώνεται η αναζήτηση.

"Ο αλγόριθμος μας ενσωματώνει δεδομένα από πολλούς παροχείς διαθεσιμότητας και διαθεσιμότητας σε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ετήσια ερωτήματα που εκτελούνται σε ιστότοπους KAYAK και εφαρμογές για κινητά", λέει ο επικεφαλής επιστήμονας του KAYAK, Γιώργος Ζαχαρία, σε μια εταιρική αναρτήση blog σχετικά με το νέο σύστημα πρόβλεψης των ναύλων.

"Καθώς συνεχίζουμε να συλλέγουμε δεδομένα και να δοκιμάζουμε τον αλγόριθμο, η ακρίβεια της πρόβλεψης θα συνεχίσει να βελτιώνεται."

Πως δουλεύει

Πραγματοποιήστε μια συνηθισμένη αναζήτηση στο KAYAK μεταξύ προορισμών. Μαζί με τα αποτελέσματα, οι συμβουλές για αγορά ή αναμονή θα εμφανιστούν στο επάνω αριστερό τμήμα της σελίδας αποτελεσμάτων. Στο παραπάνω παράδειγμα, θα σημειώσετε ότι η συμβουλή είναι "αγοράστε τώρα".

Κάντε κλικ στην συμβουλή με το χρώμα και θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο με περισσότερες πληροφορίες. Η KAYAK θα εκφράσει κάποιο βαθμό εμπιστοσύνης ότι οι προβλέψεις της είναι έγκυρες. Εδώ είναι ένα μήνυμα "buy" που εμφανίζεται σε ένα αναδυόμενο παράθυρο: "Οι επιστήμονες των δεδομένων μας πιστεύουν ότι αυτές είναι οι καλύτερες τιμές που θα δείτε για τις επόμενες επτά ημέρες, αλλά όπως και οι προβλέψεις για τον καιρό, δεν μπορούν να είναι 100% σίγουροι. Η βαθμολογία αξιοπιστίας τους, όπως φαίνεται παραπάνω, βασίζεται σε ανάλυση των τρεχουσών και των προηγούμενων τιμών. "

Ένα άλλο μήνυμα αγοράς μπορεί να είναι συγκεκριμένο για τις τιμές: "Το μοντέλο μας δείχνει έντονα ότι οι ναύλοι θα αυξηθούν πάνω από $ 20 κατά τις επόμενες 7 ημέρες". Αυτό διαφέρει πολύ σαν μια αποποίηση ευθύνης των επενδύσεων.

Αν θέλετε ακόμα περισσότερο φωτισμό, μπορείτε να κάνετε κλικ στην εξήγηση συμβουλών και να φτάσετε σε μια νέα σελίδα με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των προβλέψεων.

Οι αναζητήσεις για πτήσεις που απέχουν λιγότερο από ένα μήνα είναι πολύ πιθανό να λάβουν τις συμβουλές "αγοράστε τώρα".

Καθώς ο χρόνος παράδοσης αυξάνεται, θα δείτε περισσότερα μηνύματα "περιμένετε", τα οποία εκτυπώνονται με μπλε χρώμα με βέλος που δείχνει προς τα κάτω. Θα ενημερωθείτε ότι οι τιμές ενδέχεται να μειωθούν τις επόμενες επτά ημέρες.

Σημειώστε ότι σε ορισμένες διαδρομές δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα ναύλα. Όταν συμβαίνει αυτό, είναι επειδή το KAYAK δεν διέθετε επαρκή δεδομένα για να σχηματίσει τις μορφωμένες εικασίες τους.

Το KAYAK σας επιτρέπει επίσης να ρυθμίσετε μια ειδοποίηση ναύλου για την διαδρομή που επιλέξατε με ένα μόνο κλικ.

Παρακολουθώντας τα αεροπορικά εισιτήρια

Μια άλλη υπηρεσία δεν προβλέπει ναύλους, αλλά τα παρακολουθεί και σας ειδοποιεί όταν πραγματοποιούνται αλλαγές. Το Yapta είναι σύντομο για τον "εκπληκτικό προσωπικό σας βοηθό ταξιδιών".

Όπως σημειώθηκε παραπάνω, οι αναζητήσεις μέσα σε ένα μήνα του ταξιδιού είναι πιθανό να δουν τις συμβουλές "αγοράστε τώρα". Πολλοί σκεπτικιστές μπορεί επίσης να αιτιολογήσουν ότι η KAYAK θέλει να αγοράσετε τώρα μόνο για να κλείσετε συναλλαγές. Είναι αυτό απλώς ένα εργαλείο πωλήσεων;

Θα είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να απαντήσει αντικειμενικά σε αυτό το ζήτημα. Αλλά μακροπρόθεσμα, η επιβίωση αυτού του χαρακτηριστικού θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις εμπειρίες του κοινού. Όσοι παρακολουθούν τους ναύλους μετά την αγορά και λαμβάνουν κακές συμβουλές από την πρόβλεψη των ναύλων KAYAK είναι πιθανό να φωνάζουν τα παράπονα. Με τον ίδιο τρόπο, εάν οι προβλέψεις είναι ακριβείς, θα υπάρξουν παρόμοιες αντιδράσεις υποστήριξης.