Το Ελληνικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου στο Σαιντ Λούις

Είναι εύκολο να "πηγαίνετε ελληνικά" για το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Εργασίας στο Ελληνικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου στο κεντρικό δυτικό άκρο. Η ετήσια εκδήλωση είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσετε τις καλύτερες ελληνικές τέχνες, χορό, μουσική και φαγητό. Η γιορτή ψηφίστηκε πρόσφατα το Best Local Festival στο περιοδικό St. Louis για τη ζωντανή ατμόσφαιρα και το νόστιμο φαγητό.

Πότε και που

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου πραγματοποιείται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Ημέρας Εργασίας και φέτος υπόσχεται να είναι μεγαλύτερο και καλύτερο από ποτέ.

Το φεστιβάλ γιορτάζει την 100η επέτειό του το 2017! Έχει πραγματοποιηθεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο 4967 Avenue Forest Park στο κεντρικό δυτικό άκρο. Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης στο BJC Garage κοντά στην εκκλησία. Η είσοδος είναι δωρεάν.

2017 Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου: 11 π.μ. - 9 μ.μ.
Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου: 11 π.μ. - 9 μ.μ.
Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου: 11 π.μ. - 9 μ.μ.
Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου: 11 π.μ. - 8 μ.μ.

Αθήνα στην οδό

Ο εορτασμός αρχίζει την Παρασκευή με την Αθήνα στην οδό. Αυτή είναι μια νεότερη εκδήλωση που προστέθηκε στο φεστιβάλ πέρυσι. Είναι ένα γιγαντιαίο, ημερήσιο πάρτι στην οδό Forest Park για να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο των διακοπών. Η Αθήνα στο δρόμο διαθέτει ζωντανή μουσική και ένα μενού με ελληνικά φαγητά και ποτά.

Φεστιβάλ Τροφίμων και Διασκέδασης

Όπως θα περίμενε κανείς, το φαγητό είναι ένα από τα μεγάλα ελκυστικά του Ελληνικού Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου. Υπάρχει ένα μεγάλο μενού που περιλαμβάνει δεκάδες ελληνικά φαγητά, όπως κουνουπιέρες, γυροσκόπια και σπανακόπιτα.

Και για επιδόρπιο, μην χάσετε το μπακλαβά. Είναι φανταστικό! Υπάρχουν επίσης περισσότερες από δώδεκα άλλες ελληνικές αρτοσκευάσματα, μπισκότα και γλυκά για να δοκιμάσετε επίσης.

Εκτός από το φαγητό, το φεστιβάλ είναι γνωστό για τη μουσική και το χορό. Φέτος, η ζωντανή ψυχαγωγία περιλαμβάνει μουσική του Χρήστου Σαραντάκη και λαϊκό χορό από το St.

Νικόλαος Ελληνικοί χορευτές. Για εκείνους που θέλουν να κάνουν λίγα ψώνια, υπάρχει ένα κατάστημα δώρων με κοσμήματα, τέχνη, μαγειρικά σκεύη και άλλα εισαγόμενα αντικείμενα από την Ελλάδα. Το φεστιβάλ δέχεται μετρητά και όλες τις μεγάλες πιστωτικές κάρτες. Τα χρήματα που αντλήθηκαν από την εκδήλωση υποστηρίζουν την ενορία του Αγίου Νικολάου και τα υπουργεία του.

Περιηγήσεις εκκλησιών

Ο Άγιος Νικόλαος είναι μια όμορφη εκκλησία γεμάτη ζωγραφική, τέχνη και θρησκευτικές εικόνες. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το κτίριο της εκκλησίας και τον Ελληνικό Ορθόδοξο Χριστιανισμό κάνοντας μια εκκλησιαστική περιοδεία κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Οι εκδρομές παρέχουν πληροφορίες για την ιστορία της ενορίας Αγίου Νικολάου και προσφέρουν μια εισαγωγή σε μερικές από τις κύριες πεποιθήσεις και πρακτικές της ορθόδοξης πίστης. Οι εκκλησιαστικές εκδρομές γίνονται κάθε μέρα του φεστιβάλ κατά τη 1 μ.μ., 2:30 μ.μ., 3:45 μ.μ., 5 μ.μ. και 6.30 μ.μ. Το εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο διαθέτει επίσης μεγάλη ποικιλία θρησκευτικών βιβλίων, βίντεο και CD για την ιστορία της ελληνικής ορθόδοξης ιστορίας για οποιονδήποτε επιθυμεί πρόσθετες πληροφορίες.

Περισσότερες εκδηλώσεις για την εβδομάδα της εργασίας

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου είναι μόνο ένα από τα πολλά δημοφιλή γεγονότα στην περιοχή του Αγίου Λουίς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Ημέρας Εργασίας. Υπάρχει το Ιαπωνικό Φεστιβάλ στο Βοτανικό Κήπο του Μιζούρι, το Midwest Wingfest στο Fairview Heights, το Φεστιβάλ Big Muddy Blues στην προσγείωση του Laclede και πολλά άλλα.

Για πληροφορίες σχετικά με αυτά και άλλα γεγονότα, ανατρέξτε στους Top τρόπους για να γιορτάσουμε το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Εργασίας στο St. Louis .