Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία

Για πολλούς ανθρώπους, ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία είναι κατά την ξηρή περίοδο (Οκτώβριος - Φεβρουάριος), όταν ο καιρός είναι πιο ευχάριστος. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα - ειδικά εάν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε τα πολιτιστικά φεστιβάλ της Αιθιοπίας, ορισμένα από τα οποία πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της βροχερής περιόδου. Εάν είστε σε έναν προϋπολογισμό, τα ταξίδια κατά τη χαμηλή περίοδο είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Ο καιρός της Αιθιοπίας

Αν και η ατμόσφαιρα της Αιθιοπίας ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την περιοχή που σχεδιάζετε να επισκεφθείτε, η υγρή περίοδος γενικά διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, με ελαφρές βροχές που αρχίζουν ήδη από τον Μάρτιο.

Ιούνιος και Ιούλιος είναι οι πιο υγροί μήνες, ιδιαίτερα στα Βόρεια Υψίπεδα. Weatherwise, επομένως, ο καλύτερος χρόνος για να ταξιδέψετε είναι από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο, όταν το κλίμα είναι ξηρό και ηλιόλουστο. Αυτή τη στιγμή του έτους, οι νυχτερινές θερμοκρασίες μπορούν να πέσουν δραματικά, γι 'αυτό είναι σημαντικό να γεμίσετε πολλά στρώματα. Αν σχεδιάζετε να κατευθυνθείτε νότια στην κοιλάδα του Omo, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές εποχές βροχών σε αυτήν την περιοχή.

Καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε τα βόρεια Highlands

Η περίοδος ξηρασίας από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο είναι η καλύτερη στιγμή για να προγραμματίσετε ένα ταξίδι στις αρχαίες εκκλησίες που έχουν κοπεί στα βράχια των εκπληκτικών βόρειων υψιπέδων της Αιθιοπίας. Ωστόσο, ακόμα και κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου, οι βροχοπτώσεις σπάνια διαρκούν όλη την ημέρα. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, θεωρήστε ένα ταξίδι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, όταν οι βροχές είναι ελαφρές και οι τιμές για διαμονή και περιηγήσεις είναι γενικά χαμηλότερες. Συνήθως, είναι καλύτερο να αποφύγετε ταξίδια τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, όταν οι βροχές στην περιοχή είναι πιο ακραίες.

Καλύτερος χρόνος για να περάσετε τα βουνά Simien

Τα βουνά Simien είναι μια τεράστια οροσειρά της οποίας η υψηλότερη κορυφή βρίσκεται στα 14,901 πόδια / 4,543 μέτρα, καθιστώντας το ένα από τα υψηλότερα βουνά της Αφρικής. Η πεζοπορία εδώ είναι φανταστική, όχι μόνο λόγω του σκηνικού, των φαραγγιών και των ρυακιών, αλλά και επειδή έχετε την ευκαιρία να ψάξετε για την ενδημική άγρια ​​φύση, όπως τον μπαμπουίνικο gelada και το walia ibex.

Ο καλύτερος χρόνος για ταξίδι είναι από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο, όταν είναι ξηρό, πράσινο και σχετικά χωρίς σκόνη. Ο Οκτώβριος, ειδικότερα, μπορεί να είναι θεαματικός γιατί αυτό συμβαίνει όταν τα αγριολούλουδα είναι σε πλήρη άνθιση.

Καλύτερος χρόνος για να επισκεφτείτε την κοιλάδα Omo

Με περισσότερες από 50 φυλές που ζουν στην περιοχή του ποταμού Omo της νοτιοδυτικής Αιθιοπίας, είναι ένας συναρπαστικός προορισμός για όσους ενδιαφέρονται για τον αφρικανικό πολιτισμό. Η απομακρυσμένη θέση, η οποία είναι μόλις προσιτή με 4 τροχούς, σημαίνει ότι τα παραδοσιακά έθιμα και οι πεποιθήσεις είναι πολύ άθικτες για τις περισσότερες από αυτές τις φυλές. Αυτή η περιοχή έχει δύο βροχερές εποχές - η μία διαρκεί από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο και η βραχύτερη περίοδος το Νοέμβριο. Η πρόσβαση είναι συχνά αδύνατη κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, οπότε ο προγραμματισμός του ταξιδιού σας για την ξηρή περίοδο είναι απαραίτητος.

Καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε την κατάθλιψη Danakil

Το Danakil είναι ένα από τα πιο καυτά μέρη της γης , με τις θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας να φτάνουν εύκολα σε 122 ℉ / 50 ℃. Είναι ένας συναρπαστικός προορισμός όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε την παλιά παράδοση των τροχόσπιτων, να γνωρίσετε τον πολιτισμό Afar και να θαυμάσετε μια μυριάδα ενεργών ηφαιστείων. Εάν έχετε αισθανθεί ποτέ την επιθυμία να επισκεφτείτε έναν άλλο πλανήτη, θα αγαπήσετε τα εξαιρετικά τοπία αυτής της περιοχής. Για να αποφύγετε να αισθάνεστε ότι ζείτε ζωντανό, βεβαιωθείτε ότι έχετε επισκεφτεί κατά τους ψυχρότερους μήνες Νοέμβριο έως Μάρτιο.

Καλύτερος χρόνος για να γνωρίσετε τα φεστιβάλ της Αιθιοπίας

Τα φεστιβάλ της Αιθιοπίας σίγουρα αξίζουν τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού. Κυρίως θρησκευτικές, τα φεστιβάλ γενικά διαρκούν αρκετές μέρες. Τα ορθόδοξα χριστιανικά φεστιβάλ είναι τα πιο εμφανή και ορατά στην Αιθιοπία και γιορτάζονται σύμφωνα με το Αιθιοπικό ημερολόγιο. Για παράδειγμα, τα Αιθιοπικά Χριστούγεννα (γνωστά ως Ganna ) γιορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου, αντί για τις 25 Δεκεμβρίου. Το Enkutatash , το Αιθιοπικό Νέο Έτος, γιορτάζεται στις 11 Σεπτεμβρίου. Εάν επιθυμείτε να γνωρίσετε τις αιθιοπικές εκδηλώσεις στις πιο πολύχρωμες, σκεφτείτε να σχεδιάσετε το ταξίδι σας γύρω από το Meskel ή το Timket - αλλά να είστε έτοιμοι να κλείσετε τις εσωτερικές πτήσεις και τα ξενοδοχεία σας εκ των προτέρων.

Χρονολόγιο: Η γιορτή των Θεοφανείων, 19 Ιανουαρίου

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Αιθιοπίας γιορτάζει το βάπτισμα του Ιησού. Το φεστιβάλ διαρκεί για τρεις μέρες και περιλαμβάνει μια πομπή του ταμπό της εκκλησίας ή ένα αφιερωμένο αντίγραφο της Αρκτικής του Συμφώνου. και την τελετουργική επανέκδοση του βαπτίσματος.

Όταν οι πιο επίσημες πτυχές του φεστιβάλ τελειώνουν, οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν γλέντι, μουσική και χορό. Τα καλύτερα μέρη για να απολαύσετε το φεστιβάλ είναι το Gondar, η Lalibela και η Addis Abeba. Αξίζει να συμμετάσχετε σε μια περιοδεία, για να βεβαιωθείτε ότι είστε σε θέση να κάνετε κράτηση διαμονής. Είναι επίσης καλό να έχετε έναν οδηγό ο οποίος να μπορεί να σας πει ακριβώς τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια των πομπών. Δείτε το Wild Frontiers και το Wilderness Travel για εκδρομές. ή κάντε κράτηση με έναν τοπικό τουριστικό πράκτορα της Αιθιοπίας.

Meskel : Εύρεση του Αληθινού Σταυρού, 27 Σεπτεμβρίου

Το Meskel είναι ένα παλιό χριστιανικό φεστιβάλ που γιορτάστηκε στην Αιθιοπία για πάνω από 1.600 χρόνια. Αναμνημονεύει την ανακάλυψη του σταυρού πάνω στον οποίο ο Ιησούς σταυρώθηκε. Ορισμένα κομμάτια του σταυρού θεωρούνται ότι έχουν μεταφερθεί στην Αιθιοπία. Το καλύτερο μέρος για να γιορτάσει το φεστιβάλ είναι στην πλατεία Meskel της Αντίς Αμπέμπα, όπου μια πολύχρωμη πομπή ιερέων, διακόνων και χορωδών τραγουδιστών περπατάει γύρω από μια τεράστια πυρά, φέρνοντας τελετουργικές διασταυρώσεις και ξύλινους φανούς διακοσμημένους με φύλλα ελιάς. Οι φεγγίτες έβαλαν το πυρά και την επόμενη μέρα οι άνθρωποι πηγαίνουν στην φωτιά και χρησιμοποιούν την τέφρα για να κάνουν το σημάδι του σταυρού στα μέτωπά τους πριν περάσουν το υπόλοιπο της ημέρας.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε από την Jessica Macdonald