Γεύμα στο Λιχτενστάιν

Το Λιχτενστάιν είναι η έκτη-μικρότερη χώρα στον κόσμο. Πολλοί επισκέπτες στην Ευρώπη διέρχονται από το Λιχτενστάιν είτε επειδή βρίσκονται σε βιασύνη για να φτάσουν στον προορισμό τους είτε επειδή απλά δεν ξέρουν πού είναι. Ενώ το μικρό, ηπειρωτικό Λιχτενστάιν παίρνει λίγο χρόνο για να φτάσει λόγω της θέσης του, αυτή η χώρα αξίζει μια στάση, ακόμα κι αν περνάτε λίγες μόνο ώρες εκεί. Εάν η διαδρομή σας θα σας οδηγήσει στην ανατολική Ελβετία ή στη δυτική Αυστρία, σκεφτείτε μια επίσκεψη μεσημέρι.

Απολαύστε ένα ευχάριστο γεύμα, στη συνέχεια περπατήστε, ψωνίστε, επισκεφθείτε ένα μουσείο ή πηγαίνετε για σύντομη πεζοπορία.

Πού είναι το Λιχτενστάιν;

Το Λιχτενστάιν βρίσκεται μεταξύ Αυστρίας και Ελβετίας. Η πρωτεύουσα, Vaduz, βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από τον αυτοκινητόδρομο N13 της Ελβετίας. Η συνολική χώρα είναι μόλις 160 τετραγωνικά χιλιόμετρα (περίπου 59 τετραγωνικά μίλια) στην περιοχή.

Πώς μπορώ να έρθω στο Λιχτενστάιν;

Μπορείτε να οδηγήσετε στο Λιχτενστάιν μέσω της Γερμανίας, της Ελβετίας ή της Αυστρίας. Εάν ταξιδεύετε μέσω Ελβετίας ή Αυστρίας, πρέπει να αγοράσετε ένα αυτοκόλλητο διοδίων, που ονομάζεται βινιέτα, για κάθε χώρα. Η Αυστρία προσφέρει δεκαήμερη σφραγίδα για 8,90 ευρώ, αλλά θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα vignette ενός έτους (επί του παρόντος 38,50 ευρώ) εάν οδηγείτε στην Ελβετία.

Δεν μπορείτε να πετάξετε απευθείας στο Λιχτενστάιν - δεν υπάρχει αεροδρόμιο - αλλά μπορείτε να πετάξετε στη Ζυρίχη ή στο St. Gallen-Altenrhein της Ελβετίας ή στο Friedrichshafen της Γερμανίας.

Μπορείτε να πάρετε το τρένο από την Αυστρία στον σταθμό Schaan-Vaduz, το Λιχτενστάιν και από την Ελβετία προς Buchs ή Sargans (και στην Ελβετία).

Από οποιονδήποτε από αυτούς τους σταθμούς, μπορείτε να φτάσετε σε άλλες πόλεις στο Λιχτενστάιν με λεωφορείο.

Ποια μέρη πρέπει να επισκεφτώ;

Το Λιχτενστάιν προσφέρει πολλά αξιοθέατα και δραστηριότητες. Η πρωτεύουσα, Vaduz, έχει μια όμορφη κεντρική πλατεία με πολλά έργα δημόσιας τέχνης. Τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε να πάρετε το περίεργο γύρο Citytrain του Vaduz. αυτή η περιηγημένη περιήγηση σας δείχνει τα κυριότερα σημεία της πόλης, που περιλαμβάνουν εκπληκτική θέα στα βουνά και στο εξωτερικό του κάστρου Vaduz, της κατοικίας του πρίγκιπα βασιλιά.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το κέντρο του Λιχτενστάιν και τα κελάρια κρασιού του βασιλέως (Hofkellerei). Εξωτερικές δραστηριότητες αφθονούν στο Λιχτενστάιν. κατευθυνθείτε προς το Malbun για χειμερινό σκι και καλοκαίρι για ορεινή ποδηλασία και πεζοπορία. Το Triesenberg-Malbun διαθέτει ένα γραφικό λιφτ του σκι και το κέντρο Falcon Galina. Όπου κι αν πάτε, μπορείτε να περπατήσετε, ποδήλατο ή απλά να καθίσετε και να παρακολουθήσετε τον κόσμο να περνάει.

Συμβουλές Ταξιδιού του Λιχτενστάιν

Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το Λιχτενστάιν, επειδή η χώρα είναι τόσο μικρή. Ο επίσημος ιστοχώρος του του Λιχτενστάιν έχει σελίδες που καλύπτουν ποικίλα ταξιδιωτικά θέματα, όπως αξιοθέατα, καταλύματα και μεταφορές.

Το κλίμα του Λιχτενστάιν είναι ηπειρωτικό. Αναμείνετε το χιόνι το χειμώνα και μεταφέρετε αλυσίδες χιονιού εάν οδηγείτε κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν. Να είστε έτοιμοι για βροχή κατά το υπόλοιπο του έτους.

Το Λιχτενστάιν δεν έχει δικό του νόμισμα. Οι τιμές παρατίθενται σε ελβετικά φράγκα, τα οποία διατίθενται από τα ΑΤΜ. Το κιόσκι πάρκινγκ στην παρτίδα στο κέντρο του Vaduz παίρνει κέρματα ευρώ. Μερικά αξιοθέατα, όπως το Citytrain στο Vaduz, δέχονται ευρώ.

Η γερμανική είναι η επίσημη γλώσσα του Λιχτενστάιν.

Το Λιχτενστάιν είναι γνωστό για τα όμορφα γραμματόσημα του. Μπορείτε να δείτε παραδείγματα αυτών στο Μουσείο Σφραγίδων Γραμματοσήμων στο Vaduz.

Αυτό το μουσείο δεν έχει χρέωση εισόδου, επομένως μπορείτε να το επισκεφθείτε για λίγο, χωρίς να ανησυχείτε για το κόστος. Το κέντρο του Λιχτενστάιν στο Vaduz πωλεί γραμματόσημα.

Το Λιχτενστάιν είναι μια ευημερούσα χώρα με μια ανθηρή βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Οι τιμές διαμονής και γεύματος αντανακλούν αυτό.

Τα περισσότερα εστιατόρια περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσιών για επισκέψεις επισκεπτών. Μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή συμβουλή, αν θέλετε, αλλά η χρέωση υπηρεσιών είναι επαρκής.

Το ποσοστό εγκληματικότητας στο Λιχτενστάιν είναι χαμηλό, αλλά θα πρέπει να προστατεύεστε από την κλοπή και το pickpocketing, όπως θα κάνατε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος.

Το κάπνισμα απαγορεύεται στα εστιατόρια, αν και επιτρέπονται τμήματα καπνίσματος. Εάν ο καπνός του τσιγάρου σας ενοχλεί ή μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας, ρωτήστε για την πολιτική καπνίσματος πριν καθίσετε σε ένα τραπέζι εστιατορίου.

Μπορείτε να πάρετε το διαβατήριό σας σφραγισμένο σε ένα γραφείο τουριστών με μικρή χρέωση.

Αν και μπορείτε να κάνετε πεζοπορία μέχρι το Κάστρο του Βαντούζ, δεν μπορείτε να το περιηγηθείτε. ο βασιλεύοντας πρίγκιπας ζει εκεί με την οικογένειά του και το κάστρο είναι κλειστό για το κοινό.