Το Παγκόσμιο Κύπελλο Σκι Νασταλγίας

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Σκι ξεκινάει δυνατά από τότε που εγκαινιάζεται το 1967. Η Διεθνής Ομοσπονδία Σκι φιλοξενεί αυτόν τον ετήσιο διαγωνισμό, όπου ομάδες από όλο τον κόσμο αγωνίζονται για το κύπελλο, ένα τρόπαιο σε σχήμα κρυστάλλινης σφαίρας βάρους 19 κιλών. Δεν πρόκειται όμως για τυπικό διαγωνισμό σκι. Οι πλαγιές εκεί έξω σίγουρα δεν είναι για τους αρχάριους και αφήνουν τα πλήθη στην άκρη των καθισμάτων τους με κάθε στροφή.

Εκτός από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, το Παγκόσμιο Κύπελλο θεωρείται ο κορυφαίος διαγωνισμός αγώνων αλπικού σκι στον κόσμο.

Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες που οι ανταγωνιστές προσπαθούν να κατατάξουν σε: salom, γιγαντιαίο salom, Super G, και κατηφόρα. Ο καθένας αποδεικνύεται πιο δύσκολος από τον τελευταίο. Οι διαγωνιζόμενοι απονέμονται βαθμούς ανάλογα με την κατάταξή τους στο τέλος κάθε αγώνα, καταλήγοντας σε ένα τελικό αποτέλεσμα στο τέλος, το οποίο καθορίζει τους τελικούς νικητές. Συντονιστείτε στις 12 Ιανουαρίου 2016 για να πάρετε τον αγώνα από την αρχή.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Σκι Νασταλγίας

Υπάρχουν μικρές διοργανώσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο, συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκι Νασταλγίας. Παρόλο που είναι όλα συναρπαστικά από μόνα τους, αυτός είναι ο ένας διαγωνισμός σκι που δεν θα θέλετε να χάσετε. Από 15 Ιανουαρίου έως 17 Ιανουαρίου το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι θα πραγματοποιηθεί στο Leogang της Αυστρίας. Ομάδες από την Αυστρία και την Τσεχική Δημοκρατία ανταγωνίζονται για την ευκαιρία τους στην κρυστάλλινη σφαίρα.

Δεν υπάρχει κανονικός διαγωνισμός σκι

Όπως αναφέρθηκε, κάθε ένας από τους διαγωνισμούς σκι φέρνει τη δική του μοναδική αίσθηση. Από τον θάνατο που αψηφεί τα άλματα και τις πλαγιές, στο παγκοσμίου φήμης ταλέντο, υπάρχει πάντα ενθουσιασμός στον αέρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκι. Το Nostalgia Ski World Παγκόσμιο Κύπελλο φέρνει κάτι παραπάνω στο τραπέζι με αυτό το άγγιγμα από το παρελθόν.

Η νοσταλγία της ονομασίας δεν είναι σύμπτωση.

Οι διαγωνιζόμενοι φορούν ρούχα από το παρελθόν, όπως vintage σκι από την δεκαετία του 1930 και τη δεκαετία του 1960. Το 1930, το σκι μεταμορφώθηκε από μια χαλαρή δραστηριότητα σε ένα ανταγωνιστικό άθλημα, και η ενδυμασία από την εποχή αυτή αντιπροσωπεύει σίγουρα έναν μεταβαλλόμενο χρόνο. Μπορείτε να τα πιάσετε φορώντας παλιά σχολικά κοστούμια χιόνι και funky μπότες.

Ορισμένοι διαγωνιζόμενοι φορούν ρούχα από τα μέλη της οικογένειάς τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και τη χρήση παλιών σκι και άλλου εξοπλισμού. Μη μας ρωτάτε για την ασφάλεια αυτής της παράδοσης, αλλά είναι σίγουρα ένα θέαμα για να δείτε.

Όμορφη Αυστρία

Ένα άλλο πλεονέκτημα για την αλίευση του Nostalgia Ski World Cup στο Leogang, και ίσως το πιο σημαντικό θέμα για τους συμμετέχοντες, είναι ότι η Αυστρία είναι απολύτως όμορφη. Οι εκπληκτικές απόψεις του βουνού είναι αρκετοί λόγοι για να φτάσετε σε αυτόν τον ανταγωνισμό. Το τμήμα χειμερινών σπορ στην πλαγιά του βουνού βρίσκεται ανάμεσα σε υψόμετρο 830 και 2.096 μ.

Το Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn είναι ένας συνδυασμός του χιονοδρομικού κέντρου Saalbach Hinterglemm leogang και του χιονοδρομικού κέντρου Fieberbrunn, το οποίο αποτελεί το γνωστό ως Skicircus. Αυτό είναι τώρα το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στην Αυστρία και το σπίτι στο Nostalgia Ski World Cup.

Το θέρετρο καλύπτει την περιφέρεια Pinzgau στην Αυστρία, η οποία περιλαμβάνει το κράτος του Σάλτσμπουργκ, καθώς και το Τιρόλο.

Αυτό το θέρετρο πληροί τα υψηλότερα πρότυπα εκεί έξω τόσο για τους σκιέρ όσο και για τους μη σκιέρ. Με 70 σύγχρονα ανελκυστήρια διαθέσιμα στους επισκέπτες, δεν έχει σημασία αν είστε έμπειροι ή απλώς δοκιμάζετε τις πλαγιές του λαγουδάκι, θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Η τιμή των πλαγιών ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, κυμαινόμενη από 50 για ενήλικες, 38 για τη νεολαία και 25,50 για παιδιά. Η σεζόν διαρκεί γενικά από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους.

Ελάτε στο Leogang της Αυστρίας για να ζήσετε τον πιο αξέχαστο διαγωνισμό σκι γύρω. Το 7ο ετήσιο Nostalgia Ski World Championship θα είναι το καλύτερο ακόμα.