Πώς να πάρετε μια άδεια οδήγησης Illinois

Έγγραφα, απαιτούνται δοκιμές

Η μετάβαση από το ένα κράτος στο άλλο είναι εκεί πάνω στον κατάλογο των αγχωτικών εμπειριών. Πρέπει να βρείτε ένα μέρος για να ζήσετε σε μια πόλη που δεν γνωρίζετε, να ασχοληθείτε με μια μακρινή κίνηση των περιουσιών σας και να γνωρίσετε τη νέα πόλη και τη γειτονιά σας. Εκτός από όλα αυτά, πρέπει να ασχοληθείτε με τη λήψη μιας νέας άδειας οδήγησης, η οποία δεν προσβλέπει σε κανέναν, ποτέ. Αλλά εάν μετακομίζετε στο Ιλλινόις, μπορείτε να μετρήσετε τον εαυτό σας τυχεροί.

Αυτό το κράτος καθιστά τη διαδικασία αρκετά απλή και τα τέλη είναι αρκετά λογικά. Εάν έχετε άδεια οδήγησης από άλλο κράτος, πρέπει να μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε για να κάνετε τη νέα άδεια οδήγησης στο Illinois όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Οι άδειες οδήγησης στο Ιλλινόις εκδίδονται μέσω του γραφείου του υπουργού.

Οι άδειες του Illinois είναι καλές για τέσσερα χρόνια για τους οδηγούς ηλικίας 21 έως 80, δύο ετών για τις ηλικίες 81 έως 86 ετών και ένα έτος για όσους είναι άνω των 87 ετών. Πρέπει επίσης να παραδώσετε την προηγούμενη άδειά σας εκτός του κράτους στο γραφείο αδειών όταν υποβάλλετε αίτηση για άδεια οδήγησης του Illinois.

Για τους εφήβους που χρειάζονται την πρώτη άδεια, η διαδικασία είναι λίγο πιο περίπλοκη. Οι νέοι οδηγοί θα πρέπει να επισκεφθούν τον ιστότοπο του Υπουργού Εξωτερικών για πληροφορίες σχετικά με αυτή τη βήμα προς βήμα διαδικασία. Οι έφηβοι δεν μπορούν να έχουν πλήρη άδεια στο Ιλλινόις έως ότου είναι 18 ετών.

Πού να πάτε

Μόλις μετακομίσετε σε οπουδήποτε στο Illinois, μπορείτε να οδηγήσετε με μια έγκυρη άδειά εκτός κράτους για διάστημα έως και 90 ημερών.

Μετά από αυτό, νομικά πρέπει να κάνετε το διακόπτη και να πάρετε μια άδεια Ιλινόις. Εάν έχετε μια εμπορική άδεια, έχετε μόνο 30 ημέρες για να κάνετε το διακόπτη. Αυτό μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε υπηρεσία οδηγών που λειτουργεί από το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών του Ιλλινόις που παρέχει υπηρεσίες οδηγού. Ελέγξτε την ηλεκτρονική βάση δεδομένων τους για να βρείτε το πλησιέστερο γραφείο.

Έγγραφα που πρέπει να έχετε

Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας πολλά έγγραφα για να αποδείξετε την ταυτότητά σας, να επικυρώσετε την υπογραφή σας και να αποδείξετε ότι είστε μόνιμος κάτοικος του Ιλλινόις.

Δοκιμές που πρέπει να πάρετε

Όπως σε κάθε κράτος, θα πρέπει να κάνετε δοκιμές για να αποδείξετε ότι το όραμά σας είναι καλό, ότι γνωρίζετε τους νόμους οδήγησης του κράτους του Ιλινόις και ότι είστε καταξιωμένος οδηγός.