Μήνας του μέλιτος στην Ονδούρα: Εξερευνήστε το νησί Roatan

Η Ονδούρα έχει πολλά πράγματα να το κάνει ως προορισμό μήνα του μέλιτος: Είναι ζεστό, είναι φθηνό και η κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις στα νερά της Καραϊβικής από αυτή την κεντροαμερικανική χώρα δεν είναι τίποτα λιγότερο από εντυπωσιακή.

Όπως η Μπελίζ και η Κόστα Ρίκα , οι οποίες είναι επίσης στην Κεντρική Αμερική και είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για τα ζευγάρια του μέλιτος, η Ονδούρα είναι ένας από τους λιγότερο ανεπτυγμένους τροπικούς προορισμούς, όπου οι παραλίες είναι ακόμα παρθένες και ακατάπαυστες και δύο λάτρεις του νερού με προϋπολογισμό μπορούν πάντα να βρουν ένα προσιτό αν δεν είναι εντελώς φθηνό) μέρος για να μείνετε.

Η έκκληση ενός μήνα του μέλιτος Roatan

Ένα από τα τρία Islas de Bahia (νησιά του κόλπου) που βρίσκεται τριάντα μίλια μακριά από τη βόρεια ακτή της Ονδούρας, Roatan έχει αναδειχθεί ως αγαπημένος προορισμός για ζευγάρια μήνα του μέλιτος και άλλους ρομαντικούς που ταξιδεύουν στην Ονδούρα.

Τα καθαρά νερά της Καραϊβικής με μια στρογγυλή θερμοκρασία των 80 βαθμών κάνουν το κολύμπι στο Roatan εξαιρετικό. Αλλά αυτό που πραγματικά προσελκύει τους ταξιδιώτες εδώ είναι το ψαροντούφεκο και η κατάδυση: η Roatan είναι ο τόπος στον δεύτερο μεγαλύτερο φραγμό του κόσμου και ο υποβρύχιος κόσμος είναι συναρπαστικός.

Το East End είναι γνωστό για τις ανέγγιχτες παραλίες και κολπίσκους του. οι περισσότερες εγκαταστάσεις καταδύσεων βρίσκονται στο δυτικό άκρο του νησιού. Το κέντρο καταδύσεων Sueño Del Mar, ψήφισε το καλύτερο στο Roatan από τους αναγνώστες του περιοδικού Scuba Diving , προσφέρει επαγγελματικά μαθήματα καταδύσεων και πιστοποιήσεις PADI από το Open Water μέσω του Dive Master. Τα περισσότερα θέρετρα και οι επιχειρήσεις φιλοξενίας προσφέρουν επίσης εκδρομές κατάδυσης στους επισκέπτες.

Άλλα θαλάσσια σπορ περιλαμβάνουν θαλάσσιο καγιάκ, ψάρεμα, θαλάσσιο σκι, wakeboarding και waverunning. Στο τέλος της ημέρας, μπορείτε να ξεκινήσετε μια ρομαντική κρουαζιέρα στο ηλιοβασίλεμα μέσα από τα ήρεμα νερά των νησιών του Bay.

Η εσωτερική φύση ακολουθεί τον άνεμο μέσω της τροπικής χλωρίδας και πανίδας, εποπτευόμενης από πολύχρωμα παπαγάλοι. (Εάν πηγαίνετε, κάντε πακέτο εντομοαπωθητικό.)

Αν χρειάζεστε έναν οδηγό

Ο Steven Hamilton ή μέλος του προσωπικού από το Discover Roatan μπορεί να σας παραλάβει από το ξενοδοχείο σας και να σας οδηγήσει στην περιπέτεια της επιλογής σας. Ο συνεργάτης του Michael Fidelis δηλώνει: "Το Roatan είναι μια ανέξοδη καταδύσεις στη Μέκκα. Είναι δέκα λεπτά (ή λιγότερο) βόλτα με βάρκα σε περισσότερες από 170 τοποθεσίες βουτιάς γύρω από το νησί."

Που να μείνω

Ελέγξτε τα ξενοδοχεία σε Roatan

Τα κορυφαία καταλύματα σε αυτό το νησί περιλαμβάνουν:

Τα περισσότερα ξενοδοχεία μπορούν να οργανώσουν πακέτα καταδύσεων, ιστιοπλοϊκά ταξίδια, περιηγήσεις στο νησί Roatan και εμπειρίες κολύμβησης με δελφίνια.

Πότε άκουσα για πρώτη φορά το Roatan; Εάν είστε αρκετά μεγάλοι για να θυμηθείτε να βλέπετε το "Temptation Island 3" της Fox-TV, το Roatan ήταν το σκηνικό για τη σειρά πραγματικότητας. Το ξενοδοχείο που ήταν η βάση για την επίδειξη ήταν το The Resort at Palmetto Bay.

Πετώντας στην Ονδούρα

Τα μεγαλύτερα αεροδρόμια στην Ονδούρα είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Tincontín στο Tegucigalpa και το Διεθνές Αεροδρόμιο Ramón Villeda Morales στο San Pedro Sula. Μπορείτε επίσης να πετάξετε απευθείας στο Διεθνές Αεροδρόμιο Juan Manuel Gálvez στο Roatan.

Η Δημοκρατία της Μπανάνας

Θέλετε να προετοιμαστείτε για την επίσκεψή σας στην Ονδούρα μαθαίνοντας μέρος της ιστορίας της; Τα ψάρια που έφαγαν τη φάλαινα: Η ζωή και οι χρόνοι του βασιλιά μπανάνας της Αμερικής από τον Rich Cohen είναι μια βιογραφία και μια κυριολεκτική (και αληθινή) ιστορία του ανθρώπου που έχτισε την United Fruit Company.

Προειδοποίηση ταξιδιού στην Ονδούρα

Πριν κάνετε κράτηση για ταξίδι με ταξίδι μήνα του μέλιτος, γνωρίστε ότι η Ονδούρα δεν είναι το ασφαλέστερο μέρος για να ταξιδέψετε στην Κεντρική Αμερική. Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο αναφέρει στην ιστοσελίδα του:

"Με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο και τους εγκληματίες που λειτουργούν με υψηλό βαθμό ατιμωρησίας, οι υπήκοοι των ΗΠΑ υπενθυμίζονται να παραμείνουν σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή όταν ταξιδεύουν στην Ονδούρα". Διαβάστε ολόκληρη την αναφορά εδώ.

Αυτό που παραλείπει να αναφέρει η ταξιδιωτική προειδοποίηση είναι ότι η Ονδούρα, όπως και πολλοί τροπικοί προορισμοί, είναι γεμάτος από ενοχλητικά σφάλματα και υψηλή υγρασία, καθώς η περαιτέρω ενδοχώρα ταξιδεύει από την παραλία.

Έτσι, κολλήστε κοντά στην ακτή, σκεφτείτε να κάνετε τα νησιά Bay σας προορισμό μήνα του μέλιτος, και ξέρετε ότι το πιο cool και ασφαλέστερο μέρος για να περάσετε χρόνο στην Ονδούρα είναι υποβρύχια.