Κορυφαία 8 ινδικά μπίρα

Ινδικές μπίρες να δοκιμάσουν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Ινδία

Η ινδική βιομηχανία μπύρας αναπτύσσεται, με ετήσια αύξηση 10% αναμενόμενη τα επόμενα χρόνια και μια επίσκεψη στην Ινδία δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να δοκιμάσετε μερικές από τις κορυφαίες ινδικές μπύρες που προσφέρονται.

Η μπύρα εισήχθη στην Ινδία από τους Βρετανούς, οι οποίοι τελικά δημιούργησαν ένα ζυθοποιείο που παρήγαγε την πρώτη μπύρα της Ασίας - ένα απαλό άρωμα που ονομάζεται Λιοντάρι. Ωστόσο, αυτές τις μέρες, ο λαγός είναι ο κυρίαρχος τύπος μπύρας που διατίθεται στην Ινδία. Έρχεται σε δύο πλεονεκτήματα - ήπια (περίπου 5% αλκοόλ) και γενναιόδωρη ισχυρή (6-8% αλκοόλ). Ανάλογα με τον τόπο, ένα μεγάλο μπουκάλι μπίρας των 650 ml θα σας κοστίσει περίπου 100 ρουπίες σε ένα κατάστημα αλκοολούχων ποτών και διπλό ή τριπλό σε ένα μπαρ στην Ινδία.

Ενώ οι διεθνείς μάρκες μπύρας όπως τα Fosters, Tuborg, Carlsberg, Heineken και Budweiser είναι διαθέσιμα και αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς στη δημοτικότητα στην Ινδία, αυτό το άρθρο επικεντρώνεται μόνο στις μάρκες μπύρας της Ινδίας.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός μπύρας στην Ινδία είναι η United Breweries με έδρα το Μπανγκαλόρ, η οποία κάνει το Kingfisher και την Kalyani Black Label. Η εταιρεία κυριαρχεί περίπου στο ήμισυ της αγοράς. Η παγκόσμια βιομηχανία ζυθοποιίας SABMiller (τώρα Anheuser-Busch InBev) εισήλθε στην ινδική αγορά το 2000. Το 2001, απέκτησε την Mysore Breweries (η οποία εξάγει την μπύρα Knock Out), ακολουθούμενη από το Royal Challenge και το Haywards 5000 από το 2003. μεγαλύτερος παραγωγός μπύρας στην Ινδία, με μερίδιο αγοράς περίπου 25%.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι η πρόσφατη άνοδος της βιοτεχνικής μπύρας στην Ινδία. Αναμένεται να είναι μια σημαντική τάση στο μέλλον, καθώς πολλοί νέοι παίκτες μπαίνουν στην αγορά. Αν ενδιαφέρεστε για τις ινδικές μπύρες βιοτεχνίας, ελέγξτε αυτές τις μικροσκοπικές μηχανές στη Βομβάη.