Τι είναι το Cantopop;

Ιστορία, Αστέρια και Προφίλ του Cantopop

Το Cantopop είναι μια μεγάλη επιχείρηση στην Ασία και τα αστέρια της σταδιακά βρεθούν στην κορυφή των διαγραμμάτων και στο μπροστινό μέρος των εφημερίδων. Και ενώ οι Britney Spears, η Mariah Carey και ο Justin Timberlake είναι όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και το Πεκίνο, οι Edison Chen, Gillian Chung και Janice Vidal είναι μια πολύ μεγαλύτερη επιχείρηση.

Τι είναι το Cantopop;

Το Cantopop στην πραγματικότητα σημαίνει Καντονέζικο ποπ και ήταν αρχικά ένα υβρίδιο της δυτικής ποπ, και άλλες επιρροές, με την Καντονέζικη Όπερα .

Ενώ τα αρχικά τραγούδια συχνά χαρακτήριζαν τα παραδοσιακά κινέζικα όργανα, αυτά έχουν, ως επί το πλείστον, καταργηθεί και σήμερα το Cantopop μοιάζει περισσότερο με μια υγιή έκδοση του δυτικού pop που τραγουδιέται στην καντονέζικη γλώσσα .

Σε αντίθεση με τους ομολόγους τους στο LA, τα αστέρια της Cantopop σπάνια αναφέρουν το σεξ, τα ναρκωτικά ή το rock and roll, αν και τα τελευταία χρόνια έχουν δει τις βιομηχανίες καθαρή κοπή εικόνας που υπέστη ζημία από μια σειρά σεξουαλικών σκανδάλων. Τα τραγούδια τείνουν να είναι σαρωτικές, μαλακές μπαλάντες αγάπης, με το μεγαλύτερο μέρος της βάσης των fan του genre που αποτελείται από θηλυκούς εφήβους που χάνουν τα αστέρια.

Μια σύντομη ιστορία του Cantopop

Ισχυρίζεται ότι τα αρχικά αστέρια του Cantopop βγήκαν από τη Σαγκάη, όπου οι δυτικές και κινεζικές μουσικές επιρροές μίχθηκαν για πρώτη φορά πριν φύγουν από την Κίνα, όταν οι κομμουνιστές του Μάο κατέλαβαν την εξουσία στη δεκαετία του 1950. Ενώ οι μετανάστες από τη Σαγκάη σίγουρα επηρέασαν τη διαμόρφωση του είδους, δεν ήταν παρά το 1970, στο Χονγκ Κονγκ, το πραγματικό είδος.

Η δεκαετία του '70 είδε μια σειρά αφιερωμένων δισκογραφικών εταιριών στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίες ώθησαν τις μπάντες του Χονγκ Κονγκ να τραγουδούν καντονέζικα καλύμματα αγγλικών τραγουδιών από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Οι δεκαετίες του '80 και του '90 είδαν την Cantopop να εισέρχεται στη Χρυσή Εποχή και κατά τη διάρκεια αυτών των δύο δεκαετιών αναδείχθηκαν τα μεγαλύτερα αστέρια του είδους.

Αρκετά μεγάλα αστέρια αποσύρθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 90, καθώς η αβεβαιότητα για την Χογκ Κογκ και η κατάθλιψη της ασιατικής οικονομικής κρίσης είδαν τους οπαδούς να απομακρύνονται από τους αμείλικτα αισιόδοξους στίχους, ενώ το Χονγκ Κονγκρές αντιμετώπισε συρρίκνωση των εισοδημάτων και μεγάλες ανησυχίες για τις ελευθερίες τους κάτω από το κινεζικό έλεγχο , Οι τραγουδιστές της Cantopop εξακολουθούσαν να γράφουν τραγούδια για την ημερομηνία των ονείρων τους με τον ομοιόμορφο αναζητημένο τύπο δίπλα.

Τα τελευταία χρόνια, η Cantopop απολαμβάνει μια επιτυχημένη πορεία, καθώς εμφανίστηκε μια νέα παρτίδα αστέγων. Το είδος έχει κερδίσει μια ισχυρή παρακολούθηση στην Κορέα και συνεχίζει να δικαστεί στην Ιαπωνία. Είναι μάλλον δίκαιο να πούμε ότι πρόκειται να γίνει το δημοφιλέστερο μουσικό είδος της Ασίας.

Ποιοι είναι τα μεγάλα αστέρια;

Ο Jacky Cheung, ο Andy Lau, ο Aaron Kwok και ο Leon Leon, γνωστοί ως οι τέσσερις ουράνιοι βασιλιάδες, είναι η απάντηση του Cantopop στα New Kids στο Block ή Take That, ενώ οι Leslie Cheung και Anita Mui είναι αναμφισβήτητα οι θρυλικοί crooners του είδους. Τα τελευταία χρόνια, οι Edison Chen, Gillian Chung και Charlene Choi (Οι Δίδυμοι) και Janice Vidal έρχονται στο επίκεντρο και επίσης διώχνουν διαμάχη με μια σειρά από σκάνδαλα σεξ και γυμνό.

Πού μπορώ να ακούσω το Cantopop;

Το Cantopop είναι το πιο δημοφιλές στο Χονγκ Κονγκ, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, την Ταϊβάν και την Κορέα, και σε μικρότερο βαθμό στην Ιαπωνία. Τα αστέρια του Cantopop πραγματοποιούν επίσης παγκόσμιες εκδρομές, πραγματοποιώντας στάσεις σε πόλεις με μεγάλες κινεζικές κοινότητες, όπως το Λος Άντζελες, η Νέα Υόρκη, το San Fransisco, το Βανκούβερ και το Λονδίνο.

Στο Χονγκ Κονγκ, συναυλίες από αστέρια Cantopop λαμβάνουν χώρα σχεδόν συνεχώς. Αναζητήστε τοπικές καταχωρίσεις.