Το περίεργο, χιονισμένο άμμο του Νέου Μεξικού

Δείτε την έρημο του Νέου Μεξικού που μοιάζει με άλλο πλανήτη

Αν πραγματικά επισκεφθείτε το White Sands ή, απλά, κοιτάξτε μια μη επεξεργασμένη φωτογραφία τους, δεν μοιάζουν με χιόνι, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία για την άσπρη λευκού χρώματος τους. Ένας συνδυασμός φυσικών παραγόντων έχει οδηγήσει σε αυτό το σπάνιο φαινόμενο. Ο πρώτος λόγος για τον οποίο η άμμος της White Sands είναι λευκό οφείλεται στην ανόργανη σύνθεση: Είναι βαριά κατασκευασμένη από γύψο, το οποίο έχει φυσικό λευκό χρώμα.

Η γύψος άμμος είναι εξαιρετικά σπάνια, ωστόσο, δεδομένου ότι το ορυκτό διαλύεται εύκολα στο νερό.

Η μοναδική γεωγραφία του White Sands - η λεκάνη που το περιβάλλει εμποδίζει κάθε βροχή που πέφτει εδώ από το δρόμο προς τον ωκεανό - διατηρεί συγκεντρώσεις γύψου μέσα στη λεκάνη, οδηγώντας στο λαμπρό λευκό χρώμα που βλέπεις και άμμο που είναι δροσερό στο άγγιγμα ακόμη και στη ζέστη της ημέρας (περισσότερο σε αυτό σε ένα δευτερόλεπτο!).

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο White Sands

Ακόμα κι αν δεν έχετε μουσικό βίντεο για να κινηματογραφήσετε, υπάρχουν πολλοί τρόποι να απολαύσετε το White Sands. Εκτός από πεζοπορία και πεζοπορία μέσα από τους αμμόλοφους, μπορείτε επίσης να πάτε σε ένα Dune Drive χρησιμοποιώντας το δικό σας όχημα, από τις 7 π.μ.-7 μ.μ. Επιπλέον, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το πάρκο φιλοξενεί συναυλίες κλασικής μουσικής κάτω από τα αστέρια κάθε νύχτα της Σελήνης, αν και δεν είναι σαφές εάν το "Water Runs Dry" είναι πάντα ένα από τα τραγούδια που έπαιξε.

Πώς να φτάσετε στο White Sands

Το White Sands βρίσκεται περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από το Las Cruces του Νέου Μεξικού, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των Interstates 10 και 25.

Ταξιδέψτε ανατολικά από το Las Cruces στις ΗΠΑ-70 W και ακολουθήστε τις πινακίδες. Η πλησιέστερη μεγάλη μητροπολιτική περιοχή προς το White Sands είναι το Ελ Πάσο, το οποίο είναι περίπου 90 λεπτά νότια μέσω ΗΠΑ-54 W.

Το White Sands είναι επίσης εύκολο να επισκεφθείτε από πιο δημοφιλείς προορισμούς στο Νέο Μεξικό, όπως το Albuquerque, το Santa Fe και το Taos. Στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι μία από τις διαδρομές από Santa Fe μέχρι Taos περνά μέσα από το γραφικό Ruidoso, είναι δυνατόν να κάνετε ένα ταξίδι στο White Sands σε ένα πολύ ικανοποιητικό οδικό ταξίδι.

Ένα άλλο σημείο κοντά στο White Sands που δεν μπορείτε να χάσετε είναι το Cloudcroft, το οποίο έχει μια πραγματική αίσθηση «παλιάς δύσης» και σας επιτρέπει επίσης να έχετε μια ευρεία θέα των White Sands από χιλιάδες πόδια πάνω από αυτό.

Πότε να επισκεφθείτε το White Sands

Το Εθνικό Μνημείο White Sands είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και παρόλο που η περιοχή μπορεί να πάρει εξαιρετικά ζεστό το καλοκαίρι, το λευκό χρώμα της άμμου το κρατά εκπληκτικά δροσερό στην αφή, γεγονός που κάνει σχεδόν κάθε μέρα μια τέλεια μέρα για επίσκεψη. Τα πρωινά και τα βράδια είναι ιδιαίτερα ωραία για τη φωτογραφία, ωστόσο, καθώς τα συχνά δραματικά χρώματα ανατολής και ηλιοβασιλέματος αντικατοπτρίζονται στην άμμο, με ένδοξο οπτικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, αν και η άμμος μπορεί να είναι δροσερή κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, το White Sands είναι ακόμα μια έρημος και η παραμονή για πολύ καιρό με αυτές τις εύκρατες μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία σου - να είσαι συνετός.

Θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου ότι το πάρκο κλείνει περιστασιακά λόγω δοκιμών πυραύλων από την κοντινή σειρά πυραύλων. Συμβουλευτείτε την επίσημη σελίδα "Πάρκινγκ" του πάρκου πριν επισκεφθείτε για να βεβαιωθείτε ότι το πρώτο σας ταξίδι στο White Sands δεν είναι το τελευταίο σας!