Τα χρήματα που χρησιμοποιούνται στην Κίνα ονομάζονται RMB ή Renminbi

Τα χρήματα του λαού

Το κινεζικό νόμισμα, ή τα χρήματα που χρησιμοποιούν στην κινεζική ηπειρωτική χώρα ή τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, ονομάζεται το λεωφορείο Renminbi ή το 人民币. Αυτή η λέξη μεταφράζεται κυριολεκτικά σε "Χρήματα του Λαού". "Renminbi" είναι μια μπουκιά έτσι θα δείτε συχνά να συντομεύεται σε "RMB" σε πινακίδες ανταλλαγής σημάτων. Ένας άλλος τρόπος που θα το δείτε γράφοντας είναι CNY. Εδώ, η ΣΟ αντιπροσωπεύει την "Κίνα" και το Yuan σημαίνει "Yuan".

Περισσότερα για αυτό παρακάτω.

Τι είναι πραγματικά ονομάζεται στην Κίνα

Άλλοι συνηθισμένοι όροι για το Renminbi είναι

Όπως προαναφέρθηκε, είναι κοινό να βλέπουμε το κινεζικό νόμισμα να αναφέρεται ως "CNY" σε γραφεία συναλλάγματος και τράπεζες. Το σύμβολο είναι ¥ ή 元.

Ονοματολογίες Renminbi

Υπάρχουν πολλές μικρές ονομαστικές αξίες, αλλά η υψηλότερη ονομαστική αξία μέχρι σήμερα είναι 100. Είναι μάλλον ενοχλητικό, σαν να πρέπει να πληρώσετε ένα μεγάλο ποσό σε μετρητά, η στοίβα που πρέπει να μεταφέρετε είναι αρκετά μεγάλη. Ευτυχώς, όλο και περισσότερα καταστήματα και πωλητές χρησιμοποιούν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες καθώς και άλλες μορφές ηλεκτρονικών μεθόδων πληρωμής.

Εδώ είναι μια κατανομή των ονομαστικών αξιών Renminbi θα συναντήσετε, ενώ στην ηπειρωτική χώρα.

Σημειώσεις:

Κέρματα:

Τι φαίνεται το Ρενμίνι

Οι λογαριασμοί RMB είναι όμορφα διαφοροποιημένο από το χρώμα, έτσι δεν θα παραδώσει τυχαία ένα 100 RMB σημείωμα όταν θέλετε να δώσετε ένα δέκα.

Όλες οι σημειώσεις είναι ουσιαστικά οι ίδιες στην όψη με ένα πορτρέτο του προέδρου Μάο σε κάθε σημείωμα. Ακολουθούν οι χρωματικοί κωδικοί:

Χρήματα σε άλλα μέρη της Κίνας

Παρά το γεγονός ότι είναι επίσημα μέρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, το Χονγκ Κονγκ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το δολάριο του Χονγκ Κονγκ (HK $) και το Μακάο χρησιμοποιεί το pataca (M $ ή ptca). Τόσο το HK $ όσο και το M $ έχουν συναλλαγματικές ισοτιμίες που είναι περισσότερο ή λιγότερο ισοδύναμες με το RMB. Σημειώστε ότι το RMB δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Χονγκ Κονγκ ή στο Μακάο, οπότε θα πρέπει να ανταλλάξετε χρήματα μόλις βρίσκεστε σε αυτές τις περιοχές, αν το ταξίδι σας περιλαμβάνει αυτά τα μέρη.

Διαβάστε περισσότερα για το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.