Οι 6 εφαρμογές που χρειάζεστε για να εγκαταστήσετε πρίν κατευθυνθείτε προς το αεροδρόμιο

Πύλες, Wi-Fi, σαλόνια, εστιατόρια και πολλά άλλα

Ψάχνετε για τρόπους να κάνετε το χρόνο σας στο αεροδρόμιο ευκολότερο και πιο ευχάριστο; Από την πρόσβαση στο σαλόνι στο Wi-Fi, τις γραμμές ασφαλείας στα εστιατόρια και πολλά άλλα, ελέγξτε αυτές τις έξι μεγάλες εφαρμογές και έχετε πολύ καλύτερο χρόνο στο τερματικό σταθμό.

Lounge Buddy

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των γεμάτων τερματικά, κακής διατροφής και θορυβωδών συνοδών επιβατών είναι να τα αποφύγετε εντελώς, σωστά; Το Lounge Buddy σάς επιτρέπει να το κάνετε αυτό, με λεπτομερείς πληροφορίες και αναθεωρήσεις πάνω από 2500 σαλόνια αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο.

Συμπληρώνοντας το προφίλ σας με την κατάσταση των αερογραμμών, τις πιστωτικές κάρτες και άλλες λεπτομέρειες, θα ενημερωθείτε για τα σαλόνια στα οποία έχετε πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο αεροδρόμιο. Αν δεν υπάρχουν, θα σας συμβουλεύσει ποια από αυτά μπορείτε να αγοράσετε μια μέρα για να περάσετε - σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να το κάνετε απευθείας μέσω της εφαρμογής.

Διατίθεται σε iOS και Android, δωρεάν.

FLIO

Η εφαρμογή FLIO στοχεύει να καταστήσει την εμπειρία του αεροδρομίου ευκολότερη και φθηνότερη, με λίγους διαφορετικούς τρόπους. Ο πιο ενδιαφέρων τρόπος είναι να πάρετε τον πόνο από τη σύνδεση με το Wi-Fi - αντί να παρακολουθείτε το επίσημο δίκτυο και να πρέπει να εισάγετε μια δέσμη προσωπικών πληροφοριών κάθε φορά, η εφαρμογή συνδέει και τα κάνει όλα για πάνω από 350 αεροδρόμια.

Η διασκέδαση όμως δεν σταματά εκεί. Το FLIO προσφέρει επίσης εκπτώσεις στα τρόφιμα, ποτά και άλλες αερολιμενικές ανέσεις, προσφέρει συμβουλές για τα πάντα, από τον ταχύτερο τρόπο για να φτάσετε στην πόλη όπου βρίσκονται τα λιγότερο γεμάτα μπάνια και παρέχει ζωντανές πληροφορίες για αφίξεις, αναχωρήσεις και πύλες σε 900+ αεροδρόμια.

Διατίθεται σε iOS και Android, δωρεάν.

FlightView Elite

Πρέπει να παρακολουθείτε τις πτήσεις σας με περισσότερες λεπτομέρειες από ό, τι σας λένε οι οθόνες του αεροδρομίου; Ανησυχείτε ότι δεν πρόκειται να κάνετε την επόμενη σύνδεσή σας; Πιάσε ένα αντίγραφο του FlightView Elite.

Η εφαρμογή σάς ενημερώνει από πού έρχεται η επόμενη πτήση σας, να την δείτε σε χάρτη, να δείτε τον αναμενόμενο καιρό κατά μήκος της διαδρομής και πολλά άλλα.

Θα λάβετε λεπτομέρειες σχετικά με το τερματικό, την πύλη και τις αποσκευές, θα δείτε καθυστερήσεις στη Βόρεια Αμερική και θα φορτώσετε τα δικά σας ταξίδια στην εφαρμογή για να έχετε πλήρη εικόνα του ταξιδιού σας.

Μπορείτε να καλέσετε το γραφείο κράτησης της αεροπορικής εταιρείας απευθείας από την οθόνη λεπτομερειών πτήσης και υπάρχουν ακόμη και οδηγίες οδήγησης για το αεροδρόμιο, αν τις χρειάζεστε.

Διατίθεται στο iOS, 3,99 δολάρια.

Zoom στο αεροδρόμιο

Ταξιδεύοντας σε ένα μεγάλο, άγνωστο αεροδρόμιο και χρειάζεστε τερματικούς χάρτες; Εάν έχετε ένα iPad, ελέγξτε το Airport Zoom - έχει χάρτες για πάνω από 120 αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων των παραχωρήσεων, των υπηρεσιών και των ανέσεων.

Η εφαρμογή διαθέτει επίσης πληροφορίες για την άφιξη και την αναχώρηση για όλα τα μεγάλα αεροδρόμια, καθώς και λεπτομερείς καταστάσεις για μεμονωμένες πτήσεις. Μπορείτε να παρακολουθείτε τις καθυστερήσεις των αεροδρομίων και των καιρικών συνθηκών και στις δύο άκρες και να δείτε πτήσεις σε χάρτη αν προτιμάτε.

Διατίθεται σε iOS (iPad μόνο), δωρεάν.

GateGuru

Όπως πολλές άλλες εφαρμογές, το GateGuru παρακολουθεί τις ώρες άφιξης και αναχώρησης και τις πληροφορίες πύλης - αλλά αυτό δεν είναι όλα. Μπορείτε να φορτώσετε τα δικά σας ταξίδια, για να ενημερώσετε σε πραγματικό χρόνο τις καθυστερήσεις και τις αλλαγές πύλης.

Υπάρχουν πληροφορίες εστιατορίων (συμπεριλαμβανομένων των αναθεωρήσεων), χάρτες τερματικών και εκτιμήσεις για τους χρόνους αναμονής της TSA, ώστε να γνωρίζετε αν θα παραμείνετε στον υπερβολικό σας καφέ ή βιασύνη κατευθείαν στην ασφάλεια. Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση αυτοκινήτων Avis με μερικά κλικ.

Διατίθεται σε iOS, Android και Windows Phone, δωρεάν.

SeatGuru

Εάν έχετε πετάξει πολύ στο παρελθόν, θα γνωρίζετε ότι δεν δημιουργούνται καθόλου καθίσματα, ακόμα και σε πούλμαν. Κάποιοι έχουν λίγο περισσότερο χώρο στα πόδια, ενώ άλλοι είναι ακόμα πιο περιορισμένοι από το συνηθισμένο. Θα μπορούσατε να καταλήξετε δίπλα στο μπάνιο, με όλο το θόρυβο και τη μυρωδιά που πηγαίνει μαζί του ή σε μια θέση που δεν ξαπλώνει. Σε μια μακρινή πτήση, ιδιαίτερα, μικρά πράγματα όπως αυτό μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην πτήση σας.

Αντί να βασίζεστε στο προσωπικό check-in για να σας προσφέρουμε την καλύτερη θέση (υπαινιγμός: κατά πάσα πιθανότητα όχι), πάρτε τα πράγματα στα δικά σας χέρια με το SeatGuru. Με χάρτες με πάνω από 800 αεροσκάφη και 45.000+ κριτικές, η εφαρμογή χρησιμοποιεί ένα απλό σύστημα με χρωματική κωδικοποίηση για να δείξει καλές, κακές και μέσες θέσεις στην πτήση σας, καθώς και λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε μία από αυτές.

Χρησιμοποιήστε το για να ζητήσετε το κάθισμα που θέλετε ή για να ελέγξετε τι σας έχει ανατεθεί και να ζητήσετε διαφορετικό αν δεν είναι καλό.

Διατίθεται σε iOS και Android, δωρεάν.