Πίνθος, Πίντσος και Τάπας

Το «Pintxo» είναι ένα «βασκικό» για την ισπανική λέξη «pincho», η οποία προέρχεται από το ρήμα «pinchar», το οποίο είναι «να τρυπηθεί». Οι Pinchos είναι παραδοσιακά τρυπημένοι με ένα κοκτέιλ ραβδί για να το συνδέσετε με το κομμάτι ψωμί ότι πάντα συνδέονται με. Ωστόσο, καθώς η βασκική κουζίνα έχει εξελιχθεί, το φαγητό είναι πλέον λιγότερο πιθανό να τρυπηθεί σε ένα κομμάτι ψωμιού από πριν.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Pintxos (ή Pinchos) και Tapas;

Η διαφορά μεταξύ ενός pincho και ενός tapa είναι περίπλοκη και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το περιβάλλον και τη θέση στην Ισπανία.

Μια σημαντική μειοψηφία των Ισπανών που δεν ταξίδευαν εκτενώς στη χώρα τους έχουν την ιδέα ότι πληρώνεται ένα pincho και ότι μια tapa είναι πάντα δωρεάν. Αυτό απλά δεν είναι αλήθεια.

Οι βασικές χρήσεις των «pincho», «pintxo» και «tapa» έχουν ως εξής:

Πώς να παραγγείλετε την Pintxos στη Χώρα των Βάσκων

Μια από τις «καινοτομίες» της pintxos είναι ότι δεν παραγγέλνετε , παίρνετε . Δεν είναι η πιο υγιεινή πρακτική στον κόσμο, αλλά είναι λίγο διασκεδαστικό να παραγγείλετε τη μπύρα σας και απλά να ξεκινήσετε να τσιμπήσετε σε αυτό που βλέπετε στο μπαρ. Στη συνέχεια, κανονικά τους λέτε μόνο στο τέλος πόσα θα είχατε και ο μπάρμαν θα σας χρεώσει ανάλογα.

Ωστόσο, δεν γίνεται πάντα έτσι. Σε μερικά μπαρ, ο μπάρμαν μπορεί να προστατεύει πολύ την pintxos του, πρέπει να ρωτήσετε . Πώς ξέρετε αν μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας ή όχι; Λοιπόν, φαίνεται ότι οι βασκικοί έχουν μια ψυχική σύνδεση με το pintxos τους - το ξέρουν ακριβώς. Για τους υπόλοιπους από εμάς, μια καλή συμβουλή είναι να ζητήσετε ένα πιάτο - αν ο μπάρμαν σας δίνει μόνο ένα πιάτο, είστε ελεύθεροι να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Εάν κρατάει πάνω του και σας κοιτάζει αναμενόμενα, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να δείχνετε!

Pintxos στο Σαν Σεμπαστιάν

Η Pintxos στο San Sebastian λέγεται ότι είναι η καλύτερη στη Χώρα των Βάσκων. Έχουν επίσης τα είδη τύπου canape στο μπαρ, αλλά πολλά μπαρ στο Σαν Σεμπαστιάν έχουν επίσης ένα μενού. Αυτό σημαίνει φρέσκο ​​pintxos μαγειρεμένο στην τάξη, το οποίο είναι πολύ πιο υγιεινό (και νόστιμο) από το κανονικό, αν και ίσως λίγο λιγότερο διασκεδαστικό