Ένας οδηγός ταξιδιώτη για Chioggia

Η Chioggia, μερικές φορές αποκαλείται Μικρή Βενετία , είναι ένα αλιευτικό λιμάνι στη βενετσιάνικη λιμνοθάλασσα. Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου βρίσκεται ένας ευρύς πεζόδρομος γεμάτος με καταστήματα και μπαρ που είναι η σκηνή ενός ζωντανού πασεγγιάτικου βράδυ και η περιοχή Sottomarina, 2 χλμ. Από το λιμάνι, έχει καλές αμμώδεις παραλίες.

Το Chioggia μπορεί να επισκεφθείτε ως ημερήσιο ταξίδι από τη Βενετία και το καλοκαίρι, όταν υπάρχει απευθείας ακτοπλοϊκή υπηρεσία, αποτελεί καλή βάση για να εξερευνήσετε τη Βενετία, καθώς τα ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ είναι γενικά λιγότερο δαπανηρά από αυτά της Βενετίας.

Το Chioggia βρίσκεται σε ένα μικρό νησί στο νότιο τμήμα της λιμνοθάλασσας της Βενετίας. Βρίσκεται στην περιοχή Veneto στην ανατολική ακτή της Ιταλίας, περίπου 25 χιλιόμετρα νότια της Βενετίας (50 χιλιόμετρα οδικώς).

Που να μείνω

Μείναμε στο Grande Hotel Italia (βρείτε τις καλύτερες τιμές για το Grande Hotel Italia on Hipmunk), σε μια ιδανική τοποθεσία δίπλα στο λιμάνι και την Piazzetta Vigo. Το Caldin's Hotel είναι ένα ξενοδοχείο 1 αστέρων στο ιστορικό κέντρο της πόλης (Caldin's Hotel on Hipmunk). Τα περισσότερα ξενοδοχεία βρίσκονται στην περιοχή της παραλίας Sottomarina.

Περισσότερα ξενοδοχεία Chioggia σε Hipmunk για να βρείτε τις καλύτερες τιμές για τις ημερομηνίες που θέλετε.

Chioggia στη Βενετία Μεταφορές:

Υπάρχει ένα καλοκαιρινό τουριστικό σκάφος που τρέχει μεταξύ της Chioggia και της πλατείας του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Το υπόλοιπο του έτους, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί το ταξίδι παίρνοντας ένα βαπορέτο στην Pellestrina, στη συνέχεια να μεταφερθεί σε ένα λεωφορείο, και τελικά να πιάσει το αριθμό 1 βαπορέτο στο Lido για να φτάσετε στο St.

Πλατεία του Mark. Αφού το κάνατε αυτό, δεν θα το συνιστούσα. Χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες κάθε φορά και πολύς χρόνος που βρισκόμασταν.

Άλλες επιλογές είναι το λεωφορείο από Chioggia στην Piazzale Roma στη Βενετία ή το τρένο, αλλάζοντας το Rovigo και την ανάληψη δύο ωρών.

Το Chioggia βρίσκεται σε μικρή σιδηροδρομική γραμμή που εκτείνεται από το Rovigo, ανάμεσα στην Padova και τη Ferrara.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός είναι λίγο έξω από την πόλη. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχουν πολλά λεωφορεία την ημέρα από το αεροδρόμιο της Βενετίας προς τα ξενοδοχεία της παραλίας Sottomarina. Τα λεωφορεία τρέχουν προς Chioggia από την Πάδοβα και τη Βενετία.

Τι να δείτε και να κάνετε