Ταξίδια με ομοφυλόφιλους και λεσβίες στη Χαβάη

Η Χαβάη καλωσορίζει όλους στον παράδεισο

Ίσως επειδή η Χαβάη είναι ένα από τα μεγάλα κατακόκκια του κόσμου, όπου πολλοί αγώνες και πεποιθήσεις ζουν σε μια αρμονική σχέση μεταξύ τους και της φύσης, η Χαβάη είναι εκπληκτικά ανοικτή και ευπρόσδεκτη στους ομοφυλόφιλους και λεσβιακούς επισκέπτες.

Ενώ οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες ταξιδιώτες πιθανότατα θα συναντήσουν λίγες δυσκολίες στην επίσκεψη στα νησιά και θα βρουν πολλά μέρη και περιοχές όπου μπορούν να συναντήσουν άλλους και να κοινωνικοποιηθούν, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων της Χαβάης έχει ασιατικές ρίζες όπου οι πολιτισμοί ενδέχεται να μην δέχονται εναλλακτικών τρόπων ζωής.

Μέχρι στιγμής, η καλύτερη διαθέσιμη πηγή για τους ομοφυλόφιλους και τους λεσβίες ταξιδιώτες στη Χαβάη είναι το Hawai'i Handbook Rainbow από τον Matthew Link. Το βιβλίο είναι όντως "Ultimate Gay Guide" των νησιών με 226 σελίδες γεμάτες πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές για ομοφυλόφιλους και λεσβίες επισκέπτες. Τα αρχικά κεφάλαια του βιβλίου περιλαμβάνουν βασικές βασικές πληροφορίες καθώς και ένα σύντομο ιστορικό ομοφυλοφιλίας στον πολιτισμό και την ιστορία της Χαβάης και των πολυνησιακών προγόνων της Χαβάης.

Αυτά τα κεφάλαια ακολουθούνται από κεφάλαια αφιερωμένα σε καθένα από τα νησιά της Χαβάης, γεμάτα συγκεκριμένες συμβουλές σχετικά με τα μέρη για διαμονή και φαγητό, καθώς και με τα μέρη όπου οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες μπορούν να απολαύσουν τον εαυτό τους.

Ενώ θα βρείτε συγκεκριμένα μέρη σε κάθε νησί που είναι ευπρόσδεκτα στους ομοφυλόφιλους και λεσβιακούς επισκέπτες, υπάρχουν πολύ λίγες θέσεις στον παράδεισο που δεν είναι ανοικτές και χωρίς αποκλεισμούς. Ο τουρισμός είναι ο νούμερο ένα στη Χαβάη και σχεδόν όλοι οι χώροι σκοπεύουν στην εξάπλωση του πνεύματος Aloha σε όλους τους επισκέπτες.

Όπως δήλωσε ο Matthew Link σε μια εξαιρετική ενότητα Q & A στον πρώην ιστοχώρο του, «η γκέι σκηνή της Χαβάης δεν είναι τόσο καλλιεργημένη όσο η πολιτική της θα σας οδηγήσει να πιστέψετε». Μόνο επειδή ο γάμος ομοφυλοφίλων έγινε σχεδόν νόμιμος εδώ, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ομοφυλόφιλους της Χαβάης ο κόσμος είναι τεράστιος και εκλεπτυσμένος. "

"Η ομοφυλοφιλική κοινότητα της Χαβάης είναι ενδιαφέρουσα επειδή δεν τρέχει όπως οι ανώνυμες γκέι πόλεις της ηπειρωτικής χώρας.

Οι επισκέπτες είναι τρομερά απογοητευμένοι αν περιμένουν μια Homo Mecca όπως το Key West ή το Palm Springs. Έμαθα ότι στη Χαβάη δίνεται έμφαση στις 'ohana ή οικογένεια, πτυχές της ομοφυλοφιλικής κοινότητας. Οι κοινότητες queer είναι πολύ λαϊκές. Ιδιαίτερα στα εξωτερικά νησιά, βρήκα τα κανάλια και τις παραλίες παραλίας και τις οικολογικές δραστηριότητες να είναι ο κανόνας. Η ομοφυλοφιλική σκηνή της Χαβάης είναι περισσότερο για τη συντροφικότητα έναντι των αριθμών. "

Παρά την ήττα των προσπαθειών για νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλοφίλων στη Χαβάη, η κυβέρνηση της Χαβάης είναι οτιδήποτε άλλο παρά αντι-γκέι. Ο Νόμος περί Αμοιβαίων Δικαιωμάτων (Act 383) του 1997 επιτρέπει σε δυο ενήλικες - συμπεριλαμβανομένων των ομοφυλοφίλων, συγγενών αίματος ή απλώς φίλων - να έχουν πρόσβαση σε λιγότερα από 60 δικαιώματα συζύγων σε κρατικό επίπεδο.

Το κέντρο της ομοφυλοφιλικής και λεσβιακής δραστηριότητας στη Χαβάη εξακολουθεί να είναι η Waikiki στο νησί Oahu. Για πολλά χρόνια το γκέι κέντρο της Waikiki ήταν κατά μήκος ενός τμήματος της λεωφόρου Kuhio μεταξύ της οδού Kalaimoko και της οδού Lewers. Το Bar Hula και το Lei Stand ήταν εδώ εδώ και πολλά χρόνια πριν μετακομίσουν στη νέα του θέση στην Λεωφόρο Kapahulu 134 στην δεύτερη ιστορία του Waikiki Grand Hotel.

Ενώ πολλές επιχειρήσεις κατά μήκος της λεωφόρου Kuhio έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια, θα βρείτε ακόμα πολλά γκέι / λεσβιακά μπαρ και κλαμπ.

Οι δύο παραλίες στο Oahu οι οποίες θεωρούνται πιο συχνά γκέι / λεσβιακές παραλίες βρίσκονται κοντά, στην παραλία Queen's Surf στο ανατολικό άκρο της Waikiki κοντά στο πρόσφατα ανακαινισμένο War Memorial και το Diamond Head Beach στους πρόποδες του πιο διάσημου ορόσημου του Oahu.

Κάθε ένα από τα νησιά της Χαβάης έχει πολλά πράγματα να προσφέρει στους ομοφυλόφιλους και τους λεσβίες επισκέπτες. Το Maui έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη ομοφυλοφιλική κοινότητα, ιδιαίτερα στην περιοχή Kihei. Το Maui έχει επίσης μια δημοφιλή γυμνή παραλία, αν και το δημόσιο γυμνό είναι επίσημα απαγορευμένο στη Χαβάη. Στο Maui θα βρείτε πολλά γκέι και λεσβία φιλικό κρεβάτι και πρωινό, καθώς και πολλές υπηρεσίες που προσφέρουν τελετές δέσμευσης.