Το Hymen: Απόδειξη της Παναγίας;

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Hymen πριν το μήνα του μέλιτος σας

Τι είναι το Hymen;

Ο υμνός, ή το "κοριτσίνι", είναι μια λεπτή, σαρκώδης μεμβράνη σε μερικά κορίτσια και νέες γυναίκες που βρίσκεται στο άνοιγμα στον κόλπο. Κανονικά ένας υμένας έχει μια κεντρική διάτρηση, η οποία μπορεί να είναι στρογγυλή ή επιμήκης, και μέσω αυτής θα ρέει εμμηνορροϊκό αίμα.

Για πολύ καιρό, πίστευε ότι ένας άθικτος υμένας ήταν απόδειξη της παρθενίας ενός κοριτσιού, καθώς ο υμένας αποτελούσε φυσικό εμπόδιο για τη σεξουαλική επαφή.

Το φύλο και το υμένιο

Ένας άθικτος υμένας μπορεί να τεντωθεί και να διαχωριστεί από ένα όρθιο πέος κατά τη σεξουαλική επαφή. Κατά συνέπεια, μια γυναίκα που είναι παρθένος μπορεί να αισθανθεί στιγμιαία δυσφορία και / ή αιμορραγία. Σε περίπτωση που ο πόνος ή η αιμορραγία παραμείνουν, η συμβουλή με έναν γιατρό είναι σωστή. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να μην υπάρχει καθόλου αίμα ή πόνος όταν το σμήνος είναι σκισμένο.

Εκτός από τη σεξουαλική επαφή του πέους-κόλπου, οι σεξουαλικές μέθοδοι "αποφυγής" ενός κοριτσιού (ένας άλλος ευφημισμός για τη θραύση του υμμένου) περιλαμβάνουν:

Μήπως το υμένιο θέμα;

Σε μερικές επαναστατικές, αντρικά προσανατολισμένες κουλτούρες, η διατήρηση της παρθενίας ενός κοριτσιού έως ότου η νυχτερινή της μέρα θεωρείται κρίσιμη αρετή και επιβεβαίωση της αξίας και της "αγνότητας" της. Το fanfare σε αυτούς τους πολιτισμούς μπορεί να συνοδεύει την εμφάνιση του "proof" μετά το μήνα του μέλιτος. Σε ορισμένες χώρες, το φύλλο που έχει χρωματιστεί στο αίμα εξακολουθεί να κρέμεται περήφανα έξω από τη νύχτα του γάμου.

Σήμερα στην Αμερική, ο υμένας έχασε την αξία της ως ασπίδα της παρθενίας, καθώς περισσότερες νεαρές γυναίκες και άνδρες είναι σεξουαλικά ενεργές πριν από το γάμο. Εκτός από τα μέλη των φονταμενταλιστικών θρησκειών, η ύπαρξη υμμένου στην πραγματικότητα μπορεί να θεωρηθεί επιβάρυνση και η "απώλεια" είναι απλώς μια ιεροτελεστία διέλευσης.

Γεγονός: Ορισμένα κορίτσια που εξακολουθούν να είναι Παρθένες δεν έχουν καθόλου Hymen

Παρόλο που η παρουσία ενός υμμένου υποδηλώνει παρθενία, η απουσία ενός υμμένου δεν είναι απόδειξη ότι ένα κορίτσι δεν είναι παρθένο, δηλαδή κάποιος που έχει ήδη συνουσία.

Οι νεαρές γυναίκες που έχουν υμένα μπορεί να «σπάσουν (ή να σκάψουν) το κεράσι τους» με διάφορους τρόπους, μερικές φορές χωρίς να το γνωρίζουν. Μερικοί από τους μη σεξουαλικούς τρόπους με τους οποίους θα σκιστεί ένας υμένας είναι:

Γυναίκες που ανησυχούν ότι ο θόρυβος που έχει σπάσει κατά τη διάρκεια της συνουσίας θα είναι οδυνηρό και θα δημιουργήσουν μια κακή μνήμη νυχτερινής νύχτας που μπορεί να ζητήσει από έναν γυναικολόγο να ανοίξει τον υμένα γι 'αυτούς.

Επαναφορά του Hymen

Σε μερικές οπίσθιες καλλιέργειες, η απουσία αίματος μετά την πρώτη επαφή εξακολουθεί να προκαλεί ερωτήσεις σχετικά με την παρθενία της νύφης. Προκειμένου να προστατευθούν από τη βία και ακόμη και από το θάνατο, οι εύπορες γυναίκες που ασχολούνται με αυτά τα μέρη μπορούν να οργανώσουν την υμενογραφία, η οποία αποτελεί χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του υμμένου με τη συρραφή. Είναι επίσης γνωστό ως υμενοπλαστική.

Τυπική χειρουργική επέμβαση επισκευής υμένα μπορεί να κοστίσει αρκετές χιλιάδες δολάρια. Αντί να πάρει ένα τόσο δραστικό και ακριβό μέτρο, ένας νεόνυμφος μπορεί να κάνει τη νέα "πρώτη" πράξη αγάπης πειστική εισάγοντας στον κόλπο μια κάψουλα ζελατίνης που περιέχει μια όμοια με το αίμα ουσία αμέσως πριν από την επαφή.

Ποιος ήταν ο Hymen;

Σύμφωνα με πηγές, ο υμένας πήρε το όνομά του από τον ελληνικό θεό Υμενέα. Υιός του Βάκχου και της Αφροδίτης, ο Υμέναιος κέρδισε τη φήμη του ως θεού γάμου και γάμων.