Πώς να περιηγηθείτε στο Σαν Φρανσίσκο με το Cable Car

Το να φτάσετε στο Σαν Φρανσίσκο με τα εικονικά τελεφερίκ του είναι πολύ διασκεδαστικό για τα παιδιά και τους ενήλικες, και είναι βέβαιο ότι θα κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο αξέχαστες εμπειρίες της διαμονής της οικογένειάς σας στη Χρυσή Πόλη.

Τα τελεφερίκ χαρακτηρίστηκαν Εθνικά ιστορικά ορόσημα το 1964, αλλά είναι πολύ περισσότερα από τα μουσειακά κομμάτια για τους τουρίστες. Πρόκειται για ένα αναπόσπαστο μέρος του Muni, του συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης, που λειτουργεί πάνω και κάτω από τους απόκρημνους λόφους του Σαν Φρανσίσκο.

Από το Union Square μέχρι το Wharf του Fisherman και το Nob Hill, τα τελεφερίκ προσφέρουν ένα εικονικό τρόπο για να φτάσουμε στην πόλη.

Βασικά στοιχεία καλωδίων

Τα τελεφερίκ του Σαν Φρανσίσκο τρέχουν καθημερινά από τις 6 π.μ. έως τις 12:30 π.μ. Ορισμένες στάσεις τελεφερίκ εμφανίζουν ένα πρόγραμμα, αλλά σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να περιμένετε τα τελεφερίκ να τρέχουν περίπου κάθε 10 με 15 λεπτά.

Ο τρέχων ναύλος μονής κατεύθυνσης είναι $ 7 ανά άτομο (Ιούλιος 2015). Εάν θα κάνετε πολλά αξιοθέατα, είναι πιο λογικό να αγοράσετε ένα ολοήμερο πέρασμα για $ 17? ένα τριήμερο πέρασμα για $ 26? ή ένα δελτίο επτά ημερών για $ 35. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια μίας ημέρας και μονοήμερες κάρτες απευθείας από τον χειριστή τελεφερίκ, αλλά οι κάρτες πολλαπλών ημερών πρέπει να αγοραστούν σε περίπλους εισιτηρίων στους δρόμους Powell & Market ή Hyde & Beach.

Μπορείτε να επιβιβαστείτε στα τελικά σημεία του περιστρεφόμενου πίνακα οποιασδήποτε διαδρομής καλωδιακού ή οπουδήποτε υπάρχει αναρτημένη πινακίδα στάσης καλωδίου. Ακούστε το κουδούνι, που θα σηματοδοτήσει την άφιξη του τελεφερίκ.

Μπορείτε να επιβιβαστείτε σε κάθε άκρο του αυτοκινήτου.

Το κάθισμα στα τελεφερίκ είναι πολύ περιορισμένο, επομένως ίσως χρειαστεί να περιμένετε το επόμενο αυτοκίνητο εάν δεν υπάρχει αρκετός χώρος.

Συμβουλές για Αυτοκίνητα με Καλωδιακή Τηλεόραση

Εάν αγοράζετε έναν ναύλο μονής κατεύθυνσης, θα πάρετε περισσότερη έκρηξη για το buck σας εάν επιβιβαστείτε στο τέλος μιας γραμμής - αλλά αυτό είναι όπου οι γραμμές θα είναι μακρύτερες. Αντ 'αυτού, προσπαθήστε να περπατήσετε μια στάση από τις ανατροπές και να πάτε εκεί, όπου είναι λιγότερο γεμάτο.

Εάν επιβιβάζεστε στη μέση γραμμή, περιμένετε στο πεζοδρόμιο και κυματίστε για να ζητήσετε από τον χειριστή να σταματήσει. Μπορείτε να ξεκουραστείτε σε κάθε στάση μόλις το τελεφερίκ έχει φτάσει σε πλήρη στάση.

Για τις καλύτερες απόψεις, προσπαθήστε να καθίσετε στο πλάι του αυτοκινήτου που βλέπει στον κόλπο. Στα αυτοκίνητα Powell, αυτή είναι η δεξιά πλευρά των αυτοκινήτων που εξέρχονται από το κέντρο της πόλης και την αριστερή πλευρά των αυτοκινήτων που εξέρχονται από το Fisherman's Wharf.

Οι ιπτάμενοι οδηγοί μπορούν να στέκονται στα τρέχοντα σκάφη και να κολλάνε στους εξωτερικούς πόλους καθώς κινείται το αυτοκίνητο, αλλά το κάνουν με δική τους ευθύνη. Είναι ασφαλέστερο να μείνετε παιδιά καθισμένοι ενώ το αυτοκίνητο κινείται.

Από τις τρεις γραμμές του τελεφερίκ, οι δύο γραμμές Powell είναι το καλύτερο για περιηγήσεις στα αξιοθέατα. Ακολουθούν μερικά σημεία:

Powell-Hyde Line

Η γραμμή Powell-Hyde είναι αναμφισβήτητα η πιο γραφική και από τις τρεις γραμμές. Ξεκινά από την οδό Market Street και τελειώνει στο Hyde St. & Beach St. κοντά στην πλατεία Ghiradelli. Στην πορεία, μπορείτε να επισκεφθείτε:

Γραμμή Powell-Mason

Σε λειτουργία από το 1888, η γραμμή Powell-Mason είναι η παλαιότερη από τις τρεις γραμμές.

Ξεκινά από την Market Street και τελειώνει στο Bay Street στο Fisherman's Wharf, με στάση στην Union Square.

California Street Line

Η γραμμή της οδού Καλιφόρνιας εκτείνεται ανατολικά-δυτικά από τη λεωφόρο Van Ness στην οικονομική περιοχή. Διασχίζει τις γραμμές Powell-Mason και Powell-Hyde στη διασταύρωση των οδών Καλιφόρνιας και Powell Street στο Nob Hill.