Τα ερωτήματά σας με μαύρα μάτια απάντησαν

Μια νότια παράδοση για τύχη και ευημερία στο νέο έτος

Αν σχεδιάζετε να γιορτάσετε το Νέο Έτος στη Νοτιοανατολική περιοχή, είναι πολύ πιθανό να σας προσφέρουμε μερικά μαύρα μάτια σε κάποια μορφή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ή την Πρωτοχρονιά. Από τα γκουρμέ δείπνα grand gala σε μικρές περιστασιακές συγκεντρώσεις με τους φίλους και την οικογένεια, αυτά τα γευστικά όσπρια είναι παραδοσιακά, σύμφωνα με τη νότια λαογραφία, το πρώτο φαγητό που καταναλώνεται την Πρωτοχρονιά για τύχη και ευημερία καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Γιατί οι μαύρες μαύρες κουτάβες είναι καλή τύχη;

Η πρακτική της κατανάλωσης μαύρου ματιού μπιζελιών για τύχη γενικά πιστεύεται ότι χρονολογείται από τον εμφύλιο πόλεμο. Στην αρχή φυτεύτηκαν ως τρόφιμα για τα ζώα και αργότερα για τα σκευάσματα για τους δούλους στο Νότο, αγνοούσαν τα πεδία μαυρομάτικων μπιζελιών καθώς τα στρατεύματα του Σέρμαν καταστράφηκαν ή έκλεψαν άλλες καλλιέργειες, δίνοντας έτσι το ταπεινό, αλλά θρεπτικό μαύρο μάτι. σημαντικό ρόλο ως κύρια πηγή τροφής για τους επιζώντες Συνομοσπονδίες.

Τι σημαίνει η παράδοση να πει ότι πρέπει να τρώτε με τα μαύρα μάτια;

Σήμερα, η παράδοση της κατανάλωσης μαύρου ματιού μπιζέλια για το νέο έτος έχει εξελιχθεί σε διάφορες παραλλαγές και εξωραϊσμό του θέματος της τύχης και της ευημερίας, όπως:

Το αλίευμα σε όλες αυτές τις προληπτικές παραδόσεις είναι ότι τα μαύρα μάτια είναι το βασικό στοιχείο και τρώνε μόνο τα χόρτα χωρίς τα μπιζέλια, για παράδειγμα, δεν θα κάνουν το τέχνασμα.

Συνταγές με μαύρα μάτια

Ακόμα και οι πιο άπληστοι οπαδοί των μαυρομάτικων μπιζελιών θα παραδεχτούν ότι η απόλαυση της γεύσης, που συχνά περιγράφεται ως καρυδιού, γήινος και βουτυρώδης, είναι μια επίκτητη γεύση. Είτε πρόκειται να βελτιώσετε είτε να αποκρύψετε τη γεύση, ανάλογα με την άποψή σας, υπάρχουν διάφοροι δημοφιλείς τρόποι να χρησιμεύετε στα μαύρα μάτια, εκτός από ένα απλό πιάτο:

Πώς μαγειρεύετε τα αποξηραμένα μπιζέλια μαύρων ματιών;

Μαγειρεύοντας ταχύτερα από πολλές άλλες αποξηραμένες ποικιλίες φασολιών, τα μαύρα μάτια χρειάζονται καλό ξέβγαλμα και έπειτα να φτάσουν σε βράση και να στραφούν για να σιγοβράσουν μέχρι να τρυφεθούν. Μια λίβρα μπιζέλια θα χρειαστεί να σιγοβράσει, με το καρύκευμα της επιλογής σας, περίπου 45 λεπτά σε μια ώρα για να φτάσει την επιθυμητή τρυφερότητα.

Για τη χαμηλή και αργή προσέγγιση, μια αργή κουζίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χαμηλή για να μαγειρέψουν τα φασόλια για 6-8 ώρες.

Ποιο είδος καρυκευμάτων χρησιμοποιείται για τα μαύρα μάτια;

Το καρύκευμα ποικίλλει ανάλογα με τον μάγειρα. Συχνά κρεμμύδια, σκόρδο, σέλινο σόγιας μαζί για να προστεθούν στα σιγοβράζοντας μαύρα μάτια.

Κρέας όπως μπέικον και ζαμπόν είναι επίσης δημοφιλείς προσθήκες. Μια πιο απλοϊκή προσέγγιση του αλατιού και του πιπέρι καρυκευμάτων είναι ευρέως αποδεκτή επίσης. Μην ξεχάσετε να βάλτε την ζεστή σάλτσα της επιλογής σας στο τραπέζι - πολλοί λάτρεις του μαύρου ματιού μπιζελιού τους αρέσουν να τα μπαχαρώνουν.

Τι είναι το Black Eyed Peas: ένα φασόλι ή μπιζέλι;

Τα μαύρα μάτια δεν είναι πραγματικά μπιζέλια, αλλά μάλλον μια ποικιλία φασολιών που σχετίζονται με το cowpea και ταξινομούνται ως όσπρια, έχοντας και τους βρώσιμους σπόρους και τους λοβούς. Σύμφωνα με τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, έχουν καλλιεργηθεί στην Κίνα και την Ινδία από τους προϊστορικούς χρόνους και έχουν καταναλωθεί από τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους. Τα πρώιμα αρχεία από το 1674 δείχνουν ότι τα μαύρα μάτια μεταφέρθηκαν από τη Δυτική Αφρική στις Δυτικές Ινδίες από τους σκλάβους. Ακολούθως, έφθασαν στις παράκτιες περιοχές Lowcountry των Καρολίνων και της Γεωργίας, επίσης μέσω του εμπορίου σκλάβων, πριν από περισσότερα από 300 χρόνια.

Να φάτε ή να μην φάτε Μαύρο-Eyed μπιζέλια

Είτε επιλέγετε να ακολουθήσετε την παράδοση της Νότιας Πρωτοχρονιάς είτε όχι, τα μαύρα μάτια είναι μια καλή πηγή διατροφής. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, τα μπιζέλια με μαύρα μάτια είναι χαμηλά σε λιπαρά, δεν περιέχουν χοληστερόλη και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, σίδηρο και φυτικές ίνες και ένα μισό φλιτζάνι σερβιρίσματος μαγειρεμένων μαύρων ματιών αρακά μετράει ως μία ουγκιά άπαχου κρέατος από την Ομάδα Πυραμίδας Οδηγών για τα Τρόφιμα, τα Πουλερικά, τα Ψάρια, τα Ξηρά Φασόλια, τα Αυγά και τα Ξηροί Καρποί .

Πηγή

Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου

Επεξεργασμένο και ενημερωμένο από τον Lori Mac Brown