Συμβουλές για μια τέλεια ημέρα στο Epcot της Disney World

Χρόνια πριν από την ίδρυση της Disney World το 1971, ο Walt Disney ονειρευόταν μια φουτουριστική κοινότητα που ονομάζεται "Experimental Prototype Community of Tomorrow", η οποία θα εισάγει, δοκιμάζει και αποδεικνύει τις τελευταίες καινοτομίες που συμβαίνουν στην αμερικανική βιομηχανία. Η Epcot θα ήταν, στο όραμα της Disney, ένα "ζωντανό σχέδιο του μέλλοντος", στο οποίο ζούσαν πραγματικά οι πραγματικοί άνθρωποι.

Μετά το θάνατο της Disney το 1966 και το ντεμπούτο του Disney World το 1971, το όραμα της Disney για το Epcot τερματίστηκε.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, το συμβούλιο της Disney έκρινε ότι μια κοινότητα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει και, αντίθετα, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα θεματικό πάρκο Epcot που θα είχε την αίσθηση μιας παγκόσμιας έκθεσης. Το Epcot έχει δύο ξεχωριστές περιοχές.

Η Future World , αληθινή για το όραμα της Walt Disney, περιστρέφεται γύρω από την τεχνολογία και την καινοτομία. Αυτό είναι όπου θα βρείτε πολλά από τα δημοφιλή αξιοθέατα και επίσης πολλούς διαδραστικούς εκθεσιακούς χώρους.

Η World Showcase είναι μια περιήγηση γύρω από τον κόσμο με 11 περίπτερα από διαφορετικές χώρες, όπως υπέροχες, αυθεντικές γευστικές εμπειρίες και ζωντανή ψυχαγωγία. Θα βρείτε το παγωμένο Ever After έλξη στο περίπτερο της Νορβηγίας, μαζί με μια συνάντηση-και-χαιρετήστε με την Άννα και Elsa.

Το Epcot είναι ίσως το πιο υποτιμημένο πάρκο στο Disney World. Υπάρχουν μερικά δροσερά αξιοθέατα κάτω από τα ραντάρ για τα μικρά παιδιά και τα tweens και adolescents θα βρουν πολλά για να αγαπήσουν .

Κορυφαίες συμβουλές για Epcot

Μείνετε κοντά: Εάν η Epcot βρίσκεται στη λίστα προτεραιότητας σας, σκεφτείτε να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο κοντά.

Το Epcot και το Hollywood Studios είναι προσβάσιμα μέσω του θαλάσσιου ταξί προς και από το Boardwalk Inn, το Beach Club Resort, το Yacht Club Resort και το Swan and Dolphin Resorts. Στο Epcot, το θαλάσσιο ταξί τραβιέται μέχρι την πίσω είσοδο της Epcot κατά μήκος της Παγκόσμιας Έκθεσης κοντά στο περίπτερο της Γαλλίας.

Φορέστε άνετα παπούτσια: το Epcot είναι διπλάσιο από το μέγεθος του Magic Kingdom, οπότε να είστε προετοιμασμένοι για πολλά περπάτημα.

Σκεφτείτε να νοικιάσετε ένα καροτσάκι ακόμα και αν το παιδί σας είναι πολύ μεγάλο για ένα.

Όπως όλα τα πάρκα της Disney, τα πλήθη χτίζονται στο Epcot καθώς συνεχίζεται η μέρα. Φτάστε νωρίτερα. Πληρώνει για να είναι ένα πρόωρο πουλί και να φτάσει στο άνοιγμα του χρόνου (ή νωρίτερα, αν το πάρκο έχει Extra Magic Hours) και θα είστε σε θέση να ζήσετε τις πιο δημοφιλείς βόλτες και αξιοθέατα χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά.

Χρησιμοποιήστε το FastPass + με σύνεση: Πριν φτάσετε στο πάρκο, κρατήστε τις ώρες για τα τρία κορυφαία αξιοθέατα που πρέπει να κάνετε. Το FastPass + είναι διαθέσιμο για τα ακόλουθα αξιοθέατα του Epcot:

Κάνετε προπληρωμένες κρατήσεις μεσημεριανού και δείπνου Η World Showcase της Epcot προσφέρει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Disney World και τείνουν να γεμίζουν για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Κλείστε ένα τραπέζι εκ των προτέρων και δεν θα βρεθείτε στο κουτί.

Πάρτε ένα μεσημεριανό διάλειμμα. Εάν φτάσετε νωρίτερα, τα στρατεύματά σας πιθανότατα θα αρχίσουν να υστερούν κάπου γύρω από το μεσημεριανό γεύμα. Επισκεφθείτε το ξενοδοχείο σας για λίγες ώρες διακοπής και ακόμη και έναν υπνάκο.

Μην παραβλέπετε μικρά αξιοθέατα. Το Epcot διαθέτει μια σειρά από πολύ έξυπνα, δροσερά αξιοθέατα για τα μικρότερα παιδιά, συμπεριλαμβανομένου του Honey I Shrunk the Kids και της χελώνας Talk with Crush. Και μην χάσετε τη Γη της Διαστημόσφαιρας, τη βόλτα μέσα στην εικονική γεώσφαιρα που υψώνεται πάνω από την είσοδο του πάρκου.

Επιστρέψτε στην παγκόσμια βιτρίνα για δείπνο. Πέρασα το μεσημέρι στην Ιταλία; Για δείπνο, δοκιμάστε τη Γαλλία, την Ιαπωνία, τον Καναδά ή το Μεξικό. Κάντε μια βόλτα στη βιτρίνα με ένα χαλαρό ρυθμό, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε την παρακολούθηση των ζωντανών διασκεδαστών, όπως οι ακροβάτες στην Κίνα ή το μίμο στη Γαλλία.

Μείνετε για τα πυροτεχνήματα. Αυτός είναι ο τόπος όπου ο μεσημεριανός υπνάκο θα έρθει σε πρακτικό. Η θεαματική νυχτερινή εκδήλωση Epicot Fireworks είναι ένα must-see. Φτάστε νωρίς για ένα καλό σημείο προβολής.

Epcot Φεστιβάλ και Ειδικές Εκδηλώσεις

Οι επισκέπτες λαμβάνουν μερικές μεγάλες προσφορές στο Epcot κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων του έτους.

Άνοιξη: Από το Μάρτιο έως τα μέσα Μαΐου, το Διεθνές Φεστιβάλ Λουλουδιών και Κηπουρών Epcot φέρνει εκθαμβωτικά τοπία χαρακτήρων, λουλούδια και δωρεάν υπαίθριες συναυλίες.

Φθινόπωρο: Το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και το μισό του Νοεμβρίου, το Epcot International Food & Wine Festival προσφέρει μια εκπληκτική ποικιλία από γεύσεις, σεφ, κρασί και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας.

Διακοπές: Το Epcot φιλοξενεί επίσης μερικά από τα πιο δημοφιλή Χριστουγεννιάτικα ειδικά γεγονότα στο Disney World, συμπεριλαμβανομένων των Holidays Around the World και της Candlelight Processional.

- Επεξεργασμένο από την Suzanne Rowan Kelleher