Ο αξιοσημείωτος θεραπευτικός κήπος Ekamravan του Βουμπανιστάργκ

Στη δυτική όχθη του ιερού Bindu Sagar του Bhubaneshwar (Ocean Drop Lake) βρίσκεται αυτό που είναι ίσως το πιο υποτιμημένο αξιοθέατο της πόλης - το Ekamravan Medicinal Plant Garden.

Το όνομα Ekamravan σημαίνει "ένα δέντρο δάσος μάνγκο". Οι παλαιές γραφές του Ινδουιστή λένε ότι ο Μπουμπανσάουρ ήταν ένας από τους αγαπημένους τόπους του Λόρδου Σίβα, όπου του άρεσε να περνάει χρόνο διαλογίζοντας κάτω από ένα τεράστιο δέντρο μάνγκο.

Υπάρχουν περισσότερες από 200 ποικιλίες φυτών στον Κήπο Φαρμακευτικών Φυτών Ekamravan.

Αλλά δεν είναι όλα αυτά που είναι αξιοσημείωτα γι 'αυτό. Μέχρι το 2007, η περιοχή ήταν ένας μη ελκυστικός και καταρρακτός χώρος που χρησιμοποιείται συχνά ως τουαλέτα. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση του Οντίσα αποφάσισε να την αναζωογονήσει, μετατρέποντάς την σε αυτόν τον υπέροχο κήπο. (Η κυβέρνηση επικεντρώνεται τώρα στην ανατολική όχθη της λίμνης και φυτεύει τα ιαματικά δέντρα εκεί).

Τα σημεία χαρακτηριστικών του κήπου είναι ανυψωμένες πλατφόρμες αφιερωμένες στους Lords Shiva, Parvati και Ganesha. Δημιουργήθηκε από τεχνίτες από το χωριό χειροτεχνίας Raghurajpur και από την ιστορική βουδιστική περιοχή Lalitgiri . Εάν σας ενδιαφέρει η Αγιουρβέδα, ο κήπος πρέπει να επισκεφθείτε. Ωστόσο, είναι τόσο όμορφα διαμορφωμένο (λαμπερό με λίμνη λωτού και πέτρινα γλυπτά) και χαλαρωτικό, οι περισσότεροι άνθρωποι θα το απολάμβαναν.

Ήμουν εκεί ενώ ήταν ακόμα ομιχλώδης νωρίς το πρωί, και η θεία καμπάνα των καμπάνες του ναού και ψάλλει μπορεί επίσης να ακουστεί κοντά, δίνοντας μια ευχάριστη αιθέρια αίσθηση σε αυτό.

Ένας από τους δασοφύλακες με συνόδευσε καθώς περπατούσα. Ήταν πολύ φιλικός και μοιράστηκε τις γνώσεις μου μαζί μου, καθώς μου έβγαζε διάφορα αντικείμενα για να επιθεωρήσω ή να μυρίσω. Ένας από αυτούς ήταν ένα περίεργο αντικείμενο, το οποίο αποδείχθηκε ότι είναι ένα κορμό σπόρου από το οποίο προέρχεται η φυσική σκόνη kumkum (η κόκκινη σκόνη που συνήθως χρησιμοποιείται στις θρησκευτικές τελετουργίες των ινδουιστών και εφαρμόζεται στο μέτωπο).

Γοητευτικός! Οι οποίοι γνώριζαν?

Ένα άλλο από τα κυριότερα σημεία του κήπου είναι ένα δέντρο rudraksh, που πιστεύεται ότι ήταν ένα από τα αγαπημένα του Λόρδου Shiva. Οι στρογγυλοί σπόροι που μοιάζουν με σφαιρίδια είναι σεβαστοί για τις πνευματικές και ενεργητικές τους ιδιότητες. Είναι συνήθως αρμαθιές μαζί σε ένα κολιέ ( mala ) και φοριούνται.

Ο Κήπος του Ekamravan Medicinal Plant έχει ενημερωτικό ιστότοπο και στον κατάλογο των φυτών και των ιατρικών τους χρήσεων υπάρχει πλήρης κατάλογος.

Τέλος εισόδου και ώρες λειτουργίας

Το Ekamravan Medicinal Plant Garden ανοίγει στις 8 το πρωί και κοστίζει μόνο μία ρουπία για να εισέλθει. Η πύλη εισόδου βρίσκεται στην οδό Bindu Sagar Road.

Φυσικά, οι ναοί είναι η μεγάλη έλξη στο Μπουμπανσάουρ. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε αυτούς τους 5 σημαντικούς Ναούς του Bhubaneswar ενώ είστε εκεί.