Επισκεφτείτε το Kelimutu

Ένας οδηγός επισκεπτών για τις ηφαιστειακές λίμνες στο Flores της Ινδονησίας

Οι πολύχρωμες λίμνες κρατήρα Kelimutu είναι μια όμορφη και μυστηριώδης γεωλογική ανωμαλία. Αν και μοιράζονται την κορυφή του ίδιου ηφαιστείου και είναι σχεδόν δίπλα-δίπλα, οι λίμνες αλλάζουν περιοδικά τα χρώματα ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.

Οι ηφαιστειακές λίμνες φαίνεται να βράζουν καθώς τα αέρια συνεχίζουν να ξεφεύγουν από το ηφαίστειο κάτω. Η δραστηριότητα της φουμαρόλης κάτω από την επιφάνεια προκαλεί τα χρώματα να κυμαίνονται από κόκκινο και καφέ έως τιρκουάζ και πράσινο.

Οι λίμνες Kelimutu είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Nusa Tenggara και κάποτε χαρακτηρίστηκαν στην ρουπία - το εθνικό νόμισμα της Ινδονησίας. Οι τοπικές κοινότητες πιστεύουν μάλιστα ότι οι λίμνες φιλοξενούν προγονικά πνεύματα.

Να φτάσετε στο Kelimutu

Το Kelimutu βρίσκεται στο κέντρο του Flores της Ινδονησίας, περίπου 40 μίλια από την πόλη Ende και 52 μίλια από το Maumee . Τόσο το Ende όσο και το Maumere διαθέτουν μικρά αεροδρόμια με πτήσεις από μεγάλους κόμβους στην Ινδονησία, ωστόσο η υπηρεσία είναι απρόβλεπτη και τα εισιτήρια πρέπει να αγοράζονται στο αεροδρόμιο. Η διαδρομή από το Maumere - η μεγαλύτερη από τις δύο πόλεις - διαρκεί περίπου τρεις με τέσσερις ώρες.

Ο στενός δρόμος μέσω του Flores είναι ορεινός και αργός. οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν να επισκεφθούν τις λίμνες με το να διαμείνουν στο μικρό χωριό Moni . Τα πλούσια δημόσια λεωφορεία τρέχουν το δρόμο προς τη Μονή τακτικά ή μπορείτε να συνεργαστείτε με άλλους ταξιδιώτες για να νοικιάσετε ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Το Moni απέχει μόνο εννέα μίλια από τις λίμνες και είναι η συνήθης βάση για την επίσκεψη στο Kelimutu, αν και ορισμένες εταιρείες περιοδεύουν με λεωφορεία από το Ende.

Τα καταλύματα είναι περιορισμένα στο Moni και τα πράγματα γεμίζουν γρήγορα κατά τους μήνες αιχμής του Ιουλίου και του Αυγούστου .

Ο ξενώνας σας στη Μονή θα κανονίσει τη μεταφορά στη σύνοδο κορυφής. Αναμείνετε να αφήσετε τη Μονή γύρω στις 4 π.μ. για να φτάσετε στο Kelimutu πριν από την ανατολή. Κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου μεταφοράς μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η οδήγηση στο πίσω μέρος μιας μοτοσικλέτας!

Συμβουλές για την επίσκεψη Kelimutu

Περπατώντας γύρω από τις λίμνες του Kelimutu

Το Εθνικό Πάρκο Kelimutu φιλοξενεί πολλά φυτά και ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση, παραμένουν πάντα σε σημαδεμένα μονοπάτια για να αποφευχθεί η περαιτέρω διάβρωση του εύθραυστου περιβάλλοντος τους.

Αν και υπάρχει μια ανεπίσημη διαδρομή που διασχίζει το χείλος των λιμνών, το περπάτημα γύρω δεν συνιστάται. Ο χαλαρός σχιστόλιθος και ο ηφαιστειακός βράχος κάνουν τα τμήματα της απότομης διαδρομής επικίνδυνα και οι επιβλαβείς αναθυμιάσεις από τον κρατήρα κυριολεκτικά θα σας κόψουν την ανάσα.

Μια πτώση στις λίμνες θα ήταν θανατηφόρα.

Επιστροφή στο Moni

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναχωρούν λίγο μετά την ανατολή του ηλίου, ωστόσο, ο ήλιος απόγευμα αναδεικνύει πραγματικά τη λαμπρότητα των χρωμάτων στο Kelimutu.

Ίσως να έχετε και τις λίμνες στον εαυτό σας κατά τη διάρκεια των απογευμάτων στην εκτός εποχής!

Όχι όλες οι μεταφορές που έχουν ταξινομηθεί στη Μονή περιλαμβάνουν επιστροφή. Πολλοί επισκέπτες επιλέγουν να περπατήσουν πίσω στην πόλη, λαμβάνοντας μια απότομη και γραφική συντόμευση κάτω από το βουνό. Ο περίπατος περνάει από έναν καταρράκτη και ένα αγαπημένο σημείο κολύμβησης για τους ντόπιους. Το μονοπάτι αρχίζει κοντά στην πύλη εισόδου στο Kelimutu, ζητήστε από κάποιον οδηγίες.

Αν επιλέξετε να μην επιστρέψετε στην πόλη, μπορείτε να βρείτε άλλες επιλογές μεταφοράς στο χώρο στάθμευσης ή να σημάνετε οποιοδήποτε δημόσιο λεωφορείο στο δρόμο πίσω στη Μονή.

Το Kelimutu και το Supernatural

Τα άλλα κοσμικά χρώματα και η πυκνή ομίχλη γύρω από το ηφαίστειο έχουν κερδίσει το Kelimutu μια υπερφυσική φήμη. Οι ντόπιοι χωρικοί πιστεύουν ότι τα πνεύματα των νεκρών πηγαίνουν να ξεκουραστούν σε μια από τις λίμνες βάσει των πράξεων που εκτελούνται στη Γη.

Γύρω από τη Μονή

Το Moni είναι ένα μικροσκοπικό γεωργικό χωριό, αλλά αρκετοί ξενώνες οικονομικού ενδιαφέροντος έχουν αναδυθεί λόγω της εγγύτητας του Kelimutu. Το Moni σίγουρα δεν είναι το μέρος για να παραμείνετε αν θέλετε να ψωνίσετε, να γευτείτε πολυτέλεια ή πάρτι, αλλά υπάρχει μια γοητεία στον καθαρό αέρα.

Ορισμένα από τα γειτονικά χωριά παράγουν όμορφα παραδοσιακά υφαντά και η αγορά της εβδομάδας που πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα στη Μονή είναι ενδιαφέρουσα.

Υπάρχει μια ευχάριστη καταρράκτη και κολύμπι σημείο μόνο ένα μίλι από μια πόλη ακριβώς έξω από τον κεντρικό δρόμο προς Ende.