Δυτικά χιονοδρομικά κέντρα κοντά σε αεροδρόμια

Όταν αποφασίζετε ποιο οικογενειακό χιονοδρομικό κέντρο θα επισκεφθείτε, πιθανότατα θα αναζητήσετε τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα στο ταξίδι σας στο σκι . Μια από τις βασικές αποφάσεις θα είναι η επιλογή ενός χιονοδρομικού κέντρου που είναι εύκολα προσβάσιμο.

Βρίσκοντας ένα χιονοδρομικό κέντρο κοντά σε ένα αεροδρόμιο

Κατά τον προγραμματισμό ενός οικογενειακού ταξιδιού για σκι, θα χρειαστεί να χρεώνετε για καταλύματα, εισιτήρια ανελκυστήρων, γεύματα και άλλα έξοδα. Μην ξεχάσετε να υπολογίσετε τα έξοδα ταξιδίου στην απόφασή σας.

Μια επιλογή μπορεί να είναι η εξεύρεση μιας φτηνής πτήσης σε ένα σημαντικό αεροδρόμιο, όπως το Ντένβερ, και στη συνέχεια να επιλέξετε ένα χιονοδρομικό κέντρο σε εύκολη απόσταση οδήγησης. Μια άλλη επιλογή είναι να επιλέξετε ένα χιονοδρομικό κέντρο πιο κοντά σε ένα μικρότερο αεροδρόμιο. Και μια τρίτη επιλογή είναι να επιλέξετε ένα θέρετρο που απαιτεί αρκετή οδήγηση από το πλησιέστερο αεροδρόμιο.

Πόσο αξίζει ο χρόνος σας;

Υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να επιλέξετε ένα χιονοδρομικό κέντρο που είναι αρκετά κοντά σε ένα αεροδρόμιο. Τα παιδιά είναι πιθανώς εκτός σχολείου για περιορισμένο αριθμό ημερών. Οι γονείς πιθανόν να έχουν περιορισμένες ημέρες διακοπών. Κανείς δεν αρέσει να ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών τους μόλις φτάσει στον προορισμό.

Μόλις προσγειωθείτε στην ορεινή χώρα, μπορεί να υπάρξουν τεράστιες διακυμάνσεις στο χρόνο που περνάτε στο χιονοδρομικό κέντρο. Τα περισσότερα θέρετρα του Κολοράντο, για παράδειγμα, είναι τουλάχιστον διάρκειας δύο ή τριών ωρών από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ, υποθέτοντας ότι δεν υπάρχει κίνηση (ένας σημαντικός παράγοντας τα Σαββατοκύριακα).

Εάν νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο, προσθέστε άλλα 30-60 λεπτά για να πάρετε το όχημά σας.

Η πτήση σε μικρότερο, πιο απομακρυσμένο αεροδρόμιο Yampa Valley στο Hayden, ωστόσο, θα σας οδηγήσει στο Steamboat Springs σε περίπου μία ώρα. Μόλις κερδίσατε αρκετές ώρες διακοπών που μπορείτε να περάσετε στις πλαγιές ή να απολαύσετε το θέρετρο.

Ένα άλλο πλεονέκτημα για την επιλογή ενός θέρετρου που είναι πιο κοντά σε ένα μικρό αεροδρόμιο είναι ότι πιθανότατα θα είναι λιγότερο γεμάτο.

Λάβετε υπόψη ότι το παραπάνω παράδειγμα υποθέτει ότι μπορείτε να πετάξετε απευθείας στο μικρότερο αεροδρόμιο, το οποίο θα πρέπει να είναι εφικτό από μεγάλους κόμβους όπως το Ντάλας, η Μινεάπολη, το Σικάγο, το Λος Άντζελες, η Ατλάντα και η Νέα Υόρκη.

Πιο προσβάσιμα χιονοδρομικά κέντρα

Υπάρχουν λίγα πετράδια στη χώρα σκι που βρίσκονται σε μια γρήγορη διαδρομή από το αεροδρόμιο.

Με τη μείωση του χρόνου από το αεροδρόμιο προς την κλίση, μπορεί να βρείτε οικονομίες για οικογενειακά έξοδα ταξιδίου, όπως:

Με τον παράγοντα από το χρόνο αερολιμένων σε κλίση στα σχέδιά σας, θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη ενός από τους στόχους οποιουδήποτε οικογενειακού ταξιδιού: Να περάσετε το χρόνο σας διακοπές, μην φτάσετε εκεί.

Ο Paul Johnson είναι ο συντάκτης του Family Ski Hub, ένας ιστοχώρος αφιερωμένος στη βοήθεια των οικογενειών για σκι σχεδιασμού και οικογενειακές διακοπές σκι.

- Επεξεργασμένο από την Suzanne Rowan Kelleher