Πώς η Ολλανδία Αμερική ονομάζει τα κρουαζιερόπλοια της

Αυτά τα "Dam" Πλοία της Ολλανδίας Αμερικής φέρνουν την ονομασία παράδοση

Στην ιστορία της Holland America Line πάνω από 130 χρόνια, υπάρχουν πολλές παραδόσεις και πρακτικές. Όταν τα αρχεία ms Nieuw Amsterdam , ms Eurodam , ms Veendam , ms Ryndam, ms Zuiderdam, ms Oosterdam, ms Westerdam, ms Maasdam , ms Noordam και ms Koningsdam ταξίδευαν με την παράδοση της ονομασίας των επιβατικών πλοίων με το επίθεμα "dam" . Σε συνδυασμό με το "φράγμα" που τελειώνει ήταν ένα διάσημο ποτάμι, βουνό, θάλασσα, πόλη ή πόλη και συχνά κατευθυντήρια έδρανα.

"Φράγμα" σημαίνει το ίδιο πράγμα στα ολλανδικά όπως και στην αγγλική γλώσσα - είναι ένα οδόφραγμα πέρα ​​από έναν ποταμό ή ένα ανάχωμα που κρατά τον ωκεανό να ξεχειλίζει πάνω στην ανακτηθείσα γη.

Τα ονόματα πλοίων Holland America προέρχονται επίσης από το ιστορικό ημερολόγιο πλοίων, επιτρέποντας στην εταιρεία να γεφυρώσει το παρελθόν της με τη μελλοντική της ανάπτυξη. Το Zuiderdam, το Oosterdam, το Westerdam και το Noordam που ονομάζονται αντίστοιχα για τα νότια, ανατολικά, δυτικά και βόρεια σημεία της πυξίδας δεν αποτελούν εξαιρέσεις.

Οι παρακάτω παράγραφοι εξηγούν το ιστορικό των ονομάτων τους. Αρκετά από τα πλοία που φέρουν τα ίδια ονόματα έπαιξαν σημαντικούς ρόλους κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου ή του Β '

Zuiderdam

Το πρώτο σκάφος με το πρόθεμα "Zuider" ξεκίνησε το 1912, καθώς το φορτηγό πλοίο Zuiderdijk ("dijk" ή "dyk" ήταν το επίθημα που χρησιμοποιήθηκε για φορτηγά πλοία, το "dam" χρησιμοποιείται για επιβατηγά πλοία). Στις 5.211 τόνους, έφυγε μεταξύ Ρότερνταμ και Σαβάννα, Γεωργίας, για την Ολλανδία Αμερική μέχρι το 1922, με ένα σύντομο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου ως μεταφορά.

Το 1941, ο 12,150 τόνων Zuiderdam ξεκίνησε από ένα ναυπηγείο στο Ρότερνταμ για εξοπλισμό. Ωστόσο, ένα μήνα αργότερα το πλοίο υπέστη βλάβη κατά τη διάρκεια βρετανικής αεροπορικής επιδρομής και ανατράπηκε. Η γάστρα ανατράφηκε και αργότερα βυθίστηκε από τους Γερμανούς για να εμποδίσει το λιμάνι του Ρότερνταμ να προσεγγίσει την Allied. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Zuiderdam αυξήθηκε και πάλι, όμως το πλοίο δεν είχε ποτέ ολοκληρωθεί.

Oosterdam

Το μόνο πλοίο που έπρεπε να φέρει το πρόθεμα "Ooster" ήταν το 8,251 τόνων, το ένα-prop Oosterdijk. Άρχισε να εξυπηρετεί το 1913, επίσης από το Ρότερνταμ προς τη Σαβάνα. Κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου, το πλοίο εξυπηρετούσε την πολεμική προσπάθεια των συμμάχων.

Westerdam II

Το δεύτερο Westerdam ταξίδεψε σε 643 ταξίδια για την Holland America Line κατά τη διάρκεια μιας καριέρας που ξεπέρασε πάνω από 13 χρόνια με την εταιρεία.

Το πλοίο, το οποίο άρχισε να λειτουργεί ως πρώην Homeric της Home Lines το 1986, ονομάστηκε Westerdam και εισήχθη επίσημα με την Holland America Line στις 12 Νοεμβρίου 1988.

Η άφιξη του Βέστερνταμ επέκτεινε το στόλο σε τέσσερα πλοία και σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής ανάπτυξης για την Ολλανδία Αμερική. Το 1989, ο Westerdam υπέστη σημαντική ανακαίνιση αξίας 84 εκατομμυρίων δολαρίων στο ναυπηγείο Meyer Werft στο Papenburg της Γερμανίας, όπου χτίστηκε αρχικά. Κατά τη διάρκεια μιας εκτεταμένης drydock, ήταν «τεντωμένο» από ένα ρεκόρ βιομηχανίας στη συνέχεια-κρουαζιέρας 130 πόδια, αυξάνοντας την χωρητικότητά του 1.000 έως 1.494 επισκέπτες και το μέγεθός του από 42.000 ακαθάριστους τόνους σε 53.872.

Αφού μεταφέρει πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες στις κρουαζιέρες της Καραϊβικής, του Καναδά του Παναμά και της Αλάσκας, το πλοίο αποχώρησε από τον στόλο της Holland America στις 10 Μαρτίου 2002 και μεταφέρθηκε στην αδελφική εταιρεία Costa Cruises, όπου συνέχισε την καριέρα του στα ευρωπαϊκά ύδατα όπως η Costa Europa.

Βέστερνταμ Ι

Το πρώτο Westerdam ταξίδεψε για την Holland America Line από το 1946 έως το 1965. Ένα συνδυασμένο φορτίο / επιβατηγό πλοίο, με πέντε φορτάμαξες και καταλύματα για 143 επιβάτες πρώτης κατηγορίας και 126 μέλη πληρώματος, έκανε το διερχόμενο Ατλαντικό δύο φορές το μήνα μεταξύ Ρότερνταμ, Ολλανδία , και τη Νέα Υόρκη. Το πλοίο 12,149 τόνων, με διπλό έλικα και το αδελφό του πλοίο Noordam II, χρειάστηκαν οκτώ ημέρες για να πραγματοποιήσουν τη διέλευση.

Ο Βέστερνταμ ήταν ένας επιζών τριών βυθισμάτων κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου προτού κάνει ποτέ το κορίτσι του.

Η καρίνα του τοποθετήθηκε στο Ρότερνταμ την 1η Σεπτεμβρίου 1939 στο Ναυπηγείο Wilton Feyenoord, αλλά η κατασκευή ανακόπηκε όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Ολλανδία το 1940. Στις 27 Αυγούστου 1942 το ημιτελές πλοίο βομβαρδίστηκε από συμμαχικές δυνάμεις θέση και βυθίστηκε. Τα γερμανικά στρατεύματα έθεσαν το πλοίο, αλλά το Σεπτέμβριο του 1944, βυθίστηκε από ολλανδικές δυνάμεις υπόγειων δυνάμεων αντίστασης.

Αυξήθηκε και πάλι από τους Γερμανούς, βυθίστηκε για τρίτη φορά από το ολλανδικό υπόγειο στις 17 Ιανουαρίου 1945.

Μετά τον πόλεμο, το Westerdam ανατράφηκε από τους Ολλανδούς και η κατασκευή ολοκληρώθηκε. Στις 28 Ιουνίου 1946, ο Βέστερνταμ αναχώρησε από το Ρότερνταμ στο πρώτο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη. Συνέχισε την τακτική υπερατλαντική υπηρεσία μέχρι να πωληθεί στην Ισπανία για παλιοσίδερα στις 4 Φεβρουαρίου 1965.

Noordam

Το νεώτερο Noordam είναι το τέταρτο πλοίο Holland America που φέρει αυτό το όνομα. Το προηγούμενο Noordam III είχε πλέει για το στόλο από το 1984. Το 2005, το Noordam III πωλήθηκε στην Louis Cruise Lines, η οποία την προσέλαβε στην Thomson Cruises.

Vista Series

Το τελευταίο Zuiderdam έφθασε το Δεκέμβριο του 2002, ακολουθούμενο από το Οστέμμερ τον Ιούλιο του 2003. Το Westerdam παραδόθηκε την άνοιξη του 2004 και ο Noordam ολοκλήρωσε τα σημεία της πυξίδας το Φεβρουάριο του 2006.

Koningsdam

Το ms Koningsdam ονομάστηκε προς τιμήν του βασιλιά Willem-Alexander του Ολλανδού, ο οποίος έγινε βασιλιάς το 2013. Είναι ο πρώτος βασιλιάς των Κάτω Χωρών για περισσότερο από έναν αιώνα