Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στη Σουηδία

Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων στη Σουηδία;

Όταν ζείτε στη Σουηδία, μπορεί να μην το δοκιμάσετε ως μια ακριβή χώρα. Εξάλλου, κερδίζεις Kronor. Αλλά τι γίνεται με τον ταξιδιώτη που επιθυμεί να εξερευνήσει τη Σουηδία με προϋπολογισμό;

Η Σουηδία θεωρείται πάντα ένας από τους πιο ακριβούς ευρωπαϊκούς προορισμούς διακοπών. Ωστόσο, χάρη στο γεγονός ότι η Σουηδία δεν επέστρεψε στο νόμισμα του ευρώ, η Σουηδία έχει σταδιακά μεταβεί σε παρόμοιο επίπεδο τιμολόγησης με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Φυσικά, εξακολουθούν να υπάρχουν τρόποι να αποκομίσετε το καλύτερο από το ταξίδι σας στη Σουηδία χωρίς να υπολογίζετε πένες. Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων στη Σουηδία:

Προγραμματίστε!

Όταν προγραμματίζετε το ταξίδι σας στη Σουηδία, είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση της πτήσης σας εκ των προτέρων. Φυσικά, υπάρχουν μερικές εξαιρετικές προσφορές τελευταίας στιγμής, αλλά είναι πάντα ένα ριψοκίνδυνο στοίχημα. Η κράτηση του εισιτηρίου σας απευθείας μέσω της online αεροπορικής εταιρείας είναι η φθηνότερη επιλογή, καθώς οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προσθέτουν τέλη στην τιμή κράτησής σας.

Τοποθεσία και διαμονή

Η Σουηδία δεν έχει πολλά από αυτά, αλλά υπάρχουν οικονομικά ξενοδοχεία στη Σουηδία. Μερικά ξενοδοχεία είναι στην ευχάριστη θέση να παρέχουν εκπτώσεις εάν σκοπεύετε να μείνετε για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Οι ξενώνες για νέους και οι μονάδες με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων παρέχουν μια πιο οικονομική επιλογή, υποθέτοντας ότι δεν ξοδεύετε το υπόλοιπο των πόρων σας στα τρόφιμα. Οι εγκαταστάσεις σε σουηδικές ξενώνες είναι εξαιρετικές, από την άλλη.

Κατά την κράτηση πρέπει να έχετε κατά νου την τοποθεσία του ξενοδοχείου ή του ξενώνα σας.

Ακόμα κι αν οι κεντρικές θέσεις είναι ακριβότερες, θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες. Υπολογίστε τα τέλη αυτά στο κόστος του ξενοδοχείου σας και ίσως να είστε καλύτερα να μείνετε σε κεντρική τοποθεσία. Τα ξενοδοχεία έχουν το πλεονέκτημα να συμπεριλαμβάνουν συνήθως το πρωινό στη συσκευασία σας.

Φθηνότερη μεταφορά

Εάν θέλετε να ταξιδέψετε μέσα στη Σουηδία, το ταξίδι με τρένο αξίζει να μνημονεύσετε.

Τα αυτοκίνητα ύπνου στο τραίνο είναι καθαρά και ήσυχα, αλλά και φθηνότερα από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Επιθυμείτε να εξερευνήσετε την πόλη και τα περίχωρά της; Εξοικονομήστε έναν τόνο χρημάτων και κάψτε κάποιες θερμίδες με ένα Citybike! Η Σουηδία είναι μια από τις πιο φιλικές προς το ποδήλατο χώρες, όπως φαίνεται με τις σαφώς σημειωμένες λωρίδες ποδηλάτου.

Η χρήση του συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών δεν πρέπει να είναι υπερβολικά δαπανηρή, αν κάνετε την έρευνά σας. Όταν ταξιδεύετε σε μια ομάδα δύο ή περισσότερων, μπορείτε να αγοράσετε ένα προεξοφλημένο οικογενειακό δελτίο. Οι εκπτώσεις για φοιτητές διατίθενται επίσης σε άτομα κάτω των 25 ετών. Για παράδειγμα, η Στοκχόλμη προσφέρει την Κάρτα της Στοκχόλμης, ένα δελτίο που σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και την ελεύθερη είσοδο σε ορισμένα μουσεία και αξιοθέατα.

Καλό φαγητό, καλές τιμές;

Όταν πηγαίνετε σε διακοπές, το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού σας πηγαίνει σε διαμονή και φαγητό. Το φαγητό και το φαγητό όμορφα στη Σουηδία μπορεί να είναι ιδιαίτερα ακριβό, με τα κύρια μαθήματα να πηγαίνουν για περίπου 250 κορώνες.

Αν επιλέξετε την επιλογή με δυνατότητα αυτόνομης τροφοδοσίας, οι σούπερ μάρκετ και οι τοπικές αγορές φρέσκων προϊόντων είναι ο τρόπος να πάτε. Οι περισσότεροι από αυτούς προσφέρουν διαφορετικές προσφορές κάθε εβδομάδα. Εναλλακτικά, πολλά εστιατόρια προσφέρουν εξαιρετικές προσφορές γεύματος σε ένα κλάσμα της τιμολόγησης του δείπνου τους, γι 'αυτό προγραμματίστε το μεσημεριανό γεύμα ως το κύριο γεύμα σας της ημέρας.

Το αλκοόλ είναι πολύ ακριβό στις σκανδιναβικές χώρες. Ο φόρος του βασίζεται στο ποσοστό αλκοόλ που περιέχει, έτσι οι μπύρες και οι μηλίτες θα είναι πιο προσιτές. Το αντίθετο είναι ότι μπορείτε να καταναλώνετε αλκοόλ σε δημόσιους χώρους στη Σουηδία, έτσι μπορείτε ελεύθερα να αγοράσετε το αγαπημένο σας μπουκάλι κρασί και να απολαύσετε μια βραδιά σε ένα από τα υπέροχα πάρκα.

Πηγαίνετε ασύρματα!

Λείπει η οικογένεια και οι φίλοι σας πίσω στο σπίτι; Χρησιμοποιήστε την δωρεάν ασύρματη υπηρεσία στις περισσότερες καφετέριες. Μερικές φορές θα πρέπει να κάνετε μια αγορά για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία, αλλά θα εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας ακριβά τηλεφωνήματα.

Αποφύγετε Άσκοπη Αγορές

Αυτό φαίνεται υπερβολικά προφανές σε μερικούς, αλλά εξετάστε πόσο ένα κατάστημα δώρων θα σας χρεώσει για ένα σουβενίρ. Όταν τα χρήματα είναι σφιχτά, μην αγοράζετε κάτι που δεν χρειάζεστε στις διακοπές σας. Αν πραγματικά θέλετε να πάρετε δώρα πίσω στο σπίτι, επιλέξτε κάτι μικρό στις τοπικές αγορές.