Τα παπούτσια από καουτσούκ μπορεί να λιώσουν στη θερμότητα του Phoenix

Μην παίρνετε εδώ

Ημερομηνία αναφοράς: 1 Απριλίου

Το Τμήμα Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Maricopa County έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της μεγαλύτερης περιοχής Φοίνιξ. Έχοντας μελετήσει πολλά ατυχήματα που έχουν αναφερθεί τα τελευταία χρόνια, έχει διαπιστωθεί ότι όταν οι θερμοκρασίες στην Κοιλάδα του Ήλιου υπερβαίνουν τους 110 βαθμούς, δεν είναι ασυνήθιστο οι άνθρωποι να βρεθούν κολλημένοι στο έδαφος όταν φορούν τα παπούτσια με καουτσούκ που φορούν κυριολεκτικά λιώσει στην άσφαλτο.

Τα εν λόγω παπούτσια περιλαμβάνουν όλα τα αθλητικά παπούτσια, σανδάλια και σαγιονάρες. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Αριζόνα έχει εκδώσει απόφαση που απαιτεί από όλους τους κατασκευαστές υποδημάτων να συμπεριλάβουν την ακόλουθη προειδοποίηση σε παπούτσια, παπούτσια, σαγιονάρες, σανδάλια και όλα τα άλλα παπούτσια με καουτσούκ που πωλούνται στην Αριζόνα:

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Αριζόνα έχει διαπιστώσει ότι η χρήση ελαστικών παπουτσιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην έρημο της Αριζόνα μπορεί να προκαλέσει τη στενή και σταθερή προσάρτηση των ατόμων στο έδαφος.

Συζητήθηκα έναν κύριο για αυτή την εκπληκτική ανακοίνωση. Ο Stanley είναι τουρίστας από το Wyoming.

Phoenix Expert: Λοιπόν, πείτε μας τι συνέβη.

Stanley: Ήταν η πρώτη φορά που ήμασταν ποτέ στο Φοίνιξ. Ήμασταν σε ένα πάρκινγκ σε ένα εμπορικό κέντρο. Άνοιξα τον κορμό και επαναπροσδιορίσαμε τα στοιχεία εκεί. Ήταν 120 μοίρες την εποχή εκείνη. Έκλεισα τον κορμό και προσπάθησα να κινηθώ. Είχα κολλήσει. Αυτό είναι σωστό, τα πέλματα των παπουτσιών μου ήταν λιωμένα με την άσφαλτο του χώρου στάθμευσης.

Phoenix Expert: Και τι συνέβη;

Stanley: Η σύζυγός μου πήρε το κιτ εργαλείων και το μπαρ από το κορμό, αλλά παρά τις καλύτερες προσπάθειές της, δεν μπορούσε να χαλαρώσει τα παπούτσια μου. Κάλεσε 911.

Phoenix Expert: Και τι συνέβη;

Stanley: Οι παραϊατρικοί τελικά με απελευθέρωσαν με το SET τους (εργαλείο εξαγωγής παπουτσιών). Πρώτα δίνει στο παπούτσι και το πεζοδρόμιο μια έκρηξη υγρού αζώτου για να παγώσει τις επιφάνειες.

Στη συνέχεια χρησιμοποιούν αυτή την συσκευή εκχύλισης υπερήχων που μοιάζει με σπάτουλα με σύρματα που συνδέονται με ένα μαύρο κουτί. Εν πάση περιπτώσει, σε περίπου 10 λεπτά, με είχαν ΔΩΡΕΑΝ και με τα πόδια ξανά. Ήταν μια στενή κλήση, θα σας το πω.

Phoenix Expert: Και τι συνέβη;

Stanley: Οι παραϊατρικοί μας έδωσαν ένα φυλλάδιο που ονομάζεται "Μην παίρνεις εδώ." Το πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να περπατάτε. Εάν στέκεστε σε ένα μέρος, τα παπούτσια σας θα συγκολληθούν στο πεζοδρόμιο. Πηγαίνετε σε οποιοδήποτε χώρο στάθμευσης στη ζέστη της ημέρας το καλοκαίρι και θα δείτε συχνά πολλοί άνθρωποι κολλήσει περιμένοντας τους παραϊατρικούς. Μου είπαν ότι είχαν δύο επιπλέον εξορμήσεις για να κάνουν στο ίδιο εμπορικό κέντρο.

Εάν ανησυχείτε για εσάς ή την οικογένειά σας που υποφέρει τις συνέπειες της κατάρρευσης του καλοκαιριού παπουτσιών, πάρτε όλους παπούτσια μπόουλινγκ, δερμάτινα μοκασίνια ή φθηνά παπούτσια χορού.

Αν και δεν ήταν έτοιμος να εκδώσει συμβουλές για την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο, ο Γενικός Εισαγγελέας εξετάζει επίσης τους κινδύνους που ενέχουν τα καπάκια από καουτσούκ. Μπορούμε να περιμένουμε αυτήν την έκθεση σύντομα.

Ευτυχισμένη Πρωταπριλιά!

- - - - - - - - - -

Αυτό είναι ένα ασήμαντο αστείο του Απριλίου. Τα παπούτσια πραγματικά δεν λιώνουν στο πεζοδρόμιο όταν οι άνθρωποι παραμένουν ακίνητοι, αν και αυτός είναι ένας από τους μύθους ή αστικούς θρύλους που άκουσα για τα καυτά καλοκαίρια μας στο Φοίνιξ.

Ναι, υπάρχουν κάποιες πολύ ζεστές μέρες το καλοκαίρι. Μερικοί άνθρωποι δεν το βρίσκουν πρόβλημα και κάποιοι προτιμούν πολύ πιο δροσερά κλίματα. Εδώ μπορείτε να μάθετε την αλήθεια για τον καιρό του Φοίνιξ.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Randy Stanard, το μέλος του Phoenix Forum, ο οποίος παρέδωσε την ιδέα και τις απαντήσεις της συνέντευξης για αυτό το άρθρο. Είναι αστείο, άνθρωποι! Αλλά νομίζω ότι οι ερωτήσεις συνέντευξης μου ήταν πικάντικες ...