Βιογραφία του Χιούστον-ντόπιος Beyonce Knowles-Carter

Πώς ένα κορίτσι από το νοτιοανατολικό Χιούστον έγινε μια μουσική δύναμη

Beyoncé με μια ματιά
Γεννημένος στο Χιούστον, Τέξας το Σεπτέμβριο του 1981, η Beyoncé είναι ίσως ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους μουσικούς ερμηνευτές αυτής της εποχής. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα τραγουδιού το 1997 ως πρωτοπόρος τραγουδιστής του παιδιού του Destiny's. Πήγε για να κυκλοφορήσει το πρώτο της σόλο άλμπουμ, Dangerously in Love , το 2003. Τα λευκώματα της Beyoncé κέρδισαν τα 20 βραβεία Grammy και αμέτρητα άλλα βραβεία.

Τι είναι το πραγματικό όνομα του Beyoncé;
Η Beyoncé γεννήθηκε στην Beyoncé Giselle Knowles.

Από πού είναι Beyoncé;
Η Beyoncé γεννήθηκε και μεγάλωσε στη νοτιοδυτική περιοχή του Χιούστον του Τέξας. Παρακολούθησε το διάσημο Γυμνάσιο για τις Τέχνες και τις Εικαστικές Τέχνες προτού προχωρήσει στη μουσική σταδιοδρομία.

Οι άλλες επιχειρήσεις του Beyoncé
Από τότε που ξεκίνησε την καριέρα της ως φωνητικός ερμηνευτής, η Beyoncé έχει επίσης βυθιστεί σε τέτοιες βιομηχανίες όπως η κινηματογραφική και η μόδα. Έκανε το ντεμπούτο της το 2001 ως κύριος χαρακτήρας της Carmen της MTV : A Hip Hopera και στη συνέχεια κατέκτησε την Silver Screen ως Foxy Cleopatra στο Austin Powers στο Goldmember το επόμενο έτος. Από τότε έχει εμφανιστεί σε άλλες οκτώ ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των Dreamgirls που κέρδισαν την Όσκαρ.

Το 2005, η Beyoncé και η μητέρα της, η Tina Knowles, ξεκίνησαν μια σύγχρονη σειρά γυναικείων ενδυμάτων με την ονομασία House of Dereon. Η γραμμή, η οποία φέρει denim και γούνα, αντανακλά πολλές από τις μορφές που φορούσε η Beyoncé και μπορεί να αγοραστεί σε πολυκαταστήματα και μπουτίκ σε όλο τον κόσμο.

Η Beyoncé ίδρυσε αργότερα την Media House του Dereon House στο Downtown Houston.

Δείτε τις συνεργασίες του Beyoncé

Οι φιλανθρωπικές προσπάθειες του Beyoncé
Η Knowles, μαζί με τους γονείς της και την πρώην σύζυγο Kelly Rowland, ίδρυσαν το Ίδρυμα Survivor, το οποίο παρείχε μεταβατικά στέγαση στα θύματα του τυφώνα Κατρίνα και τους εκτοπισμένους στην περιοχή του Χιούστον.

Τον Δεκέμβριο του 2002, οι Knowles και Rowland δώρισαν 1,5 εκατομμύρια δολάρια στο κτίριο του Κέντρου Νεολαίας Knowles-Rowland για την εκκλησία της παιδικής ηλικίας, την Ενιαία Εκκλησία Μεθοδιστή του Αγίου Ιωάννη στο κέντρο του Χιούστον.

Η ζωή του Beyoncé
Η Beyoncé παντρεύτηκε τον hip-hop mogul Jay-Z στις 4 Απριλίου 2008. Το ζευγάρι έχει κρατήσει τις λεπτομέρειες της σχέσης τους εξαιρετικά ιδιωτικές από την αρχή του 2002.

Στα βραβεία μουσικής MTV του 2011, η Beyoncé αποκάλυψε μια εξαιρετικά κρυμμένη έγκυο κοιλιά μετά την εκτέλεση του Love On Top . Στις 7 Ιανουαρίου 2012, οι Beyoncé και Jay Z υποδέχτηκαν την κόρη Blue Ivy Carter στο νοσοκομείο Lennox Hill της Νέας Υόρκης. Λίγο μετά, ο καλλιτέχνης ξεκίνησε έναν λογαριασμό Tumblr με φωτογραφίες από την προσωπική του ζωή.

Για πρώτη φορά στο Χιούστον, η Beyoncé και ο σύζυγός της, Jay Z, συναντήθηκαν στο Minute Maid Park τον Ιούλιο του 2014.

Πρόσφατες αντιπαραθέσεις
Η Beyoncé έκανε τα κύματα το 2016 όταν εκτέλεσε το τραγούδι της "Formation" κατά τη διάρκεια του ημιτελικού Superbowl. Η απόδοση των σιαγώνων και το προηγούμενο μουσικό βίντεο έκαναν αναφορές στους Black Panthers, καθώς και στο Malcolm X και στο Black Lives Matter. Ενώ κάποιοι το θεωρούσαν ως ένα νεύμα για τους αγώνες και τα δυνατά σημεία των Αφροαμερικανών, άλλοι το θεωρούσαν ανοιχτά αντι-αστυνομικούς.

Οι επιδράσεις της παράστασης έγιναν αισθητές μήνες αργότερα, όταν ο Beyoncé επέστρεψε στο Χιούστον για να παραστεί για ένα εξαφανισμένο ακροατήριο μόνο για να υποδεχτεί διαδηλωτές από το Συνασπισμό Αστυνομίας και Sheriffs (COPS) και το Έθνος του Ισλάμ εκτός του NRG Στάδιο όπου έλαβε χώρα η συναυλία της.

Δισκογραφία

Studio άλμπουμ

Live Albums

Σύνταξη άλμπουμ

EPs

Φιλμογραφία

Αυτό το άρθρο επεξεργάστηκε ο Robyn Correll τον Μάιο του 2016