Πού να δείτε Leopard Καρχαρίες στο La Jolla

Κολυμπήστε με τους καρχαρίες Leopard

Οι καρχαρίες λεοπάρδαλης της La Jolla είναι ένα μοναδικό φαινόμενο στο νομό του Σαν Ντιέγκο, αφού οι καρχαρίες συγκεντρώνονται σε μεγάλους αριθμούς κοντά στην ακτή και ακόμη και κοντά στους κολυμβητές. Αυτό συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών από την ραγδαία ακτή La Jolla του Σαν Ντιέγκο.

Πού μπορείτε να δείτε καρχαρίες λεοπάρδαλη στη La Jolla;

Αν και οι καρχαρίες λεοπάρδαλη είναι κοινές σε αυτά τα νερά, η μαζική συγκέντρωση συμβαίνει κυρίως στην παραλία La Jolla Shores, κατά μήκος των σχετικά ήρεμων και επίπεδων υδάτων της δημοφιλούς παραλίας της οικογένειας.

Συγκεκριμένα, οι καρχαρίες λεοπάρδατων κολυμπούν πιο συχνά κατά μήκος των ρηχών ζωνών του νότιου τμήματος της La Jolla Shores . Η παραλία έξω από το θαλάσσιο δωμάτιο στην παραλία La Jolla και το τένις λέσχη κοινώς αποκαλείται "Shark City" και είναι 3 έως 10 πόδια βάθος, ιδανικό για ψαροντούφεκο από την ακτή.

Γιατί συγκεντρώνουν εδώ οι λεοπάρδαλοι καρχαρίες;

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι καρχαρίες είναι εκεί για να βοηθήσουν τον εαυτό τους να κυνηγούν στο ζεστό, ήρεμο νερό αφού τα θηλυκά ξεπερνούν κατά πολύ τα αρσενικά στα ύδατα του La Jolla.

Είναι επικίνδυνοι οι καρχαρίες λεοπάρδαλης;

Οι καρχαρίες λεοπάρδαλη στη La Jolla είναι γενικά αβλαβείς. Είναι γκρίζα και κηλιδωμένα και οι καρχαρίες τείνουν να μεγαλώνουν μέχρι τα επτά πόδια σε μήκος, αν και συνήθως είναι μικρότερα από ή γύρω στα πέντε πόδια. Μην ανησυχείτε, οι καρχαρίες λεοπάρδαλη δεν τρώνε τους ανθρώπους και στην πραγματικότητα είναι δειλά τροφοδότες κάτω, με ένα μικρό στόμιο που ταιριάζει για αυτή την πηγή τροφής. Οι καρχαρίες συχνά φοβούνται τις φυσαλίδες των δύτες και τις κινήσεις των κολυμβητών, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο περίεργη τη συγκέντρωση του La Jolla.

Πώς βρίσκεις καρχαρίες λεοπάρδαλη στο La Jolla; Πρέπει να πάτε κάτω από το νερό;

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι είτε να κάνετε καγιάκ είτε να κάνετε αναρρόφηση από την παραλία La Jolla Shores και να τις αναζητήσετε στα ρηχά, ήρεμα νερά. Αλλά ίσως δεν χρειάζεται καν να πάτε κάτω από το νερό - το κεφάλι στα νερά προς το νότιο άκρο της παραλίας κοντά στο Beach & Tennis Club και βυθίζουμε στα ρηχά νερά (σιγουρευτείτε ότι ανακατεύετε τα πόδια σας κατά μήκος του πυθμένα για να αποφύγετε τις ακτίνες φωλιάσματος) .

Σε περίπου τρία πόδια νερού, μπορείτε απλά να βρεθείτε γύρω από σχολεία καρχαριών!

Ένας άλλος τακτικός τρόπος να τους δεις είναι να καταδύσεις στο La Jolla Cove. Αν και μια σκληρή βόλτα κάτω και πάνω από την απότομη σκάλα με τα εργαλεία κατάδυσης, θα ανταμειφθείτε με την ευκαιρία να δείτε τους καρχαρίες λεοπάρδαλη στο επίπεδο των ματιών και να κολυμπήσετε μαζί τους.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους καρχαρίες λεοπάρδαλης;

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τη ζωή και τον βιότοπο των καρχαριών leopard, κατευθυνθείτε στο ενυδρείο Birch στο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Scripps της La Jolla, στο οποίο εκθέτονται οι Sharks Leopard στο ElasmoBeach και συζητά γιατί οι καρχαρίες είναι σημαντικές για το οικοσύστημα του ωκεανού και γιατί τα νερά της La Jolla είναι επίσης σημαντικά για τους καρχαρίες. Μπορείτε επίσης να δείτε τους καρχαρίες Leopard στο μαζικό ενυδρείο να τρέφονται την Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο στις 10:30 π.μ. Το ενυδρείο Birch βρίσκεται στο 2300 Expedition Way στο La Jolla.

Ενημερώθηκε από τον Gina Tarnacki στις 12 Αυγούστου 2016.