Σκανδιναβία το Νοέμβριο

Τι να περιμένετε για ένα ταξίδι πτώσης στη Σκανδιναβία

Ο Νοέμβριος παραμένει φθινόπωρο στο ημερολόγιο, αλλά στη Σκανδιναβία , είναι η αρχή της χειμερινής περιόδου, η οποία έρχεται νωρίς και διαρκεί πολύ. Στις πέντε χώρες της Βόρειας Ευρώπης που είναι γενικά αναγνωρισμένες για τη Σκανδιναβία (Νορβηγία, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία και Ισλανδία), είναι αρκετά σκοτεινό το Νοέμβριο - μερικές φορές τόσο τρομακτικό - και η ύπαιθρος συχνά καλύπτεται με χοντρό χιόνι. Όμως, η κίνηση τουρισμού είναι χαμηλή σε αυτόν τον μήνα, γεγονός που μπορεί να σημαίνει μεγάλες οικονομίες για τις αεροπορικές τιμές και τις τιμές των ξενοδοχείων για τους επισκέπτες εκτός εποχής.

Καιρός τον Νοέμβριο στη Σκανδιναβία

Το χειμώνα έχει φτάσει σίγουρα στη Σκανδιναβία μέχρι τον Νοέμβριο. Σε πολλά μέρη της περιοχής, θα ζήσετε άνεμοι και βροχοπτώσεις, που μετατρέπονται σε χιόνι καθώς πηγαίνετε βόρεια. Τα πέρασμα των κρύων μέτωπα παράγουν βροχόπτωση, το οποίο στη συνέχεια ακολουθείται από κρύο, καθαρό καιρό με λίγα σύννεφα.

Ο καιρός στη Σκανδιναβία ποικίλλει ανάλογα με τον προορισμό. Για παράδειγμα, η Κοπεγχάγη, η Δανία, έχει ένα ήπιο και εύκρατο κλίμα λόγω της θέσης της κοντά στη Βόρεια και τη Βαλτική Θάλασσα. Η μέση υψηλή θερμοκρασία στην Κοπεγχάγη για τον Νοέμβριο είναι περίπου 40 F και οι βροχοπτώσεις υπολογίζονται κατά μέσο όρο 2,5 ίντσες. Συγκριτικά, το Ελσίνκι της Φινλανδίας, βιώνει μεγαλύτερους και πιο κρύους χειμώνες με μέσες υψηλές θερμοκρασίες στη δεκαετία του '30 και βροχόπτωση περίπου 3 ίντσες. Ένα πλεονέκτημα του ταξιδιού στη Σκανδιναβία όταν είναι πολύ κρύο μπορεί να είναι η δυνατότητα να δει τα βόρεια φώτα (Aurora Borealis) στον καθαρό ουρανό της νύχτας.

Συμβουλές συσκευασίας για τον Νοέμβριο

Να φοράτε πάντα στρώματα γιατί ο Νοέμβριος μπορεί να κρυώσει πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας και να παγώνει τη νύχτα.

Χρησιμοποιήστε παχύτερα μπλουζάκια με μακρύ μανίκι, που είναι στρωμένα με ένα αναπνεύσιμο, αλλά ζεστό πουκάμισο ή μάλλινο πουλόβερ στο επάνω μέρος, ώστε να μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε το ζεστό εξωτερικό στρώμα όταν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο. Συσκευασία καλά μονωμένα ρούχα αν σκοπεύετε να κάνετε σκι ή έλκηθρο.

Εκδηλώσεις Νοεμβρίου

Τα πράγματα σίγουρα επιβραδύνουν τη Σκανδιναβία κατά τη διάρκεια των χειμωνιάτικων μηνών, αλλά μερικές ετήσιες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μουσική, ταινίες και φαγητό, μαζεύουν πλήθη ανεξάρτητα από το κρύο.

Ισλανδία Airwaves: Αυτό το φεστιβάλ μουσικής που πραγματοποιήθηκε σε χώρους γύρω από το κέντρο του Ρέικιαβικ παρουσιάζει νέα συγκροτήματα από την Ισλανδία και άλλες χώρες για πέντε ημέρες την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Πακέτα διατίθενται από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες που περιλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και εισδοχή στο φεστιβάλ.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Κοπεγχάγης παρουσιάζει πάνω από 200 ταινίες από όλο τον κόσμο. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Στοκχόλμης, που διεξάγεται σε διάστημα 12 ημερών στα μέσα Νοεμβρίου, προσφέρει περίπου 200 ταινίες διαφόρων ειδών από 60 χώρες. Η καλοδουλεμένη εκδήλωση περιλαμβάνει συνήθως σεμινάρια και συναντήσεις με ηθοποιούς και κινηματογραφιστές.

Rakfiskfestival: Το παραδοσιακό νορβηγικό πιάτο, το rakfish, είναι φτιαγμένο από αλατισμένη και ζυμωμένη πέστροφα. Οι Νορβηγοί καταναλώνουν τόνοι ραφιών κάθε χρόνο. Η πόλη Fagerness, τρεις ώρες βόρεια του Όσλο, φιλοξενεί αυτό το ετήσιο διήμερο φεστιβάλ που προσελκύει χιλιάδες για να απολαύσει το αλμυρό ψάρι, το οποίο πλένεται με μπύρα και aquavit.

Ημέρα όλων των Αγίων: Στη Σουηδία, η Ημέρα όλων των Αγίων είναι μια ημέρα προβληματισμού που σηματοδοτεί την πρώτη μέρα του σκανδιναβικού χειμώνα. Οι περισσότεροι ντόπιοι κάνουν την ημέρα να επισκεφτούν τα νεκροταφεία και να τοποθετήσουν στεφάνια, κεριά και φανάρια στους τάφους. Οι οικογένειες συγκεντρώνονται για μεγάλα γεύματα και παρακολουθούν εκκλησιαστικές συναυλίες.

Ημέρα του Αγίου Μαρτίνου: Την παραμονή του Αγίου Μάρτιν, στις 10 Νοεμβρίου, οι σουηδικές οικογένειες γιορτάζουν τη χήνα με μια μεγάλη γιορτή σε εστιατόρια και σπίτια. Το δείπνο αρχίζει με μαύρη σούπα από αίμα χήνας, ζωμό, φρούτα και μπαχαρικά. Η ίδια η χήνα είναι γεμισμένη με μήλα και δαμάσκηνα, στη συνέχεια ψήνεται αργά και σερβίρεται με κόκκινο λάχανο, ψητά μήλα και πατάτες, ακολουθούμενη από το μήλο Charlotte για επιδόρπιο.