Εκδρομές καπετάνιου Zodiac Raft στο Kauai της Χαβάης

Εξερευνώντας την ακτή Na Pali και τις θαλάσσιες σπηλιές της

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους

Υπάρχουν πέντε τρόποι για να δείτε την ακτή Nā Pali του Kaua'i.

Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στο μονοπάτι Kalalau, αλλά η πεζοπορία είναι εξαιρετικά δύσκολη και σε πολλά σημεία επικίνδυνη.

Μπορείτε να πετάξετε πάνω του ως μέρος μιας περιοδείας με ελικόπτερο. Οι απόψεις είναι εκπληκτικές, αλλά διαρκούν λίγα μόνο λεπτά.

Μπορείτε να πλεύσετε την ακτή χαλαρώνοντας σε ένα καταμαράν που επιτρέπει υπέροχη θέα.

Περισσότεροι αθλητικοί άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν να καγιάκ κατά μήκος της ακτής.

Ο μόνος τρόπος να είστε σίγουροι ότι θα δείτε ολόκληρη την ακτή, να εξερευνήσετε πολλές θαλάσσιες σπηλιές και να προσγειωθείτε σε μια απομονωμένη παραλία όπου οι κάτοικοι της Χαβάης έζησαν κάποτε είναι να κάνετε μια ζωδιακή εκδρομή.

Λεπτομερής ενημέρωση πριν από την αναχώρηση

Όταν η ομάδα μας έφτασε στην έδρα των αποστολών Captain Zodiac Raft στο κέντρο Marina Allen Marina στο Ele'ele στη νότια ακτή του Kaua'i μάθαμε γρήγορα ότι δεν είχαμε μια χαλαρή μέρα στο νερό.

Πριν βρεθούμε οπουδήποτε κοντά στον φουσκωτό ζωολογικό μας ζωολογικό άκαμπτο φουσκωτό κορμό μήκους 24 ποδών, ακούσαμε μια λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με το τι θα αντιμετωπίζαμε αν θα επιλέγαμε να περάσουμε με το ταξίδι. Για να πούμε ότι οι οδηγοί δεν καλύπτουν ζάχαρη η ενημέρωση μπαίνει ήπια. Η ενημέρωση αποσκοπούσε εξ ολοκλήρου στην απομάκρυνση όλων των πιθανών συμμετεχόντων που δεν είχαν προετοιμαστεί για μια επίπονη, συχνά τρομακτική και πολύ υγρή εμπειρία έξι έως επτά ωρών.

Μας είπαν ότι ενώ κάθε ζώδιο έχει τρία καθίσματα στο πίσω μέρος, ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να αναμένει ότι θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας που κάθεται στο πλάι του σκάφους πιάνοντας σε ένα από τα πολλά σχοινιά καθώς ο ζωδιακός κύκλος έφτασε ταχύτητες άνω των 60 mph.

Ο καθένας από εμάς θα έπρεπε να στρέφεται κάθε φορά στις πιο δύσκολες περιοχές του σκάφους και κάθε άρνηση συνεργασίας θα έδινε τέλος στην εκδρομή για όλους μας. Μας είπαν ότι θα βρεθούμε, όχι μόνο πιτσιλίσαμε, αλλά θα μουσκεύαμε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Κανένα από τα πάρτι μας ή για εκείνο το θέμα κανένας άλλος προγραμματισμένος για την περιοδεία υποχωρήσει κάτω? οπότε με κάποια ανησυχία κάναμε να κατευθυνθούμε προς την αποβάθρα για να επιβιβαστούμε στο ζώδιο μας, το Discovery 2.

Μας δόθηκαν θέσεις καθισμάτων από τον καπετάνιο "Τ" (για τον Ταντάσι) και τον βοηθό του Τζόναθαν. Πρότειναν να κάθουμε στην πλευρά της σχεδίας στραμμένη προς τα εμπρός, με το αριστερό μας αριστερό διπλωμένο από κάτω και το δεξιό μας πόδι μέσα στη σχεδία με σχοινί. Τα γάντια είχαν περάσει έξω, έτσι ώστε δεν θα μπορούσαμε να φουσκάλουμε στα χέρια μας από το κράτημα στα σχοινιά.

Φάνηκε σαν overkill μέχρι να θυμόμαστε την ενημέρωση.

Τρία μέλη της ομάδας μας έξι ταξιδιωτικών συγγραφέων είχαν επιλέξει να πάρουν το καταμαράν ιστιοφόρο με την αδερφή εταιρεία του Captain Zodiac, τις ναυτικές αποστολές του Captain Andy Nā Pali. Οι άλλοι τρεις από μας, η Lindsey, η Monica και εγώ και ένας από τους οικοδεσπότες μας, Emele, είχαν επιλέξει το ζώδιο. Σύντομα συνειδητοποίησα ότι, στις 51, εγώ ήμουν ο παλαιότερος στο σκάφος.

Αναχώρηση

Καθώς το Discovery 2 έβγαλε έξω από το λιμάνι και ο καπετάνιος "T" αναζωπύρωσε τους δύο εξωλέμβιους κινητήρες, είχα μια άμεση αίσθηση φόβου και αμέσως αναρωτιόμουν σε τι είχα πάρει. Αυτό το στοιχείο του φόβου ποτέ δεν εξαφανίστηκε πλήρως όσο ο ζωδιακός κύκλος κινήθηκε που ήταν για περίπου τέσσερις με πέντε ώρες από το ταξίδι.

Συνειδητοποίησα ότι αν δεν κατάφερα να κρατήσω για αγαπητή ζωή θα μπορούσα εύκολα να πέσω στη θάλασσα. Η σκέψη να χτυπήσει το νερό σε 60 mph εξασφάλισε ότι θα κρατούσα όσο πιο σφιχτά γίνεται.

Ένα διαφορετικό είδος διασκέδασης

Σχετικά με αυτό το σημείο πιθανότατα να ρωτάτε γιατί θα έπρεπε ποτέ να το εξετάσετε μόνοι σας. Είναι πραγματικά διασκεδαστικό; Η απάντηση είναι ότι είναι διασκεδαστικό, αλλά ένας διαφορετικός τύπος διασκέδασης από όσο θα περίμενε κανείς. Είναι ίσως ο ίδιος τύπος διασκέδασης που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι το skydiving ή, στην περίπτωσή μου, η κατάδυση για πρώτη φορά. Είναι ένας τύπος διασκέδασης που αναζητάει συγκίνηση.

Εξερχόμενο ταξίδι στην ακτή Na Pali

Το ταξίδι από το Port Allen στην ακτή Na Pali είναι μεγάλο και γι 'αυτό ο ζωδιακός κόσμος πρέπει να προχωρήσει τόσο γρήγορα ώστε να φτάσει εκεί και να έχει ακόμα χρόνο να δει την ακτή, να εξερευνήσει θαλάσσιες σπηλιές και να αγκυροβολήσει για ψαροντούφεκο, γεύμα και εξερεύνηση μιας παλιάς Χαβάης ψαροχώρι που ονομάζεται Nualolo Kai. Το ταξίδι στην ακτή Na Pali περνάει από περιοχές που κυριαρχούνταν από τα πεδία ζαχαροκάλαμου, το Ειρηνικό Ελικόπτερο Ελικόπτερο - Barking Sands και τη μεγάλη και όμορφη παραλία Polihale, η μεγαλύτερη στη Χαβάη στα 17 μίλια.

Τελικά ο Ζωδιακός φτάνει στην ακτή Nā Pali και συνειδητοποιείτε ότι το ταξίδι αξίζει αληθινά τον αγώνα για να φτάσει εκεί. Οι παραλίες είναι εκπληκτικές.

Οι ογκώδεις βράχοι της Nā Pali σχηματίστηκαν πριν από καιρό όταν περίπου τα πέντε μίλια της δυτικής ακτής του Kauai κατέρρευσε στον ωκεανό. Ο καπετάνιος "Τ" μας ενημέρωσε ότι η αρχική ακτογραμμή βρίσκεται ακόμα βυθισμένη περίπου πέντε μίλια στα δυτικά.

Επόμενη σελίδα> Θαλάσσια σπήλαια, Nualolo Kai και Συμβουλές Zodiac

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους

Εξερευνώντας την ακτή Na Pali και τις θαλάσσιες σπηλιές της

Την επόμενη ώρα ή έτσι το ταξίδι μας μας πήγε προς βορρά έως ότου η παραλία Ke'e στην βόρεια ακτή του Kaua'i ήταν ορατή σε απόσταση. Σε αυτό το σημείο γυρίσαμε και άρχισε να επιστρέφει στην απομακρυσμένη παραλία στο Nu'alolo Kai όπου θα σταματούσαμε για γεύμα και εξερεύνηση ακτών.

Πριν από την αγκυροβόληση για μεσημεριανό γεύμα, όμως, διερευνήσαμε πολλές θαλάσσιες σπηλιές - αρκετές σκοτεινές και ανοιχτές μόνο στο ένα άκρο στον ωκεανό και ένα που ανοίγει σε μια σπηλιά χωρίς οροφή όπου μπορείτε να δείτε τον ουρανό πάνω από το κεφάλι.

Ονομάστηκε κατάλληλα το Open Ceiling Cave. Εδώ, κάποιο πλήρωμα πήρε μια γρήγορη βουτιά.

Από την Ανοιχτή Οροφή Σπηλαίων προχωρήσαμε στην παραλία κοντά στο Nu'alolo Kai, όπου ο ζωδιακός κύκλος αγκυροβολήθηκε. Έπρεπε να βυθίσουμε στην ακτή σε βαθιά νερά της μέσης και να ανεβούμε πάνω σε μια βραχώδη ακτογραμμή για να φτάσουμε σε μια καλυμμένη περιοχή όπου τοποθετήθηκαν τραπέζια πικ-νικ για μεσημεριανό γεύμα.

Όσοι από εμάς επέλεξαν να ψαροντούφεκο είχαν την ευκαιρία να το κάνουν, αν και ο αριθμός των ψαριών ήταν απογοητευτικός αυτή την ημέρα.

Παλαιό αλιευτικό χωριό της Χαβάης Nualolo Kai

Μετά το πολύ ωραίο ζεστό γεύμα μας μας δόθηκε η ευκαιρία να περιηγηθούμε στο παλιό χωριό της Χαβάης Nu'alolo Kai.

Εκείνο που απομένει από το χωριό είναι ως επί το πλείστον θεμέλια λάβα βράχων παλαιών κατοικιών, ηγεία και τελετουργική περιοχή. Πολλά από αυτά είναι άσχημα κατάφυτα.

Οι εθελοντές εργάζονται για να καθαρίσουν ένα μεγάλο μέρος της περιοχής και να διατηρήσουν αυτό το ιστορικό χώρο όπου λέγεται ότι οι Χαβανέζοι έζησαν από το 1300 έως τα τέλη του 1800. Η περιήγηση στο χωριό ήταν εκπαιδευτική και έδωσε μια ευπρόσδεκτη εικόνα για τον πολιτισμό και τη ζωή των Χαβανών που κάποτε ζούσαν εδώ.

Σε μια κοντινή παραλία ήμασταν τυχεροί να εντοπίσουμε μια σφραγίδα μοναχού της Χαβάης, ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Εδώ σε αυτή την απομονωμένη παραλία η σφραγίδα είναι σε θέση να βρεθεί στον ήλιο και να χωνέψει το πρόσφατο γεύμα του χωρίς φόβο ανθρώπου ή αρπακτικών.

Πολύ σύντομα, όμως, ήρθε η ώρα να συγκεντρώσουμε τα υπάρχοντά μας και να ξανακάνουμε το Discovery 2 για το ταξίδι μας πίσω στο λιμάνι.

Το ταξίδι επιστροφής διαρκεί περίπου μία ώρα και μισή και είναι εξίσου άγριο με το εξερχόμενο ταξίδι. Πρέπει να παραδεχτώ ότι για τα τελευταία 45 λεπτά ήθελα να ζητήσω μία από τις θέσεις στο πίσω μέρος του ζωδιακού κύκλου όπου, για πρώτη φορά όλη την ημέρα, θα μπορούσα πραγματικά να χαλαρώσω και να δω το πέρασμα του τοπίου.

Έτσι, ήταν μια αξέχαστη εμπειρία;

Το προφανές ερώτημα είναι αν η εμπειρία ήταν χρήσιμη. Σίγουρα ήταν. Μόνο με το Ζωδιακό θα μπορούσα να έχω δει πολλά από αυτά που έχουμε να δούμε. Θα το ξανακάνω; Πιθανώς όχι. Μόλις ήταν σίγουρα το όριο μου.

Την επόμενη φορά θα πάρω το καταμαράν. Μην, ωστόσο, να σας αποτρέψουμε από την εξερεύνηση της ακτής Nā Pali με τον Captain Zodiac. Είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να γνωρίσετε - παρέχοντάς σας γνώση των βασικών κανόνων που εισέρχονται.

Συμβουλές για ιππασία με καπετάνιος Zodiac

Ακολουθούν μερικές συμβουλές όταν κάνετε μια βόλτα με τον Captain Zodiac.

Εαν πας

Οι εκδρομές ιστιοπλοΐας Ναυαγοσωστών και καπετάνιου Zodiac του Captain Andy προσφέρουν διάφορες περιηγήσεις στην ακτή Nā Pali ανάλογα με την εποχή και την ώρα της ημέρας.

Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους στο www.napali.com.

Όπως είναι συνηθισμένο στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν περιήγηση με σκοπό την αναθεώρηση των αποστολών Captain Zodiac Raft. Ενώ δεν έχει επηρεάσει αυτή την αναθεώρηση, το About.com πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την πολιτική δεοντολογίας μας.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους