Η φάση του μήνα του μέλιτος σε μια σχέση

Η φάση του μήνα του μέλιτος σε ένα γάμο ξεκινά μόλις τελειώσει ο γάμος. Φαίνεται κανονικά κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος, όταν ένα ζευγάρι έχει το χρόνο και την επιθυμία να επικεντρωθεί εντελώς ο ένας στον άλλο και να αποκλείσει τον υπόλοιπο κόσμο.

Η αφοσίωση, η αγάπη και η αγάπη, μαζί με το συχνό σεξ, είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της φάσης του μήνα του μέλιτος. Είναι επίσης μια εποχή που τα περισσότερα ζευγάρια βρίσκονται στη φυσική τους κορύφωση και φαίνονται καλύτερα.

Τίποτα και κανένας δεν είναι πιο ενδιαφέρον για το νέο ζευγάρι από ο ένας τον άλλον και μπορεί να προτιμούν μια απόδραση για το μήνα του μέλιτος όπου μπορούν να απολαύσουν τον εαυτό τους στο ιδιωτικό απόρρητο και χωρίς διακοπές.

Κατά τη διάρκεια του σταδίου του μήνα του μέλιτος, οι φίλοι και η οικογένεια μπορεί να αρχίσουν να αισθάνονται κάπως παραμελημένοι καθώς η οικειότητα του ζευγαριού τους αποκλείει. Είναι απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά.

Δεν είναι όλα σχετικά με το σεξ

Το στάδιο του μήνα του μέλιτος είναι μια περίοδος ανακάλυψης, όταν μαθαίνετε νέα πράγματα για τον σύντροφό σας. Κανονικά, αισθάνεστε απλά μεθυσμένος όταν είστε στην εταιρεία του εραστή σας . Ακόμα μπορεί να υπάρξει μια συγκλονιστική στιγμή, όταν σας χτυπήσει βαθιά: Αυτό είναι το πρόσωπο που έχω ορκιστεί να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου με. Ο σύζυγός σας έχει ελαττώματα, αντιλαμβάνεστε. Όπως κι εσύ! Αποδοχή ότι αυτό είναι όλα μέρος της προσαρμογής στη νέα ζωή σας μαζί.

Αυτή η φάση είναι επίσης όταν αρχίζετε να παίρνετε σημαντικές αποφάσεις που ίσως δεν έχετε συζητήσει πριν από το γάμο. Είναι επίσης μια εποχή που αρχίζετε να δημιουργείτε συνήθειες και να εισαγάγετε τελετουργίες που θα καθορίζουν τον γάμο σας για τα επόμενα χρόνια.

Πόσο διαρκεί η φάση του μήνα του μέλιτος;

Συνήθως, το στάδιο του μήνα του μέλιτος μιας σχέσης διαρκεί τουλάχιστον ένα χρόνο. Σύμφωνα με άρθρο του The New York Times:

"Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ερευνητές παρακολούθησαν 1.761 άτομα που παντρεύτηκαν και παρέμειναν παντρεμένοι για 15 χρόνια. Τα ευρήματα ήταν ξεκάθαρα: οι νεόνυμφοι απολαμβάνουν μια μεγάλη ώθηση ευτυχίας που διαρκεί, κατά μέσο όρο, μόνο για δύο χρόνια. είναι πίσω εκεί που άρχισαν, τουλάχιστον όσον αφορά την ευτυχία ».

Τότε, άλλες ανησυχίες όπως η εργασία, τα οικογενειακά ζητήματα, οι οικονομικές πιέσεις και η υγεία μπορεί να αρχίσουν να πιέζουν ένα μέλος του ζευγαριού να προσαρμόσει την εστία του από τον νέο σύζυγο σε αλλού. Συχνά το ζευγάρι μπορεί να αναπηδήσει και να αναζωογονήσει την τοξίκότητά του μεταξύ τους.

Για μερικά ζευγάρια, το στάδιο του μήνα του μέλιτος εκτείνεται τρία έως πέντε χρόνια και μερικές φορές περισσότερο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το στάδιο του μήνα του μέλιτος έρχεται σε σταδιακή παύση και αντικαθίσταται από την εμβάθυνση της αγάπης και της οικειότητας.

Η άφιξη του πρώτου παιδιού, και οι ανάγκες και οι απαιτήσεις αυτής της νέας ζωής, σηματοδοτούν πάντα το τέλος σε αυτό το στάδιο στη σχέση ενός ζευγαριού.

Κρατήστε τη Φλόγα Ζωντανή

Μόλις φτάσετε στο σημείο της σχέσης σας, όπου αισθάνεστε το πάθος να εξασθενεί, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε το σπινθήρισμα:

Μπορεί ένα μήνα του μέλιτος να διαρκέσει για πάντα;

Ενώ μερικά ζευγάρια ισχυρίζονται ότι βρίσκονται σε διαρκή μήνα του μέλιτος, δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε να συμβεί αυτό. Τα καλά νέα όμως είναι ότι μπορεί να επιστρέψει αν μπορείτε να περιμένετε έως ότου τα παιδιά βρεθούν έξω από το σπίτι σε περίπου 20 χρόνια - και στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε μόνο την αγάπη και το γέλιο, το σεξ και την ηλιοφάνεια να επιστρέψετε στη ζωή σας.