Ξέρατε ποιος ονόμασε το Σαν Ντιέγκο;

Ήταν ένας Ισπανός εξερευνητής, αλλά όχι ποιος μπορεί να σκεφτεί.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν κάποια γνώση της ιστορίας του Σαν Ντιέγκο θα αναγνωρίσουν γενικά ότι ο Juan Rodriguez Cabrillo ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που έβαλε το πόδι στο έδαφος του Σαν Ντιέγκο το 1542, όταν ανακάλυψε ό, τι είναι τώρα ο κόλπος του Σαν Ντιέγκο. Και πολλοί θα υποθέσουν γενικά πως ήταν ο Cabrillo που ονόμασε αυτή τη νέα περιοχή "Σαν Ντιέγκο".

Αν όχι ο Cabrillo, τότε πολλοί θα πίστευαν ότι ήταν ο διάσημος Φραγκισκανός άγιος, Junipero Serra, ο οποίος ονόμασε την αποικία του Σαν Ντιέγκο όταν ίδρυσε την πρώτη από τις φραγκισκανικές αποστολές της Καλιφόρνιας το 1769.

Αν νομίζατε ότι ήταν είτε Cabrillo ή Serra, θα ήταν λάθος.

Στην πραγματικότητα, αυτός ο πρόσφατα ανακαλυφθείς χώρος (καλά, νέος για τους Ευρωπαίους ... οι ντόπιοι Αμερικανοί ήταν εδώ όλη την διάρκεια) ονομάστηκε από άλλον Ισπανό εξερευνητή που ήρθε κατά μήκος περίπου 60 χρόνια μετά από Carbillo.

Σύμφωνα με την Ιστορική Εταιρεία του Σαν Ντιέγκο, ο Sebastian Vizcaino έφτασε στο Σαν Ντιέγκο το Νοέμβριο του 1602 μετά από πλεύση από το Ακαπούλκο τον προηγούμενο Μάιο. Ο στόλος του χρειάστηκε έξι μήνες για να φτάσει στον κόλπο του Σαν Ντιέγκο.

Το Σαν Ντιέγκο ήταν το όνομα της ναυαρχίδας του Vizcaino (είχε τέσσερα πλοία, αλλά μόνο τρία έφτασαν στο Σαν Ντιέγκο). Δηλώνει ότι η περιοχή ονομάζεται Σαν Ντιέγκο, τόσο προς τιμή του πλοίου του όσο και για το πανηγύρι του Σαν Ντιέγκο ντε Αλκάλα (Ισπανικός Φραγκισκανός) που έλαβε χώρα στις 12 Νοεμβρίου.

Και το όνομα κολλήθηκε από τότε. Αν η ναυαρχίδα του Vizcaino ήταν ένα από τα άλλα πλοία του, το Santo Tomas, ίσως θα ζούσαμε και θα επισκεπτόμασταν τον υπέροχο, ηλιόλουστο Santo Tomas αντί του Σαν Ντιέγκο!