Πώς να κάνετε διακοπές στο Μεξικό σε έναν προϋπολογισμό

Το Μεξικό έχει τη φήμη ότι είναι υπερ-φθηνό, αλλά πόσο προσιτές είναι αυτές τις μέρες; Είναι εξίσου ακριβό με τις Ηνωμένες Πολιτείες ή πιο κοντά στο κόστος για την κοντινή Γουατεμάλα ; Σε αυτή τη θέση, καταρρίπτω πόσα χρήματα μπορείτε να περιμένετε να περάσετε στο Μεξικό και, το σημαντικότερο, πώς να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα ενώ βρίσκεστε στη χώρα.

Ορισμός προϋπολογισμού

Πόσα χρήματα θα πρέπει να πληρώσετε για το ταξίδι του Μεξικού συχνά εξαρτάται εντελώς από το πού πηγαίνετε.

Μια μη αστική τοποθεσία θα είναι φθηνότερη για πολλά πράγματα - για παράδειγμα, οι τοπικές χειροτεχνίες θα είναι πολύ φθηνότερες από ό, τι στην πόλη, αν αγοράσετε κοντά στην πηγή - η οποία είναι συνήθως αγροτική.

Οι περιοχές του θέρετρου μπορεί να είναι εξίσου ακριβές με οποιαδήποτε άλλη πόλη των ΗΠΑ, αν και οι λιγότερο γνωστές παραλίες όπως το Tulum είναι φτηνότερες από διάσημα σημεία όπως το Acapulco. Πώς να κάνετε το Μεξικό σε ένα φτηνό ταξιδιωτικό προϋπολογισμό; Ας δούμε πρώτα πώς να αγοράσετε τρόφιμα για λιγότερο από $ 10 την ημέρα στο Μεξικό.

Εάν είστε ταξιδιώτης προϋπολογισμού, θα εκπλαγείτε ευχάριστα από το πόσο χαμηλά είναι τα έξοδά σας. Ας πούμε ότι ταξιδεύετε χερσαία με τη δημόσια συγκοινωνία, παραμένετε κυρίως σε ξενώνες, τρώτε μεξικάνικο φαγητό για τρία γεύματα την ημέρα και κάνετε μια περιοδεία κάθε δύο εβδομάδες περίπου. Σε αυτή την κατάσταση, μπορείτε να περιμένετε να μεσολαβήσει μόλις 25 δολάρια την ημέρα στο Μεξικό.

Εάν είστε περισσότεροι ταξιδιώτες μεσαίας κατηγορίας, θα πρέπει να μείνετε σε αξιοπρεπή ξενοδοχεία, να χαλαρώσετε σε μερικές ωραίες επισκέψεις εστιατορίων, να πάρετε περιστασιακά μια εγχώρια πτήση και να κάνετε πολλές ξεναγήσεις.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να περιμένετε κατά μέσο όρο $ 70 την ημέρα στο Μεξικό.

Εάν είστε ταξιδιώτης πολυτέλειας, ο ουρανός είναι το όριο! Δεν υπάρχει πραγματικό ανώτατο όριο ως προς το τι μπορείτε να περάσετε στο Μεξικό, ώστε να μπορείτε να κοιτάτε οπουδήποτε μεταξύ $ 100 και $ 500 την ημέρα ενώ βρίσκεστε εκεί.

Και αν είστε ψηφιακός νομάδος που ψάχνει να ζήσει στο Μεξικό για ένα μήνα ή περισσότερο, το μηνιαίο σας κόστος θα είναι ακόμη χαμηλότερο.

Ζούσα στην Sayulita για τρεις μήνες με μόλις 20 δολάρια την ημέρα, στο Guanajuato για ένα μήνα για μόλις $ 25 την ημέρα και την Playa del Carmen για ένα μήνα για $ 30 την ημέρα.

Κατανοώντας τα χρήματα του Μεξικού

Καταργήστε το τελευταίο ψηφίο ή το μηδέν του peso για μια εξαιρετικά ακατέργαστη μετατροπή (η πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή). Χρησιμοποιώντας αυτόν τον τύπο, $ 1.00 είναι (πολύ χονδρικά) $ 10.00 pesos. Μην χρησιμοποιείτε αυτόν τον τύπο για τον προϋπολογισμό - είναι ένας εύκολος τρόπος να μαντέψετε το ακατέργαστο κόστος όταν ψωνίζετε, όμως.

Φαγητό Φτηνές

Ας υποθέσουμε ότι οτιδήποτε σας αρέσει στις ΗΠΑ, όπως το Coke ή το McDonald's, θα κοστίσει το ίδιο και στο Μεξικό - μην υπολογίζετε να τρώτε και να πίνετε τον τρόπο που κάνετε στις ΗΠΑ και να εξοικονομήσετε χρήματα. Εάν τρώτε τοπικά προϊόντα και είστε περιπετειώδης με τροφή στο δρόμο , μπορείτε να φτάσετε φτηνά. Παρόλο που, αν είστε οπαδός του Coke, βεβαιωθείτε ότι δοκιμάζετε λίγο ενώ βρίσκεστε στο Μεξικό - γίνεται με ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και όχι με ραφιναρισμένη ζάχαρη και κάνει μια τεράστια διαφορά στη γεύση.

Τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων υπάρχουν στις πόλεις, ακόμη και σε μικρές πόλεις όπως το Zihuatanejo , και κάποια πράγματα, όπως το ψωμί, είναι πολύ λιγότερο ακριβό από ό, τι σε παρόμοια καταστήματα των ΗΠΑ.

Οι τοπικοί καρποί οπουδήποτε στο Μεξικό είναι φτηνοί, αλλά συχνά ιδιαίτερα φθηνοί σε mercados (ανοιχτές στάσεις στην κοινοτική αγορά).

Ένα αβοκάντο σε μια υπαίθρια αγορά Patzcuaro είναι 3 σεντς. όπου μένω στο Κολοράντο, ένα αβοκάντο είναι $ 1,39.

Το φαγητό στο δρόμο είναι εξαιρετικά φθηνό. αποθέστε το σακίδιο σας με αγορά αγρωστωδών και λαχανικών για πρωινό ενώ παράλληλα έχετε μια καταπληκτική μαγειρική περιπέτεια για τα κύρια γεύματα.

Χρησιμοποιήστε τη Δημόσια μεταφορά για αποθήκευση

Οι εσωτερικές μεταφορές είναι φθηνές, εφόσον χρησιμοποιείτε τοπικά λεωφορεία . Είναι μόνο 40 σεντς για ένα λεωφορείο Acapulco κάτω από την κύρια λωρίδα (50 σεντς εάν είναι κλιματιζόμενος), για παράδειγμα, γεγονός που καθιστά το ταξίδι μέσα στις πόλεις εξαιρετικά φθηνό.

Τα λεωφορεία "κοτόπουλου", που ονομάζονται έτσι επειδή κατευθύνονται προς και από τις αγροτικές τοποθεσίες και μερικές φορές φιλοξενούν ένα ή δύο ζώα (αν και οι παρατηρήσεις του ζωικού κεφαλαίου δεν είναι τόσο συνηθισμένες όσο κάποιοι ταξιδιωτικοί οδηγοί θα πίστευαν), είναι φτηνές και αρκετά ασφαλείς .

Σταθείτε στο πλάι του δρόμου ή της οδού της πόλης, κοιτάζοντας την κυκλοφορία και σηκώστε ένα χέρι όταν βλέπετε ένα λεωφορείο που πλησιάζει - πιθανότατα θα τραβήξει. Μπορείτε συνήθως να κατεβείτε καλώντας τον οδηγό του λεωφορείου σε οποιοδήποτε σημείο κατά μήκος του ταξιδιού του λεωφορείου. Τα λεωφορεία συχνά εκτελούν χρονοδιάγραμμα. Ρωτήστε έναν τοπικό για συμβουλές σχετικά με το πού πηγαίνουν και πότε. Πιο μακριά από τα κέντρα πληθυσμού που παίρνετε, τα πιο απομακρυσμένα λεωφορεία θα είναι (όπως ώρες ή ημέρες), ζητήστε από κάποιον, όπως έναν μπάρμαν ή έναν υπάλληλο κατάστημα, όταν τα λεωφορεία τρέχουν στην περιοχή στην οποία είστε επικεφαλής. Τα έξοδα του θαλάμου διακυβέρνησης ποικίλλουν, αλλά υποθέτουν περίπου $ 1 ανά 10 μίλια. Διαπραγματεύεστε το επιτόκιο πριν μπείτε .

Booze Sticker Shock

Η μπύρα και το ποτό στο Μεξικό δεν είναι τόσο φθηνές όσο συνήθως υποτίθεται - περιμένετε να ξοδέψετε ένα δολάριο ή $ 1,50 για ένα μπουκάλι μπύρας σε ένα μπαρ. Τα μπουκάλια από μπουκάλια είναι περίπου 10% λιγότερα από ό, τι στις ΗΠΑ. Η μπύρα είναι ίσως τα δύο τρίτα της τιμής στις ΗΠΑ αν αγοραστεί σε ένα παντοπωλείο.

Οικονομικά καταλύματα

Εάν προσπαθείτε να ταξιδέψετε όσο το δυνατόν φθηνότερα στο Μεξικό, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στο κατάλυμά σας αρκετά εύκολα. Μπορείτε να στρατοπεδεύσετε σε ορισμένες από τις παραλίες δωρεάν, αλλά ποτέ δεν πρέπει να υποθέσετε χωρίς να ζητήσετε πρώτα έναν τοπικό εάν είναι δυνατό. Το κάμπινγκ σε μια όμορφη παραλία του Tulum με πρόσβαση σε ένα μπάνιο είναι $ 3. ένας πολύ όμορφος ξενώνας στο Κανκούν με πρωινό είναι περίπου 15 δολάρια.