Μεξικό Συχνές Ερωτήσεις

Όλα όσα θα έπρεπε ενδεχομένως να ξέρετε για τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού στο Μεξικό

Ταξιδεύοντας στο Μεξικό; Ευτυχώς, το ταξίδι στη χώρα είναι εύκολο και ασφαλές ως επί το πλείστον, οπότε δεν θα χρειαστεί να σχεδιάσετε πολλά. Αυτό το άρθρο θα πρέπει να καλύπτει οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε σχετικά με το ταξίδι σας στο Μεξικό.

Μάθετε σχετικά με τα έγγραφα που πρέπει να λάβετε πριν από την αναχώρησή σας, αν χρειάζεστε φωτογραφίες για να επισκεφθείτε το Μεξικό, όλα σχετικά με την οδήγηση στο Μεξικό, πού να μείνετε και πώς να περάσετε.

Χρειάζομαι ένα διαβατήριο για να ταξιδέψω στο Μεξικό;

Οι Αμερικανοί πολίτες χρειάζονται γενικά ένα διαβατήριο για να επιστρέψουν στις ΗΠΑ από το Μεξικό με αεροπλάνο, ξηρά ή θάλασσα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα υποκατάστατο διαβατηρίου PASS ή μια ειδική άδεια οδήγησης που είναι διαθέσιμη σε ορισμένες πολιτείες ή άλλα έγγραφα που είναι εντάξει από την αμερικανική κυβέρνηση.

Χρειάζομαι Visa στο Μεξικό και Τι είναι μια Τουριστική Κάρτα;

Δεν χρειάζεστε βίζα για να επισκεφθείτε το Μεξικό.

Οι ταξιδιώτες που μένουν στο Μεξικό για περισσότερες από 72 ώρες ή ταξιδεύουν πέρα ​​από τη "συνοριακή ζώνη" χρειάζονται όμως μια τουριστική κάρτα του Μεξικού. Μια τουριστική κάρτα του Μεξικού, που ονομάζεται επίσης FMT, είναι μια κυβερνητική φόρμα που δηλώνει ότι δηλώσατε τον σκοπό της επίσκεψής σας στο Μεξικό για τον τουρισμό. Θα πρέπει να μεταφέρεται ενώ επισκέπτεστε το Μεξικό και είναι μια απλή δήλωση της πρόθεσης σας για διακοπές στο Μεξικό για όχι περισσότερο από 180 ημέρες.

Τι πρέπει να οδηγώ στο Μεξικό; Πού μπορώ να βρω χάρτες πορείας του Μεξικού;

Θα περάσετε υπέροχα στο Μεξικό, αλλά θα πρέπει να καταλάβετε τους κανόνες οδήγησης στο Μεξικό, την ασφάλιση αυτοκινήτων του Μεξικού, τις άδειες οχημάτων του Μεξικού και πώς να διασχίσετε τα σύνορα από ή προς το Μεξικό.

Τα παρακάτω άρθρα καλύπτουν όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για την ασφαλή και επιτυχημένη οδήγηση στο Μεξικό:

Πόσα χρήματα χρειάζομαι για τον προϋπολογισμό του Μεξικού;

Σχεδιάστε 25 δολάρια την ημέρα για ταξίδια με το Μεξικό , συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και των μεταφορών εντός της χώρας, αλλά ακολουθήστε μερικούς κανόνες.

Πρώτον, υποθέστε οτιδήποτε θέλετε στις ΗΠΑ, όπως το Coke ή το McDonald's, θα κοστίσει το ίδιο και στο Μεξικό (ο Coke * είναι * φθηνότερος από ό, τι στις ΗΠΑ, αλλά μην υπολογίζετε να τρώτε και να πίνετε όπως στις ΗΠΑ και εξοικονομώντας πραγματικά χρήματα). Φάτε τα τοπικά προϊόντα και τα τρόφιμα στο δρόμο για να φτάσετε φθηνά. Η μπύρα είναι φθηνή.

Δεύτερον, πάρτε τοπικά λεωφορεία, όχι καμπίνες, και ταξιδεύετε πάνω από την ξηρά, αντί να πετάτε.

Όταν πρόκειται για καταλύματα, εξαρτάται πραγματικά από το είδος του ταξιδιού που σας ταιριάζει. Ξοδεύω συνήθως περίπου 15-20 δολάρια μια νύχτα στο Μεξικό σε ένα ωραίο, ασφαλές και καθαρό ξενώνα.

Χρειάζομαι βολές πριν ταξιδέψω στο Μεξικό;

Δεν χρειάζεται να πάρετε συγκεκριμένα εμβολιασμούς πριν επισκεφθείτε το Μεξικό. Θα μπορούσατε να δείτε το γιατρό σας εκ των προτέρων για να δείτε εάν συνιστούν κάτι συγκεκριμένο, αλλά ως επί το πλείστον, οι περισσότεροι τουρίστες δεν ενοχλούν με τίποτα.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε, ωστόσο, είναι ότι τα κουνούπια μπορεί να είναι ένας πραγματικός κίνδυνος στο Μεξικό, είτε πρόκειται για δάγκειο δάσος είτε για ζίκα. Κοιτάξτε αν η ασθένεια πέφτει ανεξέλεγκτα από εκεί που θα επισκεφθείτε και, αν ναι, πάρτε προφυλάξεις για να μην πονάρετε.

Πολλοί ταξιδιώτες ανησυχούν για τη διάρροια του ταξιδιώτη στο Μεξικό, αλλά δεν το έχω πάρει ποτέ και έχω περάσει οκτώ μήνες στη χώρα.

Σας προτείνω να τρώτε τοπικά και να κατευθυνθείτε στους πάγκους των δρόμων που είναι πολυάσχολοι - οι ντόπιοι γνωρίζουν τι είναι καλό για φαγητό και είναι εξαιρετικά σπάνιο που θα αρρωστήσετε από το να τρώτε τα ίδια πράγματα.

Πρέπει να κάνω κρατήσεις στο Μεξικό; Πού πρέπει να μείνω;

Κάνω επιφυλάξεις όταν ταξιδεύω στο Μεξικό, γιατί προτιμώ να είμαι ειλικρινής ότι θα έχω κάπου να μείνω εκείνη τη νύχτα και ότι ξέρω ότι θα είναι άνετα και ασφαλή.

Αν προτιμάτε να μην πραγματοποιήσετε εκ των προτέρων κρατήσεις όταν ταξιδεύετε, καλό θα είναι να το κάνετε στο Μεξικό. Υπάρχουν πολλοί ξενώνες, ξενοδοχεία και ξενώνες σε όλα τα μεγάλα τουριστικά σημεία και θα μπορείτε να βρείτε ένα κρεβάτι μόλις αναδύεστε και ρωτάτε για τη διαθεσιμότητα.

Όταν πρόκειται για το μέρος που θα μείνετε, θα έχετε πολλές επιλογές, που κυμαίνονται από 5 δολάρια το καλοκαίρι σε dorm δωμάτια σε ξενώνες έως 500 δολάρια το βράδυ πολυτελή ξενοδοχεία στην παραλία.

Μου αρέσει να μένω σε ιδιωτικούς ξενώνες ενώ είμαι στο Μεξικό. Συνήθως θα πληρώσω περίπου 25 δολάρια τη νύχτα και θα λάβω ένα καθαρό, άνετο δωμάτιο με γρήγορο internet και ντους με ζεστό νερό, συνήθως σε ένα κεντρικό τμήμα της πόλης.

Πρέπει να μάθω ισπανικά πριν επισκεφτώ το Μεξικό;

Μπορείτε να πάρετε μαζί με τα αγγλικά στο Μεξικό, αλλά οι ντόπιοι θα το εκτιμήσουν εάν χρησιμοποιήσετε ό, τι λίγα ισπανικά ξέρετε, οπότε φροντίστε να μάθετε μερικές λέξεις-κλειδιά πριν φτάσετε.

Αν θα ξεκινήσετε την τυπική τουριστική διαδρομή, να έχετε κατά νου ότι θα είναι πιο δύσκολο να βρείτε τους ντόπιους που μιλούν αγγλικά. Έχω περάσει έναν ολόκληρο μήνα που ζει στο Guanajuato, για παράδειγμα, και έτρεξε μόνο σε τρεις ντόπιους που μιλούσαν αγγλικά - θα είχα αγωνιστεί να τα καταφέρω στα εστιατόρια, καθώς υπήρχαν σπάνια διαθέσιμα αγγλικά μενού.

Ένα πράγμα που θα συνιστούσα είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή Μετάφραση Google πριν φύγετε. Όχι μόνο θα σας βοηθήσει να μεταφράσετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε εν κινήσει, αλλά διαθέτει επίσης μια ζωντανή μετάφραση χαρακτηριστικό που είναι εξαιρετικά χρήσιμο στα εστιατόρια. Λειτουργεί ενεργοποιώντας την κάμερα του τηλεφώνου σας και στη συνέχεια όταν το κρατάτε πάνω από οποιεσδήποτε λέξεις, το ζωντανεύει μεταφράζοντάς το στα αγγλικά για εσάς στην οθόνη.

Μερικές χρήσιμες ισπανικές φράσεις προτείνω μάθηση είναι:

Τι πρέπει να πάρω μαζί μου;

Τα στοιχεία που πρέπει να πάρετε μαζί σας στο Μεξικό εξαρτώνται από το πού θα επισκεφτείτε και πότε. Αν κάνετε καλοκαιρινό ταξίδι, μπορείτε να χωρέσετε όλα όσα χρειάζεστε σε ένα μικρό σακίδιο μεταφοράς (χρησιμοποιώ και προτείνω το Osprey Farpoint 40L). Εάν, ωστόσο, θα ταξιδέψετε στην ενδοχώρα και θα επισκεφθείτε κάποια μέρη σε υψηλό υψόμετρο (Guanajuato, Oaxaca, Puebla, San Miguel, Πόλη του Μεξικού, για παράδειγμα), θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας πολλά ζεστά ρούχα.