Ένας οδηγός για δωρεάν μεταφορά στο Λονδίνο για παιδιά

Πώς να ταξιδέψετε στο Λονδίνο δωρεάν με τα παιδιά σας

Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας, μπορούν να ταξιδέψουν δωρεάν ή να απολαύσουν μειωμένη τιμή ταξιδιού στις δημόσιες συγκοινωνίες σε όλο το Λονδίνο. Αυτό μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να κρατήσει το κόστος κάτω όταν επισκέπτονται το Λονδίνο ως οικογένεια.

Τα παιδιά άνω των 5 ετών μπορούν να ταξιδεύουν ασυνόδευτα στις μεταφορές του Λονδίνου, αλλά θα ήταν ασυνήθιστο να δούμε μικρά παιδιά να ταξιδεύουν μόνοι τους. Τα περισσότερα παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λονδίνο (κάτω των 11 ετών) συνοδεύονται από και προς το σχολείο από έναν ενήλικα (γονέα / φροντιστή).

Ελέγξτε τους χρήσιμους οδηγούς και τους χάρτες διαδρομών της TfL για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα ταξίδια με παιδιά.

Παιδιά κάτω από 5

Τα παιδιά κάτω των 5 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα ανά πάσα στιγμή στα λεωφορεία του Λονδίνου, το τραμ, τα τραμ, το Docklands Light Railway (DLR) και τα τρένα London Overground όταν συνοδεύονται από ενήλικα με έγκυρο εισιτήριο.

Παιδιά 5 έως 10 ετών

Τα παιδιά κάτω των 11 ετών μπορούν να ταξιδεύουν δωρεάν στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες DLR, Overground και TfL όταν συνοδεύονται από ενήλικες που χρησιμοποιούν το εισιτήριο καθώς ταξιδεύετε ή με έγκυρο εισιτήριο (μέχρι τέσσερα παιδιά μπορούν να ταξιδεύουν ανά ενήλικα). Εάν τα παιδιά ταξιδεύουν μόνες τους, θα χρειαστεί ένα φωτοκάρτα Zip Oyster 5-10 για να ταξιδεύουν δωρεάν.

Εάν τα παιδιά δεν έχουν έγκυρη φωτοκάρτα Oyster, πρέπει να πληρώσουν τον πλήρη ναύλο ενηλίκων στις υπηρεσίες των Εθνικών Σιδηροδρόμων .

Για να υποβάλετε αίτηση για Φωτοκάρτα Oyster 5-10, ένας γονέας ή κηδεμόνας πρέπει να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο διαδίκτυο και να συμπληρώσει ένα έντυπο για λογαριασμό του παιδιού. Θα χρειαστείτε έγχρωμη ψηφιακή φωτογραφία του παιδιού και θα χρειαστεί να πληρώσετε μια αμοιβή διαχειριστή £ 10.

Παιδιά 11 έως 15 ετών

Όλα τα παιδιά ηλικίας 11-15 ετών χρειάζονται ένα φωτοκάρτα Oyster για να ταξιδεύουν δωρεάν σε λεωφορεία και τραμ. Πρέπει επίσης να αγγίξουν / να βγάλουν (τοποθετήσουν τη φωτοκάρτα Oyster σε έναν αναγνώστη για να τεκμηριώσουν το ταξίδι) καθώς επιβιβάζονται σε ένα λεωφορείο ή στη στάση του τραμ πριν επιβιβαστούν, για να αποφευχθεί η χρέωση ποινής.

Τα άτομα ηλικίας 11-15 ετών μπορούν να ταξιδεύουν εκτός αιχμής στον σωλήνα, το DLR και το London Overground για μέγιστο ποσό £ 1,30 την ημέρα με φωτοκάρτα Oyster.

Για να υποβάλετε αίτηση για μια Φωτοκάρτα Oyster 11-15, ένας γονέας ή κηδεμόνας πρέπει να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο διαδίκτυο και να συμπληρώσει ένα έντυπο για λογαριασμό του παιδιού. Θα χρειαστείτε έγχρωμη ψηφιακή φωτογραφία του παιδιού και θα χρειαστεί να πληρώσετε μια αμοιβή διαχειριστή £ 15.

Παιδιά 16 έως 18 ετών

Τα παιδιά ηλικίας 16 έως 18 ετών που τελούν υπό καθεστώς πλήρους παρακολούθησης και ζουν σε ένα δήμο του Λονδίνου μπορούν να ταξιδεύουν δωρεάν σε λεωφορεία και τραμ με φωτοκάρτες 16+ Oyster. Άλλοι ηλικίας 16-17 ετών μπορούν να πάρουν ένα 16+ Oyster Photocard για να ταξιδέψουν στο μισό ποσοστό ενηλίκων.

Για να υποβάλετε αίτηση για Φωτοκάρτα Oyster 16+, ένας γονέας ή κηδεμόνας πρέπει να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο διαδίκτυο και να συμπληρώσει ένα έντυπο για λογαριασμό του παιδιού. Θα χρειαστείτε έγχρωμη ψηφιακή φωτογραφία του παιδιού και θα χρειαστεί να πληρώσετε μια αμοιβή διαχειριστή £ 20.

Επισκέπτες στο Λονδίνο

Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν εκ των προτέρων για φωτοκάρτες 5-10, 11-15 και 16+ για συλλογή κατά την άφιξη στο Λονδίνο. Οι επισκέπτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά ή να ζητήσουν την αποστολή της αίτησης υποψηφιότητας. Πρέπει να κάνετε αίτηση τουλάχιστον 3 εβδομάδες εκ των προτέρων ή απλά να το διευθετήσετε όταν φτάσετε σε οποιοδήποτε σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου στο Λονδίνο. Φροντίστε να φέρετε φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου. Δείτε το tfl.gov.uk/fares για περισσότερες πληροφορίες.

18+

Οι φοιτητές ηλικίας 18 ετών και άνω που παρακολουθούν μαθήματα πλήρους φοίτησης σε πανεπιστήμιο, κολλέγιο ή σχολείο θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον φορέα παροχής εκπαίδευσης για να δουν αν είναι εγγεγραμμένοι στο σχέδιο φωτοκαρτών 18+ Student Oyster.

Αυτό επιτρέπει την αγορά εισιτηρίων εποχής Travelcards και Bus Pass με 30% έκπτωση από την τιμή των ενηλίκων.