Τι να μην κάνετε στο Safari στην Αφρική

Μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε όταν βρίσκεστε στο Safari στην Αφρική

Το σαφάρι είναι εγγυημένο ότι είναι μία από τις καλύτερες διακοπές που θα έχετε ποτέ. Ένα σαφάρι είναι συναρπαστικό, εκπαιδευτικό, περιπετειώδες και μοναδικό. Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα μέγιστα από ένα σαφάρι, υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε. Ο κατάλογός μου βασίζεται στην προσωπική εμπειρία, αφού έχει την καλή τύχη να απολαύσει δεκάδες σαφάρι σε ολόκληρη την ήπειρο. Καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμμορφωθώ με κάθε σημείο της κατωτέρω λίστας, αλλά είμαι ένοχος για να ξεχάσω το # 6.

Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων εάν με βρείτε ποτέ στο όχημα σαφάρι σας, μη διστάσετε να μου πείτε να κρατώ το στόμα μου κλειστό!

  1. Εθιμοτυπία των ζώων: Μην περιμένετε να δείτε το Big Five στην πρώτη σας κίνηση παιχνιδιού, δεν επισκέπτεστε ζωολογικό κήπο. Οι οδηγοί και οι οδηγοί σας θα κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να βρείτε όλα τα ζώα που έχετε στη λίστα επιθυμιών σας, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα δείτε τα πάντα. Τα πάρκα και τα αποθέματα είναι τεράστια, τα ζώα είναι απρόβλεπτα και όλοι φορούν καμουφλάζ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει αυτό που σας ενδιαφέρει και τι έχετε δει σε προηγούμενες κινήσεις για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας. Σεβαστείτε τους συναδέλφους σας που θέλουν να σταματήσουν και να περάσουν χρόνο κοιτάζοντας τα ζώα που θέλουν να δουν. Ομοίως, μην κάνετε τον οδηγό να σταματά για κάθε impala εάν οι συνοδικοί επιβάτες σας δεν ενδιαφέρονται καθόλου. Για τα υπόλοιπα, απλά να καθίσετε και να απολαύσετε όλος ο θάμνος έχει να προσφέρει, τόσο μεγάλα όσο και μικρά. Περισσότερες συμβουλές για την επισήμανση της άγριας πανίδας.
  1. Μην καταλήγετε ως μεσημεριανό: Μη βγείτε ποτέ έξω από το αυτοκίνητό σας χωρίς να ρωτήσετε τον οδηγό / οδηγό σας εάν είναι ασφαλές να το κάνετε. Δεν θέλετε να καταλήξετε ως γεύμα. Ανεξάρτητα από το πόσο δελεαστικό μπορεί να είναι να πάρετε την τέλεια φωτογραφία σας με έναν ρινόκερο ... μην το κάνετε. Αυτό συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι η άγρια ​​φύση είναι άγρια. Αν πεθαίνετε για ένα κατούρημα, αφήστε τον οδηγό σας να μάθει και θα βρει ένα ασφαλές σημείο για να σταματήσει, ώστε να μπορείτε να τρέξετε πίσω από το όχημα και να "ελέγξετε την πίεση των ελαστικών" όπως λένε στην επιχείρηση των σαφάρι. Περιττό να πω, δεν απορρίμματα χαρτιού τουαλέτας, παρακαλώ! Περισσότερα για την παραμονή σε ασφαλή χώρο στο Safari.
  1. Το νυχτερινό τους όραμα είναι καλύτερο από το δικό σας : Μην περπατάτε γύρω από το στρατόπεδο τη νύχτα μόνοι σας, αν είναι απεριόριστο και σας ζητηθεί να μην το κάνετε από τη διοίκηση. Δεν βλέπετε τόσο καλά στο σκοτάδι όσο τα ζώα κάνουν, και θα σας εντοπίσουν πολύ πιο γρήγορα από ό, τι θα τα εντοπίσετε. Τα στρατιωτικά στρατόπεδα παρέχουν γενικά ένα σφυρίχτρο ή ένα φακό με το οποίο θα σηματοδοτούν εάν χρειάζεστε έναν φρουρό για να έρθετε και να σας συνοδεύσετε προς και από την τραπεζαρία.
  2. Απογυμνώστε αυτό το κινητό τηλέφωνο : Μην φέρετε το κινητό σας τηλέφωνο σε μια μονάδα δίσκου. Ευτυχώς, δεν είναι τόσο εύκολο να αποκτήσετε μια αξιοπρεπή σύνδεση, οπότε υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να χτυπάει κατά τη διάρκεια μιας κίνησης παιχνιδιού, αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από κάποιον που κουβεντιάζει στους φίλους ή το κείμενο, ενώ άλλοι προσπαθούν να βυθιστούν στην εμπειρία της αφρικανικής σαφάρι . Περισσότερα για: Να είστε σε επαφή ενώ βρίσκεστε στο Safari.
  3. Τα μικρά παιδιά και οι μακρινοί δίσκοι δεν είναι φίλοι : Εάν έχετε τα μικρότερα παιδιά, μην εξοικονομήσετε χρήματα μοιράζοντας ένα αυτοκίνητο με άλλους παίκτες εκτός αν ανήκουν στο πάρτι σας. Οι Safaris είναι ιδανικοί για παιδιά, αλλά οι οδηγοί είναι μακρύι και μπορούν να γίνουν αρκετά βαρετοί για τους περισσότερους νέους κάτω από την ηλικία των 10. Πάρτε το δικό σας ιδιωτικό όχημα, θα είναι καλύτερο για όλους. Για την καλύτερη εμπειρία σαφάρι με μικρά παιδιά, μείνετε σε ένα καταφύγιο που έχει πρόγραμμα εξερευνητών για παιδιά ή κάντε κράτηση για ένα σαφάρι οικογένειας. Περισσότερα για την οικογένεια Safaris στην Αφρική.
  1. Το Know-It-All : Αν έχετε προηγουμένως στο σαφάρι, μην κρατάτε το να τινάξετε άλλους με τις γνώσεις σας ή να αντικαταστήσετε τον οδηγό όταν εξηγεί τη συμπεριφορά των ζώων ή τι ψάχνετε. Μπορεί να ενοχληθεί πολύ γρήγορα. Επίσης, προσπαθήστε να μην καυχηθείτε για αυτό που έχετε δει όταν επιστρέψετε στο στρατόπεδο, ή αυτό που είδατε στο τελευταίο σαφάρι σας. Μπορείτε εύκολα να καταστρέψετε το σαφάρι για άλλους επισκέπτες και να τους κάνετε να αισθάνονται σαν να είχαν μια μικρότερη εμπειρία.
  2. Σίγαση της φωτογραφικής μηχανής! : Μην επεξεργάζεστε και διαγράφετε φωτογραφίες από τη φωτογραφική μηχανή σας για να κάνετε χώρο για περισσότερα, ενώ βρίσκεστε σε μια μονάδα δίσκου. Το σταθερό ψηφιακό ηχητικό σήμα είναι πραγματικά ενοχλητικό για τους άλλους και καταστρέφει εντελώς τους φυσικούς ήχους του Bush ειδικά όταν παίρνετε ένα βίντεο. Επεξεργαστείτε και ανακατέψτε με τις φωτογραφίες σας πίσω στο στρατόπεδο. Αν εξαντλείται το δωμάτιο και πρέπει να απαλλαγείτε από κάποιες λήψεις, σίγαση της κάμερας. Στην πραγματικότητα, σίγαση πάντα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή σας, αν μπορείτε να καταλάβετε πώς να. Περισσότερες συμβουλές σχετικά με τη λήψη φωτογραφιών στο Safari ...
  1. Η φωνή σας δεν είναι τόσο μελωδική όσο ο Μπους : Ένα σαφάρι είναι μια κοινωνική δραστηριότητα, μάλλον μοιράζεστε ένα όχημα με άλλους και πολλά στρατόπεδα ενθαρρύνουν επίσης το φαγητό. Υπάρχουν πολλά για να μιλήσετε και αρκετό χρόνο για να μιλήσετε. Αλλά σε μια διαδρομή παιχνιδιού ή σε μια βόλτα με τη φύση, προσπαθήστε να έχετε κατά νου ότι τα ζώα θα αποσπαστούν από τις φωνές σας και θα τείνουν να απομακρυνθούν όταν τα ακούν. Αν κάποιος φωτογραφίζει ένα βίντεο, μην ξεκινήσετε μια συνομιλία, μην αφήνετε να μιλήσετε, ώστε να μπορούν να αποκτήσουν κάποιο αξιοπρεπές βίντεο χωρίς να θολώνουν οι ανθρώπινοι θόρυβοι.
  2. Η Τέχνη της Δίνοντας : Μην φέρετε γλυκά για παιδιά ή δώρα για ανθρώπους (εκτός αν τα γνωρίζετε προσωπικά). Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε και μια δωρεά μετρητών στο σωστό μέρος πηγαίνει πολύ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Διαβάστε περισσότερα για: Την υπεύθυνη παρουσίαση ως επισκέπτη στην Αφρική .
  3. Αναρρίχηση : Μην ξεχάσετε να ανατρέπετε τους οδηγούς, τους οδηγούς και το προσωπικό του κατασκηνώτη ενώ βρίσκεστε σε σαφάρι. Συμβουλές αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό του μισθού του προσωπικού, ζητήστε από τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για οδηγίες σχετικά με το πόσο συμβουλές πριν πάτε. Περισσότερες συμβουλές σχετικά με την απόρριψη.
  4. Πόσα τσέπες χρειάζεστε πραγματικά; : Μην τρελάσετε την αγορά σούπερ ακριβά σαφάρι εργαλείων, αλλά φοράτε άνετα βαμβακερά ρούχα που δεν σας πειράζει να πάρει σκονισμένο και που δεν είναι πολύ έντονο χρώμα. Επίπεδο επάνω, ο καιρός θα πάει γρήγορα από κρύο σε ζεστό και πάλι. Το Khaki είναι καλό χρώμα, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. Περισσότερα για: Συσκευασία για ένα Safari .
  5. Αφήστε το νιπτήρα κουζίνας στο σπίτι : Μην συσκευάζετε πολλά ρούχα, βιβλία και είδη προσωπικής υγιεινής, επειδή πολλές από τις πτήσεις εντός και εκτός των καταυλισμών σαφάρι έχουν πολύ αυστηρά όρια βάρους αποσκευών. Περισσότερα για: Συσκευασία για ένα Safari .
  6. Αποφύγετε την ελονοσία : Μην ξεχάσετε να πάρετε προφύλαξη από την ελονοσία ενώ βρίσκεστε σε σαφάρι, υπάρχουν μόνο μερικοί προορισμοί σαφάρι (στη Νότια Αφρική ) που είναι απαλλαγμένοι από ελονοσία. Περισσότερα για την αποφυγή της ελονοσίας .