Πού βρίσκεται η Ουάσιγκτον;

Μάθετε για τη Γεωγραφία, τη Γεωλογία και το Κλίμα της Επαρχίας της Κολούμπια

Η Ουάσιγκτον DC βρίσκεται στην περιοχή του Μεσαίο Ατλαντικού της Ανατολικής Ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών μεταξύ Maryland και Virginia. Η πρωτεύουσα του έθνους είναι περίπου 40 μίλια νότια της Βαλτιμόρης, 30 μίλια δυτικά της Αννάπολης και του κόλπου Chesapeake και 108 μίλια βόρεια του Ρίτσμοντ. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις γεωγραφικές τοποθεσίες των πόλεων και των πόλεων που περιβάλλουν την Ουάσιγκτον DC, δείτε έναν οδηγό για την οδήγηση των χρόνων και αποστάσεων γύρω από την περιοχή του Μεσαίο Ατλαντικού.

Η πόλη της Ουάσιγκτον ιδρύθηκε το 1791 για να χρησιμεύσει ως αμερικανική πρωτεύουσα υπό τη δικαιοδοσία του Κογκρέσου. Ιδρύθηκε ως ομοσπονδιακή πόλη και δεν είναι κράτος ή τμήμα άλλου κράτους. Η πόλη έχει 68 τετραγωνικά μίλια και έχει τη δική της κυβέρνηση για να θεσπίσει και να επιβάλει τους τοπικούς νόμους. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιβλέπει τις δραστηριότητές της. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε την κυβερνητική κυβέρνηση 101 - Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για αξιωματούχους DC, νόμους, πρακτορεία και άλλα.

Γεωγραφία, Γεωλογία και Κλίμα

Η Ουάσιγκτον DC είναι σχετικά επίπεδη και βρίσκεται σε ύψος 410 ποδιών πάνω από τη στάθμη της θάλασσας στο υψηλότερο σημείο της και στο επίπεδο της θάλασσας στο χαμηλότερο σημείο της. Τα φυσικά χαρακτηριστικά της πόλης είναι παρόμοια με τη φυσική γεωγραφία του Μέριλαντ. Τρία σώματα νερού που διασχίζουν το DC: ο ποταμός Potomac , ο ποταμός Anacostia και ο Rock Creek . Το DC βρίσκεται στην υγρή υποτροπική κλιματική ζώνη και έχει τέσσερις ξεχωριστές εποχές. Το κλίμα της είναι χαρακτηριστικό του Νότου.

Η ζώνη ανθεκτικότητας των φυτών USDA είναι 8α κοντά στο κέντρο της πόλης και η ζώνη 7b σε όλη την υπόλοιπη πόλη. Διαβάστε περισσότερα για τον καιρό και τους μηνιαίους δείκτες θερμοκρασίας της Ουάσιγκτον DC.

Η Ουάσιγκτον DC χωρίζεται σε τέσσερα τεταρτημόρια: NW, NE, SW και SE, με τους αριθμούς των δρόμων γύρω από το κτήριο του Καπιτώπου των ΗΠΑ . Οι αριθμημένες οδούς αυξάνονται σε αριθμό καθώς περνούν ανατολικά και δυτικά από τις οδούς του Βορρά και του Νότου Capitol.

Οι γραμματοσειρές αυξάνονται αλφαβητικά καθώς τρέχουν βόρεια και νότια από το National Mall και την East Capitol Street. Τα τέσσερα τεταρτημόρια δεν είναι ίσα σε μέγεθος.

Περισσότερα για την Washington DC Αξιοθέατα