Άμστερνταμ - Πράγματα που πρέπει να κάνετε με μια μέρα στο λιμάνι

Η ολλανδική πόλη είναι περισσότερο από την περιοχή του κόκκινου φωτός

Το Άμστερνταμ είναι μια πόλη αντιφάσεων. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης μοιάζει με πόλη του 17ου αιώνα, αλλά το Αμστερνταμ είναι προοδευτικό και ανοικτό, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Μια μέρα δεν είναι αρκετά μεγάλη για να εξερευνήσετε τα 70 νησιά, 60 μίλια καναλιών, 1000 γέφυρες και τη μεγαλύτερη παλιά πόλη στην Ευρώπη. Ωστόσο, οι περισσότερες γραμμές κρουαζιέρας προσφέρονται μόνο στο Άμστερνταμ για την ημέρα, αφήνοντας τους επιβάτες να θέλουν περισσότερα καθώς το πλοίο πετάει. Άλλοι χρησιμοποιούν το Άμστερνταμ ως σημείο επιβίβασης και οι ποτάμιες κρουαζιέρες στον ποταμό Ρήνο ή στις κρουαζιέρες της τουλίπας την άνοιξη περιλαμβάνουν το χρόνο στο Άμστερνταμ.

Εάν η κρουαζιέρα σας επιβιβάζεται ή αποβιβάζεται στο Άμστερνταμ, μπορείτε να επεκτείνετε τις διακοπές σας και να χρησιμοποιήσετε το χρόνο για να εξερευνήσετε την πόλη και τη γύρω εξοχή.

Αν έχετε μόνο μία ημέρα ή δύο στο Άμστερνταμ, μπορείτε να δείτε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα. Μη νιώθετε ότι πρέπει να τα κάνετε όλα - επιλέξτε αυτά που σας απευθύνονται, ή αφήστε τον καιρό να σας καθοδηγήσει.

Πάρτε μια περιήγηση στο Άμστερνταμ Highlights.

Τα περισσότερα θαλάσσια και ποτάμια κρουαζιερόπλοια θα σας προσφέρουν μια εξάμηνη ή ολοήμερη εκδρομή που θα σας δώσει την ευκαιρία να πάρετε μια αίσθηση της πόλης και να δείτε μερικές από τις γέφυρες, τα κανάλια και την αρχιτεκτονική. Οι περιηγήσεις περιλαμβάνουν συνήθως μια βόλτα με λεωφορείο γύρω από την πόλη, μια βόλτα με κανάλι και είσοδο στο Rijksmuseum. Μια περιήγηση στο σπίτι της Άννας Φρανκ δεν περιλαμβάνεται σε αυτές τις εκδρομές.

Επισκεφθείτε ένα μουσείο (ή πολλά).

Το Άμστερνταμ διαθέτει μουσεία για όλα τα γούστα. Πολλά από αυτά βρίσκονται σε μια μεγάλη περιοχή πάρκων σε απόσταση αναπνοής.

Το Rijksmuseum είναι το εθνικό μουσείο των Κάτω Χωρών. Με περίπου 200 δωμάτια, θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε την ημέρα εδώ. Αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος και θέλετε να δείτε πολλά από τα πιο διάσημα έργα του Rembrandt, όπως το Night Watch , μεταβείτε στην Gallery of Honor στον επάνω όροφο του κεντρικού κτιρίου. Σε άλλα μέρη του Rijksmuseum υπάρχουν εκθέματα αρχιτεκτονικής και αρχαιοτήτων.

Υπάρχει επίσης μια μεγάλη συλλογή κούκλα.

Το Μουσείο Vincent van Gogh περιλαμβάνει 200 ​​από τις ζωγραφιές του (δωρεές του αδελφού Theo του Van Gogh) και 500 σχέδια καθώς και έργα άλλων γνωστών καλλιτεχνών του 19ου αιώνα. Βρίσκεται κοντά στο Rijksmuseum.

Δίπλα στο μουσείο van Gogh, το μουσείο σύγχρονης τέχνης Stedelijk γεμίζει με διασκεδαστικά έργα από μοντέρνους σύγχρονους καλλιτέχνες. Απεικονίζονται σημαντικές κινήσεις του περασμένου αιώνα, όπως ο μοντερνισμός, η ποπ τέχνη, η ζωγραφική της δράσης και ο νεορεαλισμός.

Το Ολλανδικό Μουσείο Αντίστασης (Verzetsmuseum), απέναντι από το ζωολογικό κήπο, παρουσιάζει τις ολλανδικές αντιδράσεις στις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Τα κινηματογραφικά κλιπ προπαγάνδας και οι ιστορίες των προσπαθειών για την απόκρυψη τοπικών Εβραίων από τους Γερμανούς φέρνουν στη ζωή τους τρόπους ζωής σε μια κατεχόμενη πόλη. Είναι ενδιαφέρον το μουσείο επίσης κοντά στην τοποθεσία του πρώην θεάτρου του Schouwburg, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως χώρος κράτησης για τους Εβραίους που περιμένουν τη μεταφορά τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το θέατρο είναι πλέον μνημείο. Για να πάρετε μια αίσθηση για την κατεχόμενη Ολλανδία, μπορεί να θέλετε να νοικιάσετε και να παρακολουθήσετε την ταινία "στρατιώτης του πορτοκαλί" πριν φύγετε από το σπίτι.

Μπορεί να είναι περίεργο να ακούσετε ότι το Άμστερνταμ φιλοξενεί ένα μεγάλο Μουσείο των Τροπικών (Tropenmuseum).

Αν θυμάστε ότι οι εξερευνητές των Κάτω Χωρών ταξίδεψαν στην Ινδονησία και τις Δυτικές Ινδίες. Η αρχιτεκτονική του μουσείου είναι ενδιαφέρουσα και έχει απεικονίσει την απεικόνιση της ζωής στους τροπικούς. Υπάρχει επίσης ένα μεγάλο παιδικό μουσείο στον επάνω όροφο, αλλά οι ενήλικες μπορούν να επισκεφθούν μόνο εάν συνοδεύονται από παιδί!

Όσοι ενδιαφέρονται για την αρχιτεκτονική ή για τον ολλανδικό πολιτισμό στις αρχές του 20ου αιώνα θα απολαύσουν το
Μουσείο Het Schip. Ο Michel de Klerk σχεδίασε αυτό το κτίριο διαμερισμάτων στο στυλ αρχιτεκτονικής του Άμστερνταμ για την εργατική τάξη και έχει πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης μιας κατοικίας που μοιάζει να μην έχει αλλάξει από τη δεκαετία του 1920, και ένα ταχυδρομείο.

Ψάχνετε για κάτι διαφορετικό; Τι συμβαίνει με ένα μουσείο sex; Το Άμστερνταμ διαθέτει δύο μουσείων σεξ, ένα στην περιοχή Red Light District και το άλλο ένα μπλοκ από τον κεντρικό σταθμό του Damrak.

Δεν το επισκέφτηκα (αν και περπατήθηκα από αυτό στο Damrak).

Κάντε μια βόλτα στα κανάλια του Άμστερνταμ.

Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να δείτε την πόλη, ειδικά αν βρέχει και δεν θέλετε να περπατήσετε! Οι περιηγήσεις στο Canal-Boat εγκαταλείπουν συνεχώς από αρκετές αποβάθρες γύρω από την πόλη για μία ώρα εισαγωγή στο Άμστερνταμ.

Page 2>> Περισσότερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Άμστερνταμ>>

Επισκεφθείτε το σπίτι της Anne Frank .

Για πολλούς επισκέπτες στο Άμστερνταμ, αυτό είναι ένα "πρέπει να κάνουμε". Ωστόσο, πρέπει να χρονομετρήσετε την επίσκεψή σας σωστά, ή θα περάσετε περισσότερο χρόνο περιμένοντας στη γραμμή από ό, τι στο σπίτι! Θα χρειαστεί να επισκεφθείτε μόνοι σας, επειδή το σπίτι είναι τόσο μικρό που κανένας από τους κόμβους της ακτογραμμής δεν έχει προγραμματιστεί από οποιαδήποτε από τις γραμμές κρουαζιέρας και δεν επιτρέπονται ομάδες περιοδείας.

Αγοράστε τα εισιτήριά σας online πριν πάτε και δεν θα πρέπει να σταθείτε στη γραμμή.

Αποφύγετε τα πλήθη και πηγαίνετε νωρίς ή αποφύγετε τα πλήθη και πηγαίνετε μετά το δείπνο (εκτός αν το πλοίο σας ταξιδεύει). Από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο, το μουσείο είναι ανοιχτό από τις 9:00 π.μ. έως τις 9:00 μ.μ. Το υπόλοιπο της χρονιάς κλείνει στις 5:00 μ.μ. Αυτό το μικροσκοπικό σπίτι είναι ένα από τα πιο επισκέφθηκε στον κόσμο. Κάθε φορά που σκέφτομαι την ιστορία της Άννας Φρανκ και της οικογένειάς της, κρύβοντας στη μικροσκοπική σοφίτα για δύο χρόνια πριν τη σύλληψή τους, πάντα φέρνει δάκρυα στα μάτια μου. Βλέποντας ότι ο μικρός χώρος και η ανάγνωση σχετικά με τις διώξεις των Εβραίων στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια του πολέμου θα μετακινηθούν σε κανέναν.

Περπατήστε στην πόλη του Άμστερνταμ.

Το περπάτημα είναι μία από τις αγαπημένες μου δραστηριότητες και μου αρέσει να εξερευνούμε την πόλη και τη χώρα. Τα πλοία αποβάθονται κοντά στον κεντρικό σταθμό, ώστε να μπορείτε να περπατήσετε εκεί για να ξεκινήσετε την περιπλάνησή σας. Μπορείτε είτε να περπατήσετε ή να μεταβείτε στην πίσω πόρτα του κεντρικού σταθμού και να βγείτε στο Damrak, έναν από τους κεντρικούς δρόμους του Άμστερνταμ. Το Damrak είναι πάντα γεμάτο με επισκέπτες και μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος του δρόμου προς την πλατεία Dam, το κέντρο της πόλης.

Αυτή η πλατεία ήταν όπου το αρχικό φράγμα χτίστηκε στον ποταμό Άμστελ. Ανατολικά της πλατείας Dam είναι το Red Light District. Παρόλο που δεν θα συνιστούσα να περιπλανηθώ σ 'αυτή την περιοχή μετά από το σκοτάδι, φαίνεται πάντα απόλυτα ασφαλής κατά τη διάρκεια της ημέρας ή νωρίς το βράδυ. Σιγουρευτείτε επίσης ότι κάνετε βόλτες πάνω και κάτω στα στενά δρομάκια και κοιτάξτε την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και τα κανάλια.

Απολαύστε την εμπειρία Heineken

Αν ψάχνετε για διασκέδαση, αυτή η διαδραστική περιήγηση και το μουσείο μπύρας το έχει. Το ζυθοποιείο Heineken ήταν πολύ διασκεδαστικό. Έχουμε μάθει πολλά για την παραγωγή μπύρας και είχαμε επίσης την "εμπειρία Heineken", η οποία ήταν λίγο σαν μια περιοδεία της Disney World. Στέκεστε σε αυτό το δωμάτιο και παρακολουθήστε μια ταινία για τη διαδικασία παραγωγής μπύρας. Κατά μήκος της διαδρομής σας, θα έχετε τίναξε, υγρό, και θα έχετε φυσαλίδες παντού. (Σας κάνουν να τοποθετήσετε τις κάμερές σας πριν ξεκινήσετε την "ποδηλασία".) Δεν πηγαίνετε στην πραγματικότητα οπουδήποτε, αλλά θα κάνατε αρκετή κίνηση.

Στο τέλος της περιοδείας, θα μάθετε πώς να ρίχνετε μπύρα (2 δάχτυλα αφρού στην κορυφή για να κρατήσετε το οξυγόνο έξω) και να πάρετε ένα μικρό ποτήρι. Στη συνέχεια πηγαίνετε στην παμπ όπου θα πάρετε ένα μεγάλο. Είναι τόσο διασκεδαστικό όσο και εκπαιδευτικό.

Επισκεφθείτε ένα ολλανδικό αγρόκτημα

Εάν βρίσκεστε στο Άμστερνταμ, στα τέλη Δεκεμβρίου και το Μάιο, ίσως θελήσετε να επισκεφτείτε ένα αγρόκτημα τουλίπας για να δείτε πώς καλλιεργούνται οι τουλίπες, συγκομίζονται και μεταφέρονται στην αγορά. Αυτή είναι μια σύντομη περιήγηση μιας ώρας, αλλά είναι πραγματικά συναρπαστικό να δούμε πώς είναι η μηχανοκίνητη εκμετάλλευση αυτής της οικογένειας.

Πάρτε μια μεγάλη εκδρομή της Ολλανδίας και δείτε μερικές από τις υπόλοιπες Κάτω Χώρες.

Πολλά κρουαζιερόπλοια επισκέφθηκαν το Άμστερνταμ και θέλουν να δουν την υπόλοιπη Ολλανδία. Τα περισσότερα ωκεάνια κρουαζιερόπλοια προσφέρουν ένα Grand Holland Tour, το οποίο διαθέτει μια διαδρομή μέσα στην ύπαιθρο και επισκέπτεται τη Χάγη και το Delft.

Δεδομένου ότι η Χάγη είναι η έδρα της χώρας και η έδρα της βασιλικής οικογένειας, θα δείτε το Βασιλικό Παλάτι, τα Σπίτια του Κοινοβουλίου και το Παλάτι Ειρήνης. Το Delft είναι το σπίτι εκείνης της θαυμάσιας μπλε και λευκής κεραμικής. Αυτή η περιοδεία διαρκεί όλη την ημέρα και συνήθως περιλαμβάνει γεύμα. Σημειώστε ότι δεν θα δείτε κανένα από το Άμστερνταμ αν επιλέξετε αυτή την ακτοπλοϊκή εκδρομή.

Εκείνοι που ταξιδεύουν με ποδήλατο στις τουλίπες θα δουν περισσότερο την ύπαιθρο, τις μικρές πόλεις, τις τουλίπες και τους ανεμόμυλους, όπως και εγώ έκανα από την Viking Europe και την AmaLegro .