Ταξίδια και εκδρομές βόρειας ημέρας έξω από το Άμστερνταμ

Ενώ το Άμστερνταμ είναι σίγουρα η πιο επισκέψιμη πόλη στη Βόρεια Ολλανδία, δεν είναι ο μόνος προορισμός που αξίζει την προσοχή των τουριστών. Η επαρχία της Βόρειας Ολλανδίας είναι γεμάτη ιστορία και πολιτισμός και ακόμη και επισκέπτες που ταξιδεύουν σε κοντινή απόσταση από το κέντρο του Άμστερνταμ θα ανταμείβονται ευρέως με νέα αξιοθέατα που δεν μπορούν να βρεθούν στην πρωτεύουσα - από τις ολλανδικές παραδόσεις που είναι ενσωματωμένες στο Zaanse Schans, στους αστικούς, εκλεπτυσμένους δρόμους της πρωτεύουσας του Haarlem, στην ξεχωριστή νησιωτική κοινότητα του Marken.

Zaanse Schans, Oasis της παλαιάς ολλανδικής παράδοσης

Χρόνου-πιεσμένοι τουρίστες και άλλοι που θέλουν να αποσπάσουν το πιο ολλανδικό πολιτισμό στο μικρότερο χρόνο δεν πρέπει να χάσετε Zaanse Schans , στην πόλη Zaandam, βόρεια του Άμστερνταμ. Οι παραδοσιακές ολλανδικές τέχνες και χειροτεχνίες, σπάνια ασκούμενες στις αστικοποιημένες δυτικές Κάτω Χώρες (το λεγόμενο Randstad), ζωντανεύουν στο Zaanse Schans: εν μέσω της παραδοσιακής ξύλινης αρχιτεκτονικής του Zaanstreek, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ένα τυροκομείο με κλασικά ολλανδικά τυριά. ένα ξύλινο εργαστήριο παπουτσιών που βγάζει τα εικονικά υποδήματα. μια δωδεκάδα ανεμόμυλων, από ένα πριονιστήριο μέχρι ένα μύλο με μουστάρδα. έναν καμπαναριό, έναν αντιπρόσωπο αντίκες, έναν αρτοποιό ... και το σπίτι διακοπών του Τζάρου Πέτρου του Μεγάλου.

Χάρλεμ, πρωτεύουσα της Βόρειας Ολλανδίας

Στην πρωτιά, η επαρχιακή πρωτεύουσα Haarlem είναι σαν μια έκδοση μικρότερης κλίμακας του Άμστερνταμ, αλλά αυτή η πόλη της Βόρειας Ολλανδίας έχει δικό της χαρακτήρα και γοητεία. Η πλατεία της αγοράς, η πλατεία Grote Markt , είναι η αδιαμφισβήτητη καρδιά της πόλης, στεφανωμένη με το περίφημο Grote Kerk (Μεγάλη Εκκλησία) και περιτριγυρισμένη από δρόμους γεμάτους ανεξάρτητα (και όχι τόσο ανεξάρτητα) καταστήματα, υπέροχα εστιατόρια και μερικά από τα καλύτερα μουσεία της χώρας - όπως το Μουσείο Frans Hals, αφιερωμένο στον Ολλανδό Δάσκαλο που γεννήθηκε στο Χάρλεμ και το Μουσείο Teylers, το παλαιότερο μουσείο της χώρας.

Περάστε ένα χαλαρό απόγευμα το Σάββατο σε μια βόλτα από τους δρόμους και τα hofjes (εσωτερικά γήπεδα) με ένα κορμί της εθιστικής, μανιωδών γαλλικών πατάτες του Haerlemsche Vlaamse ( Spekstraat 3 ).

Alkmaar, την αγορά τυριού του 16ου αιώνα και πολλά άλλα

Το Alkmaar είναι στις Κάτω Χώρες αυτό που το Wisconsin είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες - το εθνικό τυρί κεφαλαίου (ένα καθεστώς που μοιράζεται με την Gouda , το σπίτι του ομώνυμου τυριού).

Οι τουρίστες μπορούν να πραγματοποιήσουν μια ανανέωση της παραδοσιακής τυροκομικής αγοράς που έχει περάσει τουλάχιστον από τα τέλη του 16ου αιώνα, ή πάπια στο Μουσείο Ολλανδικών Τυριών (Kaasmuseum, Waagplein 2 ). Όταν το τυρί έχει εξαντλήσει την έκκλησή του, οι επισκέπτες μπορούν να ελέγξουν την αστική αρχιτεκτονική της πόλης, όπως το δικό της Grote Kerk (Μεγάλη Εκκλησία, Koorstraat 2 ). το Εθνικό Μουσείο Μπύρας Boom ( Houttil 1 )? και ένα από τα τρία παγκόσμια μουσεία Beatles, το Μουσείο Beatles Alkmaar ( Noorderkade 130 ).

Marken & Volendam: νησιωτικές κοινωνίες, ατομικές κουλτούρες

Οι κλασικοί τουριστικοί προορισμοί του Marken και του Volendam έχουν διπλό ισχυρισμό για τη φήμη: εδώ και αιώνες, οι πολιτισμοί τους ήταν απλοί από εξωτερικές επιρροές. Ο Μάρκεν, κάποτε ένα νησί στο IJsselmeer, απομονώθηκε από τις Κάτω Χώρες μέχρι τη δεκαετία του 1950, όταν το κλείσιμο ενός πύργου το ένωσε με την υπόλοιπη χώρα. Το Volendam, μια πόλη στο Zuiderzee, ήταν μόνο ένα "νησί" με αυστηρά πολιτιστική έννοια, με μια νησιωτική λαϊκή παράδοση που εξελίχθηκε ξεχωριστά από την επικρατούσα Ολλανδία. Και οι δύο ήταν τουριστικές κλήσεις για πάνω από έναν αιώνα χάρη στις διαφορετικές κουλτούρες τους - εμφανείς στο παραδοσιακό φόρεμα και τις ειδικές διαλέκτους τους - και στις ρομαντικές ατμόσφαιρές τους σε μικρές πόλεις.

Amstelveen - Τέχνες & Πολιτισμός Μόνο μια βόλτα με λεωφορείο από την πρωτεύουσα

Ένα από τα πλησιέστερα ημερήσια ταξίδια από το Άμστερνταμ είναι επίσης ένα από τα πιο εύκολο να παραβλέψουμε: το πραγματικό προάστιο του Amstelveen απέχει μόνο τα τρία τέταρτα της ώρας από το κέντρο του Άμστερνταμ, αλλά διαθέτει πληθώρα πολιτιστικών και φυσικών αξιοθέατων που δεν μπορούν να βρεθούν την ίδια την πόλη. Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Cobra, αφιερωμένο στο βραχύβιο αλλά σπερματικό κίνημα τέχνης Cobra της δεκαετίας του 1940 και του '50, είναι ένα από τα πιο καλά σεβαστά μουσειακά μουσεία τέχνης, ενώ μια ζωντανή ιαπωνική κοινότητα εξασφαλίζει ότι οι επισκέπτες του Amstelveen είναι καλά- σε κλασικά πιάτα από αυτό το γαστρονομικό εργοστάσιο. Οι λάτρεις της φύσης και των ζώων θα βρουν πολλά για να αγαπήσουν τα πάρκα του Amstelveen και τα αγροκτήματα που είναι προσβάσιμα από το κοινό.

Συνδέστε τα σημεία της γραμμής άμυνας του Άμστερνταμ

Διαδώστε πάνω από 443 πόδια.

(135 χλμ.), Σε ακτίνα 49 χλμ. (15 χλμ.) Από την πόλη, η αμυντική γραμμή του Άμστερνταμ περιλαμβάνει μια οδό γης που θα μπορούσε να πλημμυρίσει για να σχηματίσει μια αμυντική τάφρο γύρω από την πρωτεύουσα. Τα 45 φρούρια που σηματοδότησαν τη στρατιωτική γραμμή, αλλά μερικά από αυτά - κυρίως στις πόλεις Weesp και Muiden της Βόρειας Ολλανδίας, καθώς και στο νησί Pampus - είναι πλέον πολυάριθμα τουριστικά αξιοθέατα, ιδανικά για ημερήσιες εκδρομές με τους φίλους της οικογένειας ή της φιλικής ιστορίας.