Οδηγός για Cahors στην κοιλάδα Lot

Cahors, η Γαλλία είναι μια μεσαιωνική πόλη στην ένδοξη κοιλάδα Lot

Τοποθετημένο σε μια στρογγυλή γωνιά του ποταμού Λωτ, το Cahors είναι μια όμορφη μεσαιωνική πόλη σχεδόν εξ ολοκλήρου περιτριγυρισμένη από νερό. Στην καρδιά του κρασιού, το πιο αξιομνημόνευτο ορόσημο της πόλης είναι η γέφυρα Valenturen, τα κοντινά προμαχώνα και ο καθεδρικός ναός.

Η κύρια οδός της πόλης, Boulevard Léon Gambetta, είναι ευχάριστη για μια βόλτα, όπως και η μεσαιωνική γειτονιά ακριβώς στα ανατολικά του δρόμου.

Το Cahors κάνει μια μεγάλη στάση, αν είστε σε μια κρουαζιέρα με φορτηγίδα στη διαδρομή μέσω Gascony .

Cahors και μια συμφωνία με τον διάβολο

Χρειάστηκαν επτά δεκαετίες στη δεκαετία του 1300 για να χτιστεί η γέφυρα του Βαλέντρε. Ο θρύλος λέει ότι ο οικοδόμος έκανε σύμφωνο με τον διάβολο για να βοηθήσει στην ολοκλήρωση της γέφυρας.

Στο τέλος του έργου, ο οικοδόμος προσπάθησε να επιστρέψει στο σύμφωνο αρνούμενος να τοποθετήσει την τελευταία πέτρα στη γέφυρα. Κατά τη δεκαετία του 1800, κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης της γέφυρας, προστέθηκε μια σκάλισμα από έναν διάβολο στην κορυφή ενός από τους τρεις πύργους.

Η γέφυρα είναι δραματική με τους τρεις τεράστιους πύργους της, οι οποίοι είχαν θύρες και πύλες να κλείσουν ενάντια στον εχθρό.

Cahors Ιστορία και Γεωγραφία

Το Cahors γνώρισε την ακμή του τον 13ο αιώνα, όταν οι τραπεζίτες και ο διεθνής έμπορος κατέβηκαν στην πόλη, μετατρέποντάς την σε κέντρο της οικονομικής δραστηριότητας της Ευρώπης. Ο Πάπας Ιωάννης ΧΧΙΙ γεννήθηκε εδώ και ίδρυσε το παλαιό Πανεπιστήμιο Cahors το 1500.

Οι προμαχώνες της πόλης ενισχύθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1300 και χτίστηκε το πιο διάσημο ορόσημο της πόλης - η Γέφυρα του Βαλεντίνου.

Το Cahors ήταν μια από τις στάσεις των περίφημων διαδρομών πεζοπορίας στο Σεντ Τζέιμς της Ισπανίας .

Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, πολλά από τα βασικά κτίσματα της πόλης χτίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου του δημαρχείου, του θεάτρου, των δικαστηρίων και της βιβλιοθήκης. Η κύρια οδός, η λεωφόρος Gambetta, εξελίχθηκε σε έναν πολυσύχναστο δρόμο με την αγορά της πόλης δύο φορές την εβδομάδα.

Ενδιαφέρουσες ιστορίες Cahors: Αν και θα βρείτε μια λεωφόρο Gambetta σε σχεδόν κάθε γαλλική πόλη, το Cahors έχει την καλύτερη αξίωση να χρησιμοποιήσει το όνομα. Ο δημοφιλής γάλλος ηγέτης Léon Gambetta (1838-1882) γεννήθηκε εδώ. Μπορείτε να βρείτε ένα άγαλμα του Gambetta στο Place François Mitterrand.

Να φτάσετε στο Cahors

Τα κοντινότερα μεγάλα αεροδρόμια βρίσκονται στην Τουλούζη και στο Rodez , τα οποία και τα δύο έχουν σιδηροδρομικές συνδέσεις με το Cahors. Εναλλακτικά, μπορείτε να πετάξετε στο Παρίσι και να πάρετε το τρένο (πέντε ώρες την ημέρα, επτά ώρες τη νύχτα) στο Cahors.

Το γαλλικό σιδηροδρομικό σύστημα επισκέπτεται μερικά από τα μεγαλύτερα χωριά. Ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο είναι το καλύτερο στοίχημα για να εξερευνήσετε αυτήν την περιοχή. Ακόμα κι αν σχεδιάζετε να μείνετε στο Cahors όλη την ώρα, ίσως να θέλετε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για μια ημέρα για να επισκεφθείτε αμπελώνες της περιοχής.

Κατά την επίσκεψή σας στο Cahors, είναι καλύτερο να σταθμεύσετε στο κέντρο της πόλης και να περπατήσετε στα περισσότερα αξιοθέατα που βρίσκονται σε μια συμπαγή περιοχή που εκτοξεύεται από τον κεντρικό δρόμο μέσα από την πόλη.

Αξιοθέατα στο Cahors

Πού να μείνετε στο Cahors

Περισσότερα Αξιοθέατα στην κοιλάδα του Lot

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τουριστικό χώρο Midi-Pyrenees.

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans