Τελευταίες Χειμερινές διακοπές σας στο Κολοράντο

Εάν σχεδιάζετε χειμερινές διακοπές, κατευθυνθείτε προς τα Βραχώδη Όρη. Το Κολοράντο είναι ο νούμερο ένα προορισμός σκι στη Βόρεια Αμερική και για καλό λόγο. Το κράτος διαθέτει μερικά από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα του κόσμου. Για να μην αναφέρουμε τον μπλε ουρανό σχεδόν κάθε μέρα του έτους. Ναι ... ακόμη και όταν το έδαφος είναι καλυμμένο σε σκόνη.

Το Κολοράντο φιλοξενεί 27 διαφορετικά θέρετρα σκι και σνόουμπορντ, το καθένα λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα.

Μπορείτε να βρείτε μονοπάτια για αρχάριους σε επαγγελματίες, για οικογένειες ή για σόλο. Το κράτος προσφέρει μεγάλα, διάσημα θέρετρα και επίσης πολλά λιγότερο γνωστά κρυμμένα πετράδια. Και όταν χρειάζεστε ένα διάλειμμα από τις πλαγιές, υπάρχει αρκετή περισσότερη υπαίθρια χειμερινή περιπέτεια, με σωλήνες, παγοδρομία και χιονοπέδιλα.

Πότε να πάτε

Η εποχή σκι του Κολοράντο είναι μακρύτερη από οπουδήποτε αλλού στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως λόγω του μεγάλου υψομέτρου ορισμένων βουνών σκι. (Και οι μηχανές χιονιού δεν βλάπτουν).

Το κράτος έχει υψηλότερα χιονοδρομικά κέντρα από οπουδήποτε αλλού στο έθνος, πράγμα που σημαίνει απίστευτο χιόνι και απόψεις που ταιριάζουν. Για τους σκληρούς σκιέρ, αυτό σημαίνει επίσης μερικές από τις πιο δύσκολες διαδρομές στον κόσμο, καθώς και πιο κάθετα πόδια από οπουδήποτε αλλού. Ορισμένες ζώνες σκι υπερβαίνουν σχεδόν τα 14.000 άτομα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.

Δεν υπάρχει καμία σύγκριση.

Οι πρώτοι λόφοι που ανοίγουν - όχι μόνο στην πολιτεία, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα - είναι συνήθως η περιοχή Loveland Ski Area και η λεκάνη Arapahoe (και οι δύο ξεκινούν από περίπου 11.000 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας).

Μπορείτε μερικές φορές να χτυπήσετε αυτές τις πλαγιές πριν από το Halloween, στα μέσα Οκτωβρίου. Πηγαίνετε στο σκι στο κοστούμι αποκριών σας, αν τολμάτε.

Αυτά τα θέρετρα υψηλού υψομέτρου παραμένουν ανοιχτά πολύ περισσότερο από κάθε άλλο. Το A-Basin είναι πάντα ανοιχτό μέσα στο Μάιο και μερικές φορές σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον Ιούλιο - έχει ακόμη ένα πάρτι σαν παρκινγκ που λέγεται με αγάπη "η παραλία". Μπορείτε να ακούτε συχνά ζωντανή μουσική και προπαραστάσεις εδώ, ακόμα και πριν μπείτε σκι.

Υπάρχουν μόνο μερικοί μήνες, όταν δεν μπορείτε να κάνετε σκι σε ένα θέρετρο στο Κολοράντο.

Οι πιο δημοφιλείς χρόνοι είναι φυσικά το χειμώνα: το Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο είναι υψηλή περίοδος. Εάν θέλετε λιγότερες γραμμές, σχεδιάστε το ταξίδι σας νωρίς ή αργά την εποχή ή επισκεφθείτε την ημέρα της εβδομάδας. Σαββατοκύριακα το Δεκέμβριο, ειδικά κατά τη διάρκεια διακοπών διακοπών, είναι απολύτως καρύδια. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε καταλύματα και οι τιμές τείνουν να είναι υψηλότερες, λόγω της διογκωμένης ζήτησης.

Περιοχές σκι θέρετρου

Τα 27 χιονοδρομικά κέντρα του Κολοράντο είναι διάσπαρτα πάνω και κάτω από την οροσειρά, η οποία βρίσκεται δυτικά του Ντένβερ και περνάει από το κράτος από βορρά προς νότο. Ενώ μπορείτε να βρείτε θέρετρα προς τα νότια στο Telluride και βόρεια στο Steamboat , ένα μεγάλο κομμάτι από τα θέρετρα βρίσκονται ακριβώς δυτικά του Ντένβερ κατά μήκος του Interstate 70. Πολλά θέρετρα είναι κοντά και συνδέονται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, έτσι μπορείτε να hop από το βουνό στο βουνό? υπάρχει και ένα πέρασμα γι 'αυτό.

Το Κολοράντο φιλοξενεί μερικά από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα του έθνους. Έχετε ακούσει πιθανώς την περιοχή σκι Vail, με περισσότερα από 5.200 στρέμματα και 31 ανελκυστήρες, καθώς και επτά κύπελλα. Το high-end Aspen είναι επίσης γνωστό. Η περιοχή σκι Snowmass δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η Vail, αλλά τα 3.100 στρέμματα και 21 ανελκυστήρες δεν είναι απογοητευτικά.

Το Snowmass ισχυρίζεται ότι έχει μία από τις υψηλότερες κατακόρυφες αυξήσεις οπουδήποτε αλλού στη χώρα και μία από τις μακρύτερες διαδρομές του Κολοράντο.

Το Keystone είναι μια άλλη μεγάλη περιοχή σκι στο Κολοράντο, με πάνω από 3.000 στρέμματα που εκτείνονται σε τρία διαφορετικά βουνά.

Άλλα μεγάλα θέρετρα στο Κολοράντο περιλαμβάνουν:

Πέρα από τα μεγάλα ονόματα, το Κολοράντο έχει μερικά μικρότερα σημεία που αξίζει να εξερευνήσετε. Αυτά τείνουν να είναι λιγότερο δαπανηρά και έχουν πολύ μικρότερες γραμμές ανύψωσης. Λόγω αυτού, αυτά τα θέρετρα είναι δημοφιλή μεταξύ των ντόπιων. Εάν δεν σας αρέσουν τα πλήθη ή το "εμπορικό" συναίσθημα που έχει καταναλώσει μεγάλο μέρος της σκι κουλτούρας, αυτά τα πολύτιμα λίγα είναι για σας.

Μερικά μικρότερα χιονοδρομικά κέντρα για να προσθέσετε στον κατάλογο των χειμερινών κουβάδων σας περιλαμβάνουν:

Να πάρει εκεί και γύρω

Θα χρειαστεί να πετάξετε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ , το οποίο δυστυχώς βρίσκεται πολύ μακριά από την ανατολή και πολύ έξω από το δρόμο. Δεν είναι μια στενή οδήγηση σε οποιαδήποτε χιονοδρομικά κέντρα, αλλά μόλις αγγίξετε το έδαφος, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να φτάσετε σε ένα χιονοδρομικό κέντρο, ανάλογα με το πού θέλετε να πάτε.

Αν θέλετε να κάνετε σκι στο νότιο Κολοράντο, μπορείτε να αποθηκεύσετε το αυτοκίνητο και να κλείσετε μια σύντομη πτήση προς το μικρό περιφερειακό αεροδρόμιο Telluride. Υπάρχει επίσης ένα μικρό αεροδρόμιο στο Durango (δεν απέχει πολύ από το χώρο του σκι του Purgatory). Το Aspen είναι επίσης αρκετά το αυτοκίνητο (σχεδόν τέσσερις ώρες στην καθαρή κυκλοφορία, που δεν πρόκειται να συμβεί το χειμώνα), οπότε ίσως χρειαστεί να συνδεθείτε με το αεροδρόμιο Aspen / Pitkin County. Θα κοστίσει όμως μια πολύ καλή δεκάρα.

Αν θέλετε να επισκεφθείτε κάποιο από τα χιονοδρομικά κέντρα μέχρι το I-70 (όπως το Vail), ίσως χρειαστεί να νοικιάσετε αυτοκίνητο. Αυτό εξαρτάται από το πόση ελευθερία θέλετε να έχετε. Οι περιοχές σκι, όπως το Vail, προσφέρουν δωρεάν δημόσια συγκοινωνία σε όλη την πόλη και συχνά ανάμεσα σε θέρετρα. Επιπλέον, πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο ή ακόμη και να σας αφήσουν να βγάλετε ένα αυτοκίνητο δωρεάν. Για παράδειγμα, το Four Seasons στο Vail διαθέτει δωρεάν μετατρέψιμο μοντέλο 2018 SL 550 Mercedes Benz για χρήση από τους επισκέπτες, όπως επιθυμείτε.

Δυστυχώς, λόγω της συστάδας των χιονοδρομικών πόλεων επάνω στο διακρατικό, αυτό σημαίνει επίσης έναν τόνο κυκλοφορίας σε αυτόν τον αυτοκινητόδρομο. Οι χειμωνιάτικες χειμερινές μαρμελάδες δεν είναι αστείο και μπορεί να πιπιλίζουν ώρες με τις ώρες της ημέρας. Μπορούν ακόμη και να καταστρέψουν εντελώς το σαββατοκύριακο σας. Για να μην αναφέρουμε δυνητικά χιονισμένες και παγωμένες συνθήκες στις καμπύλες φουρκέτας.

Οι χειρότερες στιγμές για να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε την κυκλοφορία είναι οι Παρασκευές μετά την δουλειά και τα πρωινά το Σάββατο πρωτεύουσες δυτικά και κυριακάτικα βράδια (μετά τις 4 μ.μ., όταν οι περισσότερες πλαγιές κλείνουν) κατευθύνονται προς τα ανατολικά. Αποφύγετε I-70 κατά τη διάρκεια αυτών των παραθύρων, εντελώς. Προγραμματίστε τη μονάδα σας μια μέρα νωρίτερα ή αργότερα, αν είναι δυνατόν. Δεν υπάρχει πραγματική παράκαμψη γύρω από την κίνηση, και είναι αναπόφευκτη μέσω του αυτοκινήτου.

Γι 'αυτό το " Train Train " είναι δημοφιλές στους επισκέπτες που θέλουν να κάνουν σκι στην περιοχή I-70. Το Amtrak προσφέρει φθηνό τρένο μεταξύ του σταθμού Union Center του Ντένβερ και του Winter Park Resort. Τρέχει Σαββατοκύριακα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και διαρκεί περίπου δύο ώρες για να φτάσετε από το Ντένβερ στο θέρετρο.

Το Σιδηροδρομικό Τραίνο άνοιξε αρχικά στη δεκαετία του '40 και γνώρισε κάποιες εξελίξεις και βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια.

Μπορείτε επίσης να βρείτε επιλογές για carpooling και ski shuttles, αλλά αυτά τα αισθάνονται το κύριο βάρος της κυκλοφορίας ακριβώς το ίδιο και μπορεί να κοστίσει περισσότερο από το Train Train.

Παρά το πλήθος, το χειμερινό σας ταξίδι στο Κολοράντο υπόσχεται να είναι ένα γεμάτο εκπληκτική ομορφιά Rocky Mountain, αμερικανική γοητεία μικρής πόλης και περισσότερο από μια ουγκιά αδρεναλίνης. Διαβάστε παρακάτω για όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστεί να κάνετε τελικές χειμερινές διακοπές του Κολοράντο πραγματικότητα.